Ik val maar gelijk met de deur in huis. Deze stroopwafel roomtaart met chocolade en karamel maak je voornamelijk met pakjes en mixen. Ik maak normaal bijna nooit gebruik van bakmixen. Dat leek mij voor nu dus juist een leuk idee om dat wel te doen. Na mijn eigen test over of je biscuit beter zelf kunt maken of dat een pakje ook prima is wil ik andere pakjes ook wel een kans geven. Ik was na de test positief verrast over de steady bakresultaten van de mix en de smaak vond ik ook zeker niet slecht. Botercrème uit een pakje ging mij nog net even te ver (lees: vind ik niet lekker) dus ik koos voor een andere vulling. Deze taart kan iedereen maken. Echt waar!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 32 minuten
Wachttijd: 1,5 uur
Totale tijd: 3-3,5 uur
Wat heb je nodig? (14 punten)
Beslag:
• 400 gram chocolade biscuitmix (Funcakes)
• 5 middelgrote eieren
• 90 ml water
• 100 gram gezouten karamel stroopwafels, in stukjes
Roomvulling:
• 500 ml water
• 200 gram gele room mix (Funcakes)
• 200 ml opgeklopte slagroom
Slagroom:
• 400 ml slagroom
• 2 zakjes vanillesuiker
Vulling/topping:
• dessert karamelsaus (Hero)
• 250 gram kleine gezouten karamel stroopwafeltjes (kocht ik bij AH)
• 50 gram fijngehakte pure chocolade
• gesmolten chocolade (optioneel)
Benodigdheden:
• 2 springvormen van 18 cm doorsnee
• standmixer
• 2 spuitzakken + 1 glad of kartel spuitmondje
• spatel
• cake afkoel rekje
• paletmes
2 velletjes bakpapier
Zo maak je het!
1. Zet de oven aan volgens de verpakking. Vet de springvormen in en bekleed deze dan met bakpapier. Als het beslag klaar is met mixen spatel je de kleingesneden stroopwafels erdoor. Verdeel het beslag over 2 vormen en bak dit ongeveer voor 32 minuten.
2. Maak dan de gele room volgens de verpakking en zet dit in de koelkast.
3. Klop dan alle slagroom (600 ml) stijf met 2 zakjes vanillesuiker erdoorheen. Spatel hier 1/3de van door de gele room en doe dit mengsel alvast in een spuitzak.
4. Doe een glad of kartel spuitmondje in een andere zak en vul deze met de slagroom. Leg beide zakken in de koelkast.
5. Hak de chocolade fijn en zet dit apart samen met de stroopwafeltjes.
6. Wanneer de cakes klaar zijn met bakken haal je deze uit de oven. Leg ze op de bolle kant af te koelen op een rooster. Wanneer ze volledig zijn afgekoeld snijd je horizontaal de bolling eraf. Snijd het overgebleven stuk dan nog eens horizontaal doormidden. Zo heb je 4 ronde gelijkmatige biscuit plakken.
7. Vul 3 lagen royaal met het room mengsel. Strooi er wat pure chocolade op en maak af met een swirl van de karamel. Bouw zo de hele taart op.
8. Smeer vervolgens de taart af met slagroom en spuit bovenop rondom een randje slagroom ongeveer 3 centimeter van de rand. Hierin komt de karamel en dan loopt deze niet van de taart af. Decoreer verder naar eigen inzicht.
9. Bewaar de taart in de koelkast. Eet smakelijk <3
Liever alles zelf maken?
– Biscuit beslag, gebruik 1,5 recept en voeg er nog 30 gram cacaopoeder aan toe
– Gele room, gebruik 3/4de van het recept ongeveer
– Karamelsaus, gebruik ongeveer de helft van dit recept
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Feestelijke slagroomtaart met aardbeien en Oreo’s
– Bokkenpootjestaart met banoffee vulling en koffiemousse