Toffe zaken

Ga voedselverspilling tegen en eet bij Instock

Misschien ken je Instock wel maar misschien ook niet. In dat laatste geval, lees vooral even verder. Instock is een restaurant met 3 locaties (Den Haag, Utrecht & Amsterdam). Wat er zo speciaal is aan Instock is dat zij al hun gerechten maken met eten dat anders verspild zou zijn. Met andere woorden, ga bij Instock eten en red etenswaren als vlees, vis en groenten van de prullenbak. 

Instock buiten voorkant gevel

Allereerst wil ik even zeggen dat ik uitgenodigd ben om bij Instock te komen eten. Dit doe ik graag en achteraf besluit ik vaak pas of ik hier een blog over ga schrijven. Nou ben ik zelf niet een heel bewust boontje maar moedig ik concepten als deze alleen maar aan. Zelf eet ik zonder enige moeite nog yoghurt die al dagen over de datum is bijvoorbeeld. En bij sommige vleeswaren gebruik ik ook liever mijn neus dan dat ik de tht check. 

Ginger Beer Instock

Wat nieuw is bij Instock is dat je nu kunt kiezen uit een menu. Voorheen was het eigenlijk eten wat de pot schaft. Niet zo gek ook als je telkens weer ander voedsel kunt redden. Inmiddels is er veel standaard overschot van bepaalde producten waardoor er een tijdelijk menu samengesteld kan worden. Voor nog meer info en toelichting verwijs ik je graag door naar de website.  Er werd ons aangeraden 4 gerechten te kiezen per persoon. Nu bestond het menu in totaal uit 8 keuzes en was ik samen met mijn moeder. Je begrijpt het al, wij hebben alles geprobeerd! Tot de helft opeten en borden ruilen maar. 

Bloemkool toast Instock

Om de avond te beginnen kregen wij toast met bloemkool dip bij onze drankjes. De toast is bijvoorbeeld gemaakt van 1 dag oude liefde & passie broden. Het brood wordt krokant afgebakken in de oven met wat olie. Erg lekker, en een super leuke oplossing als je het mij vraagt!

Pompoen pannenkoek Instock

Bieten tortilla’s met kool, gedroogde appel en ketchup van paprika. Het andere gerecht deze eerste gang was een luchtige pompoen pannenkoek met krokant van groenten schillen, chimichurri en wortelcrème. Verrassende smaken en ik was gelijk extra nieuwsgierig naar de rest.

Gang 2 Instock

Bara-burger mer rundvlees, courgette en gefermenteerde chili mayonaise. Heerlijk, maar de winnaar van gang 2 vond ik de groenten pastechi. Deze was gevuld met gefermenteerde groenten en gerookte kaas en lag een een prei-olie. Ahh yum!

Stoofpotje Instock

Gang 3 was een stoofpotje van gerookte makreel met paprika en tomaat met daarnaast churros van aardappel. Het gerecht hier tegenover was een geitenbok curry! Ik had nog nooit eerder geit gegeten maar dat was echt super mals en heel smaakvol.

Ananas dessert Instock

Tijd voor dessert. Een fruitpizza met gezouten karamel ijs. Ja echt! Lekker dat dit was. Zeker ook omdat bladerdeeg aan de zoute kant is natuurlijk. Love zoet en zout in één gerecht. Dit aten we samen eerst op ivm het ijs en het warme weer. 

Banaan Malibu Instock

Mijn hemel dit was ook zo lekker! Baka-bana met rumrozijnen, Malibu schuim en koffie koekkruimels. De structuur en smaak van het schuim was echt perfect. Hier had ik nog wel een kommetje van gelust!

Koffie Instock

We sloten de avond af met een kopje koffie. We hebben heerlijk op het terras gezeten met uitzicht op de Hofvijver. Dat was extra genieten na zo’n enorm warme dag. Binnen is er nog veel meer plek en is er ook nog een mogelijkheid voor een aparte ruimte. Hierover kun je ook nog veel meer info op de site van Instock vinden. Voor 4 gerechten betaal je €29,50 en anders €8,50 per gerecht. 

Proost ginger beer Instock

Instock Den Haag, bedankt voor de goede zorgen! Ik kan je zeker aanraden om eens te reserveren voor een avond met gerechten waar veel aandacht aan is besteed. Nog even belangrijk om te melden: elke restaurant heeft een eigen kaart, dus ga er niet vanuit dat je overal hetzelfde kunt eten. 

Liefs, 
Eef

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.