Frambozenslof met slagroom en pistache

Zelf een sloffen taart maken stond al zo lang op mijn lijstje! Ik begon er eigenlijk nooit aan omdat het mij altijd teveel werk leek. Terwijl ik wel in een soort van handomdraai een 4 laagse dripcake op tafel tover. Dat is natuurlijk een beetje raar want dat kost ook veel tijd. Dusss, geen smoesjes meer en ik begon eraan en dit is het resultaat. Zijn jullie dan eindelijk klaar voor het recept van deze frambozenslof met slagroom en pistache? Komt ie:

Sloffentaart frambozen hori
RECEPT
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 30-35 minuten
Wachttijd: 2 uur
Totale tijd: 3 uur

Wat heb je nodig? (8-10 personen)
Sloffendeeg:
• 210 gram zelfrijzend bakmeel
• 130 gram roomboter 
• 110 gram witte basterdsuiker 
• 1/2 ei
• rasp van een halve citroen 
• 20 gram kokosrasp 
• 1 tl vanille extract 
• 2 mespuntjes baking soda
• snuf zout 
Amandel vulling:
• 80 gram amandelen 
• 25 gram witte basterdsuiker 
• 1/2 ei
Vulling:
• 3/4de van dit gele room recept 
Topping:
• 325 gram frambozen 
• 250 ml opgeklopte slagroom
• 3 el kristalsuiker 
• gezouten pistachenoten, grof gehakt 
• witte chocoladekrullen 

Frambozenslof bovenaf

Benodigdheden:
• Sloffenvorm van 13 bij 27 cm
• deegroller 
• foodprocessor 
• handmixer 
• 2 spuitzakken + 1 kartel spuitmondje
• steelpan + spatel
• velletje bakpapier

Zo maak je het!
1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een foodprocessor en draai dit kort tot er een deeg ontstaat. Geen machine? Gewoon kneden met je handen. Verpak het deeg in plastic folie en leg dit voor minimaal 20 minuten in de koelkast te rusten. 

2. Maak in tussentijd de amandel vulling door de amandelen, suiker en het ei fijn te malen in een keukenmachine. Een staafmixer met maalbakje is hiervoor ook heel goed te gebruiken bijvoorbeeld.

3. Zet de oven aan op 180 graden. Rol het deeg dik uit, minimaal een centimeter dik. Rol het in het formaat van de vorm zodat je weinig tot geen deeg overhoudt.

4. Pak de bakplaat erbij en leg hier een velletje bakpapier op gevolgd door de plak deeg. Druk de vorm op het deeg en haal de overige randjes weg. Verdeel het amandelmengsel in het midden tot zeker 1,5 cm van de rand. Bak dit gaar in 30-35 minuten.

5. Maak in tussentijd de gele room volgens recept en klop de slagroom op. Zet de frambozen, witte chocolade en pistachenoten klaar.

6. Wanneer alles koud is en de bodem afgekoeld is bouw je te taart zo op:

Making of stappen slof

7. Bewaar de taart in de koelkast en eigenlijk is deze na zo’n 48 uur het lekkerst (vind ik). Dan is de koek een beetje taai geworden en dat vond ik echt lekkerder dan toen ik een stukje net vers at. Maar die keuze is natuurlijk aan jou!

8. Mocht je dat vooraf al beslissen wil ik aanraden de topping incl. slagroom er pas op te doen vlak voordat je deze taart gaat eten. Dan zijn de nootjes nog lekker crunchy.

Frambozenslof stukje

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Frambozencake met mascarponeroom en pistachenootjes
Frambozen muffins met bastogne-amandel topping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *