Zelf romig kokos-koffie ijs maken

Voor dit lekkere ijs heb je slechts 4 ingrediënten nodig. En een ijsmachine, dat dan weer wel! Sinds kort heb ik de ijskom van KitchenAid en die ben ik lekker aan het uitproberen. Ik heb 2 vriezers dus ik kan de kom permanent in de vriezer hebben staan waardoor ik vrij snel ijs kan maken. Zo ook dit ijs! Het idee ontstond, ik had alles in huis en kon gelijk aan de slag. Omdat het een probeersel was heb ik weinig gemaakt. Ik zou dus dit recept zeker verdubbelen als je het gaat maken. Komt ie: zelf romig kokos-koffie ijs maken.

RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

bolletjes koffie-kokos ijs

Wat heb je nodig? (4 bollen ijs)
• 200 milliliter volvette kokosmelk
• 40 gram witte basterdsuiker 
• 25 gram kokosrasp 
• 1 staafje oploskoffie (1,8 gram)

ingrediënten koffie-kokos ijs

Benodigdheden:
• steelpan 
• kleine koekenpan 
• spatel
• ijsschep 
• ijsmachine 

mengsel gieten koffie-kokosijs

Zo maak je het!
1.  Schenk een klein (25 ml) scheutje kokosmelk in een steelpan. Voeg hier de suiker en oploskoffie aan toe. Verwarm en roer tot dit is opgelost. 

2. Rooster in de koekenpan de kokosrasp goudbruin. 

3. Voeg het kleine beetje kokosmelk met suiker en koffie toe aan de rest van de kokosmelk. Roer dit door elkaar en meng het met de afgekoelde kokosrasp. 

4. Giet dit geheel in de ijskom en laat deze een kwartier tot 20 minuten draaien. 

5. Ik vind het ijs net vers gedraaid het aller lekkerst. Het is alleen niet extreem koud dus het smelt best snel. Je kunt het ook eerst nog een uurtje in de vriezer zetten voor je het gaat eten.

6. Bewaar in de vriezer en haal minsten een kwartier voor consumptie eruit. Geniet ervan!

Koffie-kokosijs hapje

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Banaan-pindakaas ijsrepen met chocolade 
Citroen ijstaart met bitterkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *