Doperwtensoep met munt en crème fraîche

Een soep simpeler dan deze bestaat eigenlijk niet. Zelf zou ik niet zo snel munt door mijn soep doen maar dit is echt een toppertje. Ik krijg dit vaak voorgeschoteld als ik bij een vriendin ga eten en ik vond het per keer lekkerder worden. De hoogste tijd om het zelf eens te maken! Het is echt easyPEASy en door het prachtig groene kleurtje ziet het er ook nog eens mooi uit. Ook leuk om voor grotere groepen te maken en in kleine glaasjes te serveren. Deze doperwtensoep met munt en crème fraîche is ook nog makkelijk te pimpen met wat verbrokkelde geitenkaas en zelfgemaakte croutons.

Doperwtensoep verti

RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Wat heb je nodig? (2 personen, maaltijd portie)
• 450 gram diepvries doperwten (1 zak)
• 500/600 ml water
• 1 bouillonblokje naar keuze
• ongeveer 20 middelgrote blaadjes munt
• 2 mespuntjes Cayennepeper 
• 3 sjalotten 
• 1 flinke teen knoflook 
• 3 el olijfolie 
• crème fraîche
• peper

Benodigdheden:
• pan 
• staafmixer
• soeplepel 

Zo maak je het!
1. Zet een pan op laag vuur met 3 el olijfolie erin.

2. Snipper de knoflook en sjalotten fijn en fruit deze aan in de pan. Voeg dan de Cayennepeper toe en roer dit nog even mee.

3. Voeg daarna de erwten, het water en bouillonblokje toe. Breng dit aan de kook en kook vervolgens minimaal 10 minuten. 

4. Haal de soep van het vuur en voeg de muntblaadjes en nog wat peper toe. 

5. Pureer tot een gladde dikke soep. Vind je het te dik? Voeg dan nog wat water toe.

6. Serveer met een schepje créme fraîche en wat gemalen peper. Eet smakelijk!

Doperwtensoep hori

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Geroosterde bloemkoolsoep met champignons
Linguine met spinazie, erwtjes en parmezaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *