Zijn jullie klaar voor een overheerlijk en vullend ontbijt of lunch? Mooi! Zoek niet verder en maak dit simpele recept voor banaan-koffie pannenkoeken met Nutella. Graag gedaan en geniet ervan alvast!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 6 minuten
Baktijd: 12 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Wat heb je nodig? (1 portie, 8 kleine pannenkoeken)
• 1 rijpe banaan
• 6 el havermout
• 2,5 eetlepel zelfrijzend bakmeel
• 1 shot espresso
• 1 ei
• 50 ml (plantaardige) melk
• 1/2 zakje vanillesuiker
• 1/2 tl bakpoeder
• mespuntje zout
• 1,5 eetlepel Nutella
• olie of boter om in de bakken
• geroosterde kokos flakes
• extra plakjes banaan
Benodigdheden:
• grote koekenpan
• spatel
• blender (optioneel)
• beslagkom (optioneel)
Zo maak je het!
1. Verhit alvast een grote koekenpan op laag vuur.
2. Maak het beslag door alle ingrediënten (behalve Nutella, toppings en boter) in een blenderkan te doen.
3. Zet deze aan tot je een glad beslag hebt. Ik doe dit vaak een paar keer kort anders kan het beslag veel te luchtig worden.
4. Heb je geen blender? Niet getreurd! Prak dan eerst de banaan voeg het ei daar aan toe en meng dit goed. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en roer tot een beslag. Op deze manier heb je meer structuur in je beslag en dus ook in de pannenkoeken. Als ik wel een blender bij de hand heb doe ik het vaak alsnog met de hand want ik houd wel van die structuur.
5. Doe wat boter of olie in de pan. Schep hier 4 lepels beslag los van elkaar in! Bak deze gaar en bruin, een minuut of 3 aan beide kanten.
6. Herhaal dit nog eens tot het beslag op is en leg de pannenkoeken op een bord.
7. Maak af met de Nutella en eventuele toppings. Smullen!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Havermout-kwark pannenkoeken met blauwe bessen
– Fluffy limoen pannenkoeken met yoghurt en kokos