• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Afval update #11 Mentale groei maar geen kilo minder!

Eefje
6 reacties
14 augustus 2018
Afval update #11 Mentale groei maar geen kilo minder!

Het is alweer 2,5 maand geleden dat ik de laatste update schreef over mijn afval avontuur. Ik weet nog precies hoe ik mij toen voelde en hoe ik erin stond. Ik was volop blij want ik was echt lekker bezig. – 25,5 Kilo en een heerlijke vakantie naar Italië in het vooruitzicht. Intens genieten en daarna verder met knallen om die – 30 kilo aan te tikken. Dat was het plan, het liep niet fout maar wel een beetje anders. Ik vertel je er meer over in afval update #11 Mentale groei maar geen kilo minder!

Na deze heerlijke vakantie was ik zo’n 3,5 kilo zwaarder. Shit happens, ik had extreem genoten en dat was het waard. Ik zou nu immers weer gaan knallen voor die laatste kilo’s. Dat ging dus even mooi niet volgens plan. Ik had nog lang de vakantie feelings in mijn hoofd en at veel teveel ijsjes en lekker maar niet heel erg gezond eten. Ik kwam totaal niet terug in de flow waar ik zo naar uit keek. Met vlagen ging het weer wat beter en met nog meer vlagen niet. Lang verhaal kort die vakantie kilo’s zitten er 2 maanden later (dus nu) nog steeds zo goed als allemaal aan. Ik vond dat een korte tijd echt heel vervelend maar ik merkte ook dat er mentaal iets aan het gebeuren was. Ik ging meer stil staan bij het feit dat er al zoveel af is. Ik ging mij afvragen wanneer het punt komt dat je niet alleen nog maar blij wordt van het afvallen zelf maar ook echt, echt blij bent met het resultaat. Ik lag ineens best zelfverzekerd in badpak op het strand. Ik sprintte met alles flubber de blubber naar zee en dacht ja joh dit heeft ‘iedereen’ niemand die hier raar van opkijkt dus gewoon doorrennen. 

Eef in bikini

Waarom?

Waar komt dit vandaan? Goede vraag! Ik denk dat de grote media aandacht voor ‘Body Positivity’ een rol heeft gespeeld. Maar ook het niet voor de rest van mijn leven bezig willen zijn met afvallen. En het toch blij willen en moeten zijn met je eigen lijf, want hee je hebt er maar één en daar moet je lang mee doen. En, voordat ik het vergeet. De intense hoeveelheid lieve, persoonlijke en oprechte berichten die ik van jullie afgelopen jaar heb ontvangen. Van ‘kom op Eef je kan het‘ tot ‘wauw, je hebt mij zo geïnspireerd‘ en van ‘Eef, wees trots op jezelf” tot aan ‘bedankt voor je motiverende praatjes, dit had ik echt even nodig‘! Als klapper op de vuurpijl stuurde mijn moeder een foto van mij die ze 2 zomers geleden maakte. Om nog maar even aan te tonen hoe goed ik bezig ben. Ik was in shock! Een foto als deze doet mij nu veel meer dan toen ik nog dat gewicht had. Zeker als ik er een recente foto naast zet!

Voor en na, 25 kilo verschil

Maar dan heb je ook nog een andere factor waar ik eens over ben gaan nadenken. Er zijn nog zoveel mensen die in mijn ogen een droomlichaam hebben en ook nog 100 dingen te klagen hebben. Dus waar houdt het eigenlijk op? Ik denk nergens, dus je kunt maar beter zo snel mogelijk beginnen (als je dat niet al doet) met jezelf leuk en mooi te vinden. Met dat laatste ben ik nog in strijd trouwens. Working on it! Jeetje zeg, als je 1,5 jaar geleden had gezegd dat ik dit nu zo zou schrijven had ik je echt uitgelachen. 

Ik, een inspiratiebron?

Blijkbaar dus wel. Hier heb ik vooraf echt nooit bij stilgestaan. Toen ik in mei 2017 hieraan begon en besloot dit allemaal met jullie te delen was het laatste waar ik aan dacht ‘ik ga dit doen om mensen te inspireren’. Ik dacht vooral dit is voor mij een goede stok achter de deur. En ik dacht waarom niet? Want ik heb echt 0,0 moeite om open en eerlijk te zijn over dit onderwerp. Ik zette mijn eerste blog hierover online met de titel ‘Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij‘. Mijn site ontplofte en ik wist niet wat mij overkwam. Zoveel reacties en succeswensen. Dit bleef aanhouden bij elke update die online kwam. Afgelopen week plaatse ik een foto op mijn Instagram en dit liep echt totaal uit de hand (in goede zin). Mijn inbox stroomde vol en mijn hart overstroomde van liefde. Ik denk dat ik een avond 4 uur lang non stop berichten heb beantwoord. Iedereen wilde ik per se iets terugsturen! <3

Instagram ontplof post

 

Wanneer ben je slank?

Deze vraag heb ik ook een aantal keer gekregen. Ik vind het best een moeilijke omdat hier zoveel dingen een rol in spelen! En omdat ook iedereen daar een andere kijk op heeft. Zijn jullie klaar voor het meest onsamenhangende stukje tekst van dit artikel? Komt ie: Uitspraken als ‘wat zie je er slank uit’ vind ik mega lief maar ik voel het 9 van de 10 keer nog niet helemaal zo. Ik ben groot en lang (1,86) en ik kan kan sinds kort weer kleding shoppen in de ‘reguliere’ winkels. Daarvoor paste ik echt weinig tot niets en moest ik altijd naar de grote maten. Ook moet er nog zo’n kilo of 12 af wil ik een gezond BMI bereiken. Ik weet het, het is een richtlijn en ik focus mij er niet teveel op maar het speelt toch een rol. Dan kan het ook nog heel veel invloed hebben door wat je aan hebt. Met een hoge strakke broek tot in je taille kun je er optisch al zo 5 kilo afkrijgen ten opzichte van bijvoorbeeld een recht model jurkje. Terwijl een jurk met taille ook weer wonderen kan doen. Enfin, ik stop want dit is zo’n breed gebied. Er zijn dagen dat ik mij slank voel en denk yeah, andere dagen is dit minder en denk ik dit is prima zo. Er zijn ook nog dagen zat dat ik denk blehh ik heb nog zo’n lange weg te gaan. Deze dagen worden wel steeds minder gelukkig. 

Plan de campagne!

Wat nu? De afgelopen maanden zit ik dus nog steeds vol met motivatie maar is mijn wilskracht niet wat het eerder wel is geweest. Dit is op zich prima en heb ik even gelaten voor wat het was. Dat kan ook goed helpen om weer naar een periode toe te gaan om vet hard je best te doen (vind ik dan). Dit is ook nu wat mijn plan is! Stabiel blijven (qua gewicht) tot einde augustus en dan gaan voor die laatste kilo’s. Ik weet precies wat ik daarvoor wel en niet moet doen en daar ben ik nu alweer naar toe aan het leven. In september begint ook het zwemseizoen weer en daar kijk ik mega naar uit want ik doe momenteel niet heel veel aan lichaamsbeweging. Ik heb echt veel plezier gevonden daarin!

Foto nieuw haar - Eef

Tot slot

Ik vind deze gaande verandering echt heel erg fijn! Het heeft tijd nodig en ik ben er nog niet. Maar als ik het kan kan jij dit ook! Je wil niet weten hoe vaak ik voorheen succesverhalen van andere heb gelezen en heb gedacht, mennnn ik wil dit ook maar het gaat mij toch nooit lukken. De knop ging om, mijn discipline was sky high (en gaat het hopelijk weer helemaal worden ook). Het maakt blij en gelukkig om dingen te behalen die je graag wilt behalen en daar ben ik nu meer dan ooit mee bezig. En daar spelen jullie ook een grote rol in!

Mega mega mega bedankt en dikke liefs,
Eef 

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
6 reacties
  1. Nicolet

    16 augustus 2018 08:47

    Hoi Eef, ik volg je al een poosje en was erg verrast om te lezen dat je 1.86 bent! Ik ben 1.88 en een aantal jaren geleden ‘anders’ gaan eten en meer gaan bewegen. Inmiddels zit ik onderaan de bmi grens, soms schiet ik er zelfs wel eens onder. Dit is NIET fijn! Ik zie aan de foto’s dat jij er prachtig uitzien, dus ik zeg: laten zo! Lekker bewegen, normaal eten en trots zijn op jezelf! Groet, Nicolet

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 augustus 2018 18:58

      Dankjewel Nicolet! Maak je geen zorgen ik heb echt nog wat overgewicht te gaan. Dit laat ik inderdaad niet full focus zien maar het is er echt. Ik zie BMI niet als een doel maar wel als richtlijn iets meer die kant op te gaan. Groet, Eef

      Beantwoord
  2. Else

    25 augustus 2018 07:54

    Hoi Eef, ik volg je op Insta want oud-Leidenaar (als ik steeds wat Leiden zie op je foto’s voel ik zoveel hartjes) en eet-liefhebber. Met interesse heb ik je afval-updates ge-binge-read. Mijn BMI zit boven de 30, en dat wil ik veranderen. Ben begonnen met tweewekelijks sporten, en nu wil ik gaan IF’fen. Om redenen die jij ook aangeeft. Maarrr, ik ben bang dat ik in de uren dat ik wel mag eten (11u-19u) ik ga ‘inhalen’ of ga ‘gunnen’. “Ik eet nu lekker chocolade, ook al hoef ik eigenlijk geeneens, maar vanavond bij de koffie mag het niet.” “Ik neem voor de zekerheid 2 borden avondeten want ik moet weer 16 uur wachten.” Mijn vraag: was jij van tevoren ook bang voor inhaal-acties en zo ja, hoe erg bewaarheid werd die angst? En vraag 2: had jij tijdens de menstruatiedagen meer moeite/ander beleid? (Als het te persoonlijke vragen zijn, negeer me dan gerust…) Supertof wat je bereikt hebt!!

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 augustus 2018 12:35

      Hi Else,

      Bedankt voor je reactie! Ik snap je vraagstuk helemaal.
      Ik was er niet heel bang voor maar had mij vooraf wel bedacht dat dit een rol zou kunnen gaan spelen.
      Dat viel me alles mee. Als je goed begint en er gaat snel iets vanaf kom je vaak in zo’n goede flow.
      En dan gaat je hoofd vaak van ‘yes ik ben lekker bezig ik ga zo door’.

      Ik heb zo weinig honger gehad in de avonden dat ik nooit heb gedacht ik moet nu extra eten want ik moet nog zo lang zonder. Dus als je dat net zo snel ervaart als ik dan weet je dat het helemaal niet nodig is om extra te eten.
      Neem dat stukje chocolade als toetje bijvoorbeeld. Dan eet je het toch, geniet je ervan en is het uit je hoofd.
      Kortom ik zou er niet te bang voor zijn. Afvallen gaat niet vanzelf dus je moet het soms ook laten staan. Die balans moet je vooral in het begin gaan vinden.

      En antwoord op je tweede vraag. Ik word daar vrij weinig door beïnvloed op eet/honger/graas gebied dus daar kan ik niet zoveel over zeggen.

      Succes en ik hoop dat het je ook gaat bevallen!

      Beantwoord
  3. Anne

    14 november 2018 18:32

    Hoi Eef,

    Ik heb je blogs gelezen of IF. Hoe doe je dat als je een gepland avondje uit eten hebt staan.
    Bij ons beginnen die avondjes om 20u en duren tot 23:30 u met eten enzo. Schuif jij dan je gehele eten naar dat tijdstip? Dat lijkt me niet te doen als je al om 08:00u op bent? Ben benieuwd naar jou ervaring, en misschien heb je nog tips!?

    XO

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 november 2018 09:38

      Hi Anne,

      Eerst verschoof ik de tijd meestal. Nu zie ik het meer als een uitzondering en eet ik gewoon rond een uur of 13 iets.
      Daar zijn geen regels voor in mijn ogen. Doen wat goed voelt! Dat was bij mij dus eerste verschuiven en er nu gewoon van genieten ongeacht de tijd dat je die dag bent begonnen met eten.

      Succes! 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Zelf romig kokos-koffie ijs maken

volgend bericht

Veel gestelde vragen over intermittent fasting deel 3!

meest gelezen
66.262x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.091x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.738x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.592x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!
Blog Persoonlijk

IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!

4 min leestijd
29 april 2018

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord