• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Afval update #11 Mentale groei maar geen kilo minder!

Eefje
6 reacties
14 augustus 2018
Afval update #11 Mentale groei maar geen kilo minder!

Het is alweer 2,5 maand geleden dat ik de laatste update schreef over mijn afval avontuur. Ik weet nog precies hoe ik mij toen voelde en hoe ik erin stond. Ik was volop blij want ik was echt lekker bezig. – 25,5 Kilo en een heerlijke vakantie naar Italië in het vooruitzicht. Intens genieten en daarna verder met knallen om die – 30 kilo aan te tikken. Dat was het plan, het liep niet fout maar wel een beetje anders. Ik vertel je er meer over in afval update #11 Mentale groei maar geen kilo minder!

Na deze heerlijke vakantie was ik zo’n 3,5 kilo zwaarder. Shit happens, ik had extreem genoten en dat was het waard. Ik zou nu immers weer gaan knallen voor die laatste kilo’s. Dat ging dus even mooi niet volgens plan. Ik had nog lang de vakantie feelings in mijn hoofd en at veel teveel ijsjes en lekker maar niet heel erg gezond eten. Ik kwam totaal niet terug in de flow waar ik zo naar uit keek. Met vlagen ging het weer wat beter en met nog meer vlagen niet. Lang verhaal kort die vakantie kilo’s zitten er 2 maanden later (dus nu) nog steeds zo goed als allemaal aan. Ik vond dat een korte tijd echt heel vervelend maar ik merkte ook dat er mentaal iets aan het gebeuren was. Ik ging meer stil staan bij het feit dat er al zoveel af is. Ik ging mij afvragen wanneer het punt komt dat je niet alleen nog maar blij wordt van het afvallen zelf maar ook echt, echt blij bent met het resultaat. Ik lag ineens best zelfverzekerd in badpak op het strand. Ik sprintte met alles flubber de blubber naar zee en dacht ja joh dit heeft ‘iedereen’ niemand die hier raar van opkijkt dus gewoon doorrennen. 

Eef in bikini

Waarom?

Waar komt dit vandaan? Goede vraag! Ik denk dat de grote media aandacht voor ‘Body Positivity’ een rol heeft gespeeld. Maar ook het niet voor de rest van mijn leven bezig willen zijn met afvallen. En het toch blij willen en moeten zijn met je eigen lijf, want hee je hebt er maar één en daar moet je lang mee doen. En, voordat ik het vergeet. De intense hoeveelheid lieve, persoonlijke en oprechte berichten die ik van jullie afgelopen jaar heb ontvangen. Van ‘kom op Eef je kan het‘ tot ‘wauw, je hebt mij zo geïnspireerd‘ en van ‘Eef, wees trots op jezelf” tot aan ‘bedankt voor je motiverende praatjes, dit had ik echt even nodig‘! Als klapper op de vuurpijl stuurde mijn moeder een foto van mij die ze 2 zomers geleden maakte. Om nog maar even aan te tonen hoe goed ik bezig ben. Ik was in shock! Een foto als deze doet mij nu veel meer dan toen ik nog dat gewicht had. Zeker als ik er een recente foto naast zet!

Voor en na, 25 kilo verschil

Maar dan heb je ook nog een andere factor waar ik eens over ben gaan nadenken. Er zijn nog zoveel mensen die in mijn ogen een droomlichaam hebben en ook nog 100 dingen te klagen hebben. Dus waar houdt het eigenlijk op? Ik denk nergens, dus je kunt maar beter zo snel mogelijk beginnen (als je dat niet al doet) met jezelf leuk en mooi te vinden. Met dat laatste ben ik nog in strijd trouwens. Working on it! Jeetje zeg, als je 1,5 jaar geleden had gezegd dat ik dit nu zo zou schrijven had ik je echt uitgelachen. 

Ik, een inspiratiebron?

Blijkbaar dus wel. Hier heb ik vooraf echt nooit bij stilgestaan. Toen ik in mei 2017 hieraan begon en besloot dit allemaal met jullie te delen was het laatste waar ik aan dacht ‘ik ga dit doen om mensen te inspireren’. Ik dacht vooral dit is voor mij een goede stok achter de deur. En ik dacht waarom niet? Want ik heb echt 0,0 moeite om open en eerlijk te zijn over dit onderwerp. Ik zette mijn eerste blog hierover online met de titel ‘Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij‘. Mijn site ontplofte en ik wist niet wat mij overkwam. Zoveel reacties en succeswensen. Dit bleef aanhouden bij elke update die online kwam. Afgelopen week plaatse ik een foto op mijn Instagram en dit liep echt totaal uit de hand (in goede zin). Mijn inbox stroomde vol en mijn hart overstroomde van liefde. Ik denk dat ik een avond 4 uur lang non stop berichten heb beantwoord. Iedereen wilde ik per se iets terugsturen! <3

Instagram ontplof post

 

Wanneer ben je slank?

Deze vraag heb ik ook een aantal keer gekregen. Ik vind het best een moeilijke omdat hier zoveel dingen een rol in spelen! En omdat ook iedereen daar een andere kijk op heeft. Zijn jullie klaar voor het meest onsamenhangende stukje tekst van dit artikel? Komt ie: Uitspraken als ‘wat zie je er slank uit’ vind ik mega lief maar ik voel het 9 van de 10 keer nog niet helemaal zo. Ik ben groot en lang (1,86) en ik kan kan sinds kort weer kleding shoppen in de ‘reguliere’ winkels. Daarvoor paste ik echt weinig tot niets en moest ik altijd naar de grote maten. Ook moet er nog zo’n kilo of 12 af wil ik een gezond BMI bereiken. Ik weet het, het is een richtlijn en ik focus mij er niet teveel op maar het speelt toch een rol. Dan kan het ook nog heel veel invloed hebben door wat je aan hebt. Met een hoge strakke broek tot in je taille kun je er optisch al zo 5 kilo afkrijgen ten opzichte van bijvoorbeeld een recht model jurkje. Terwijl een jurk met taille ook weer wonderen kan doen. Enfin, ik stop want dit is zo’n breed gebied. Er zijn dagen dat ik mij slank voel en denk yeah, andere dagen is dit minder en denk ik dit is prima zo. Er zijn ook nog dagen zat dat ik denk blehh ik heb nog zo’n lange weg te gaan. Deze dagen worden wel steeds minder gelukkig. 

Plan de campagne!

Wat nu? De afgelopen maanden zit ik dus nog steeds vol met motivatie maar is mijn wilskracht niet wat het eerder wel is geweest. Dit is op zich prima en heb ik even gelaten voor wat het was. Dat kan ook goed helpen om weer naar een periode toe te gaan om vet hard je best te doen (vind ik dan). Dit is ook nu wat mijn plan is! Stabiel blijven (qua gewicht) tot einde augustus en dan gaan voor die laatste kilo’s. Ik weet precies wat ik daarvoor wel en niet moet doen en daar ben ik nu alweer naar toe aan het leven. In september begint ook het zwemseizoen weer en daar kijk ik mega naar uit want ik doe momenteel niet heel veel aan lichaamsbeweging. Ik heb echt veel plezier gevonden daarin!

Foto nieuw haar - Eef

Tot slot

Ik vind deze gaande verandering echt heel erg fijn! Het heeft tijd nodig en ik ben er nog niet. Maar als ik het kan kan jij dit ook! Je wil niet weten hoe vaak ik voorheen succesverhalen van andere heb gelezen en heb gedacht, mennnn ik wil dit ook maar het gaat mij toch nooit lukken. De knop ging om, mijn discipline was sky high (en gaat het hopelijk weer helemaal worden ook). Het maakt blij en gelukkig om dingen te behalen die je graag wilt behalen en daar ben ik nu meer dan ooit mee bezig. En daar spelen jullie ook een grote rol in!

Mega mega mega bedankt en dikke liefs,
Eef 

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
6 reacties
  1. Nicolet

    16 augustus 2018 08:47

    Hoi Eef, ik volg je al een poosje en was erg verrast om te lezen dat je 1.86 bent! Ik ben 1.88 en een aantal jaren geleden ‘anders’ gaan eten en meer gaan bewegen. Inmiddels zit ik onderaan de bmi grens, soms schiet ik er zelfs wel eens onder. Dit is NIET fijn! Ik zie aan de foto’s dat jij er prachtig uitzien, dus ik zeg: laten zo! Lekker bewegen, normaal eten en trots zijn op jezelf! Groet, Nicolet

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 augustus 2018 18:58

      Dankjewel Nicolet! Maak je geen zorgen ik heb echt nog wat overgewicht te gaan. Dit laat ik inderdaad niet full focus zien maar het is er echt. Ik zie BMI niet als een doel maar wel als richtlijn iets meer die kant op te gaan. Groet, Eef

      Beantwoord
  2. Else

    25 augustus 2018 07:54

    Hoi Eef, ik volg je op Insta want oud-Leidenaar (als ik steeds wat Leiden zie op je foto’s voel ik zoveel hartjes) en eet-liefhebber. Met interesse heb ik je afval-updates ge-binge-read. Mijn BMI zit boven de 30, en dat wil ik veranderen. Ben begonnen met tweewekelijks sporten, en nu wil ik gaan IF’fen. Om redenen die jij ook aangeeft. Maarrr, ik ben bang dat ik in de uren dat ik wel mag eten (11u-19u) ik ga ‘inhalen’ of ga ‘gunnen’. “Ik eet nu lekker chocolade, ook al hoef ik eigenlijk geeneens, maar vanavond bij de koffie mag het niet.” “Ik neem voor de zekerheid 2 borden avondeten want ik moet weer 16 uur wachten.” Mijn vraag: was jij van tevoren ook bang voor inhaal-acties en zo ja, hoe erg bewaarheid werd die angst? En vraag 2: had jij tijdens de menstruatiedagen meer moeite/ander beleid? (Als het te persoonlijke vragen zijn, negeer me dan gerust…) Supertof wat je bereikt hebt!!

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 augustus 2018 12:35

      Hi Else,

      Bedankt voor je reactie! Ik snap je vraagstuk helemaal.
      Ik was er niet heel bang voor maar had mij vooraf wel bedacht dat dit een rol zou kunnen gaan spelen.
      Dat viel me alles mee. Als je goed begint en er gaat snel iets vanaf kom je vaak in zo’n goede flow.
      En dan gaat je hoofd vaak van ‘yes ik ben lekker bezig ik ga zo door’.

      Ik heb zo weinig honger gehad in de avonden dat ik nooit heb gedacht ik moet nu extra eten want ik moet nog zo lang zonder. Dus als je dat net zo snel ervaart als ik dan weet je dat het helemaal niet nodig is om extra te eten.
      Neem dat stukje chocolade als toetje bijvoorbeeld. Dan eet je het toch, geniet je ervan en is het uit je hoofd.
      Kortom ik zou er niet te bang voor zijn. Afvallen gaat niet vanzelf dus je moet het soms ook laten staan. Die balans moet je vooral in het begin gaan vinden.

      En antwoord op je tweede vraag. Ik word daar vrij weinig door beïnvloed op eet/honger/graas gebied dus daar kan ik niet zoveel over zeggen.

      Succes en ik hoop dat het je ook gaat bevallen!

      Beantwoord
  3. Anne

    14 november 2018 18:32

    Hoi Eef,

    Ik heb je blogs gelezen of IF. Hoe doe je dat als je een gepland avondje uit eten hebt staan.
    Bij ons beginnen die avondjes om 20u en duren tot 23:30 u met eten enzo. Schuif jij dan je gehele eten naar dat tijdstip? Dat lijkt me niet te doen als je al om 08:00u op bent? Ben benieuwd naar jou ervaring, en misschien heb je nog tips!?

    XO

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 november 2018 09:38

      Hi Anne,

      Eerst verschoof ik de tijd meestal. Nu zie ik het meer als een uitzondering en eet ik gewoon rond een uur of 13 iets.
      Daar zijn geen regels voor in mijn ogen. Doen wat goed voelt! Dat was bij mij dus eerste verschuiven en er nu gewoon van genieten ongeacht de tijd dat je die dag bent begonnen met eten.

      Succes! 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Zelf romig kokos-koffie ijs maken

volgend bericht

Veel gestelde vragen over intermittent fasting deel 3!

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag! [GESLOTEN]

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?
Blog Persoonlijk

Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?

9 min leestijd
21 april 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BU LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BURRATA, PESTO & PISTACHE🌱
⠀⠀⠀
adv - Een super lekkere salade die perfect is als maaltijd👌🏻 Bak eerst de gnocchi knapperig (heel belangrijk) en voeg daarna de rest toe💛
⠀⠀⠀
Eind juni dit jaar was ik in Parma om van dichtbij te zien waar de basilicum voor in de Pesto alla Genovese van @granditalianl groeit en wordt geoogst. Je kunt je vast voorstellen hoe heerlijk het daar rook😍 Al enige tijd is de basilicum in deze Pesto ISCC PLUS gecertificeerd. Een volledig duurzame oogst, behoud van natuur, mensenrechten naleving worden hiermee gegarandeerd en dat maakt deze Pesto dus extra lekker💚
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 personen als maaltijd:
➡️500 gram Grand’Italia Gnocchi di Patate
➡️1 courgette, in dikke halve plakken
➡️200 gram Roma tomaatjes, in partjes
➡️90 gram Grand’Italia Pesto alla Genovese
➡️1 bol burrata
➡️2 handjes gemengde sla
➡️rasp van een halve citroen
➡️sap van een kwart citroen
➡️25 gram gezouten pistache noten
➡️verse basilicum
➡️Bakboter/olijfolie
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Bak met een beetje olijfolie, peper en zout de courgette gaar en goudbruin in een koekenpan. Als dit bijna klaar is voeg je de citroenrasp- en sap toe. Bak nog een half minuutje mee en zet apart om af te laten koelen.
⠀⠀⠀
Doe dan flink wat bakboter in diezelfde pan en bak de gnocchi goudbruin en krokant. Zet het vuur uit en laat grotendeels afkoelen. Voeg hier dan de Pesto aan toe.
⠀⠀⠀
Roer hier de courgette, tomaten en rode ui doorheen. Doe in een kom met de sla en maak af met de burrata, pistachenoten en wat extra verse basilicum. Eet smakelijk! Sla jij dit recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @granditalianl 🇮🇹
⠀⠀⠀
#eefsfood #LaBellaVita #GrandItalia #basilicum #burrata #gnocchi
EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸 ⠀⠀⠀ a EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸
⠀⠀⠀
adv - Ja hoor, ik mocht weer aan de slag met een práchtig servies en home accessoires van Villeroy & Boch😍 Dit is de nieuwe ‘Perlemor’ collectie. Deze is verkrijgbaar in de kleuren Sand & Coral. Van botervloot tot diep bord en van een bijpassende vaas tot aan geweldige (koffie)kopjes. Een feest om je tafel mee te dekken!🙌🏻
⠀⠀⠀
Verse broodjes, roomboter, beleg, lekker sapje, je favoriete fruit, thee en een makkelijke maar vooral méga lekkere courgette carpaccio. Dit is wat je daarvoor nodig hebt (3 porties):
➡️2 courgettes
➡️40 gram feta, verbrokkeld
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️10 Kalamata olijven, in stukjes
➡️gehakte gezouten pistachenoten
➡️1 el olijfolie + extra
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️1 flinke tl honing
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
👉🏻Maak linten van de courgettes met behulp van een kaasschaaf. Vooral de linten zonder zaadlijsten zijn geschikt (verwerk de rest in een andere gerecht). Doe hier wat olijfolie, peper & zout op. Bak kort in een hete grillpan. Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor goed door elkaar te schudden. De rest spreekt voor zich.
⠀⠀⠀
Het servies kun je terugvinden op villeroy-boch.nl en vind je het snelst door ‘Perlemor’ in de zoekbalk te zetten🔎 Welk item vind jij het mooist?👇🏻Sla vooral op voor inspiratie en het lekkere courgette carpaccio recept✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @villeroyboch 🥰 #eefsfood #villeroyboch #servies #yesvb #courgettecarpaccio #brunchen
MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥 ⠀⠀⠀ Afgel MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥
⠀⠀⠀
Afgelopen week improviseerde ik een snelle maaltijd en dat vond ik een echte hit! Spicy dikke udon noodles met komkommer, rode ui & edamame boontjes💚 In 10 minuten klaar😍
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 1 portie:
➡️150 gram dikke udon noodles
➡️75 gram edamame boontjes
➡️5 snack komkommertjes, in plakjes
➡️1/2 rode ui in ringen
➡️gebakken uitjes
Dressing:
➡️1,5 el sojasaus
➡️1 el sriracha
➡️1/2 el crispy chili olie
➡️1 tl (noten)azijn
➡️1 tl suiker
➡️1/2 teentje knoflook, geraspt
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een diep bord en roer goed. Ontdooi de edamame boontjes met heet water.
⠀⠀⠀
Zorg ondertussen voor een laagje kokend water waar je de noodles een klein minuutje in doet. Roer los en giet af. Voeg toe aan de dressing en meng door elkaar. Laat ook grotendeels afkoelen.
⠀⠀⠀
Snijd dan de rode ui, komkommer en voeg dit allebei met de edamame boontjes toe aan de noodles. Roer door elkaar en maak af met gebakken uitjes en optioneel nog wat geroosterde sesamzaadjes.
⠀⠀⠀
🌶️Met deze hoeveelheden is dit recept best pittig. Als je de sriracha en chili olie halveert heb je denk ik een verhouding die ‘iedereen’ wel zou lusten voor zover ik dat kan inschatten natuurlijk.
⠀⠀⠀
Easypeasy en bomvol smaak💣 Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #snellemaaltijd #tienminutenmaaltijd #udonnoodles #edamame #crispychili #sojasaus #rodeui #komkommer #dressing #foodblog #watetenwevandaag
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!