De afgelopen weken ben ik echt ontzettend slecht in het koken voor mezelf. Na weer een weekend met iets teveel lekkers en iets te weinig groenten vond ik het de hoogste tijd voor een ‘bijtank’ maaltje. En dat is wel gelukt met zo’n 500 gram groenten. Laatst at ik ergens zoiets als dit en ik vond het helemaal de bom! Dat moest ik zelf ook maar eens proberen, gelukkig met succes! Hier komt een heerlijk recept voor pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta:
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 10 minuten
Totale tijd: 20-25 minuten
Wat heb je nodig? (1 flink portie)
• 70 gram (volkoren)pasta
• 200 gram linzen (ik gebruikte een zak van Hak, voorgekookt)
• 200 gram (baby)spinazie
• 10 cherrytomaten, gehalveerd
• 1 sjalot, fijngesnipperd
• 1 klein teentje knoflook, fijn geperst
• 1,5 el zonnebloempitten, geroosterd
• 60 gram feta, verbrokkeld
• 1/4 bouillonblokje naar keuze
• 30 gram tomatenpuree
• ongeveer 100 ml water
• peper
• 1 tl oregano
• 1 el azijn (ik nam notenazijn)
• (olijf)olie
Benodigdheden:
• koekenpan + deksel
• kookpan
• spatel
• zeef
• snijplank
• schuimspaan
Zo maak je het!
1. Zet een pan met ruim water op en breng deze aan de kook. Zet ook een koekenpan op laag vuur met een beetje olie erin.
2. Blancheer de spinazie en haal dit uit het water en laat uitlekken in een zeef. Kook daarna in dit water de pasta gaar volgens de verpakking.
3. Fruit de sjalot en ui aan in de koekenpan voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit nog 2 minuten mee op laag vuur.
4. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe behalve de feta en zonnebloempitten. Breng dit aan de kook met een deksel op de pan en roer af en toe, mocht het te dik zijn voeg je nog wat extra water toe.
5. De saus is tegelijk klaar met de pasta. Schep de spinazie erbij en maak af met de zonnebloempitten en feta. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Pasta met spicy tomatensaus, mozzarella en pijnboompitten
– Pasta met courgette en zalm