Het is volop mooi weer en dit wordt graag en vaak gevierd met een lekkere barbecue. Hoewel er vaak veel aandacht wordt besteed aan het eten eindigt het toetje, als het er al is, meestal in een zak met marshmallows. Daar wil ik met dit recept graag verandering in brengen. Het kost niet veel tijd om te maken en je kunt het heel goed voorbereiden! Het is fris, zoet maar vooral lekker fruitig. Verrassend ook want er zit in dit toetje een vleugje basilicum. Ik gebruikte hiervoor de aardbeienjam van Hero. Deze wordt gemaakt van slechts 4 ingrediënten, namelijk: fruit, suiker, citroensap en pectine. Voor nog veel meer recept inspiratie met Hero jam kun je kijken in de Hero jam studio. Hier staan echt goddelijke recepten tussen! Ik hoop dat jij deze zomer minstens net zoveel aandacht besteed aan het toetje als aan de saté en salades! Oh en nog iets leuks, als jij nu jouw favoriete recept met Hero jam upload maak je kans op een klassieker van KitchenAid. Check daarvoor de Hero site en doe mee!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Wat heb je nodig? (4 personen)
• 16 lange vingers
• 200 gram mascarpone
• 200 ml slagroom
• 100 gram verse aardbeien, in kleine stukjes
• 65 gram Hero aardbeienjam
• 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
Siroop:
• 2 limoenen, sap en rasp
• 3 gram basilicum (ongeveer 5 blaadjes)
• 40 gram kristalsuiker
Topping:
• 60 gram aardbeien, in plakjes
• 30 gram gezouten pistachenoten, fijngehakt
• basilicumblaadjes ter decoratie
Benodigdheden:
• kleine steelpan
• handmixer
• schaaltje
• beslagkom
• spatel
• rasp
Zo maak je het!
1. Rasp het groene gedeelte van de limoen af en doe dit samen met het limoensap en de suiker in een steelpan. Breng dit op laag vuur aan de kook voor 5 tot 10 minuten.
2. Roer ondertussen in een schaaltje de mascarpone los samen de aardbeienjam en vanillesuiker.
3. Klop in de beslagkom de slagroom stijf met een handmixer. Voeg hier dan de stukjes aardbei aan toe gevolgd door het mascarpone mengsel. Spatel dit tot een goed gemengd geheel.
4. Snij dan de basilicumblaadjes in reepjes. Zet het vuur van de siroop uit en roer hier de basilicum doorheen. Giet het in een ander bakje om het sneller af te laten koelen.
5. Pak de bordjes erbij en leg op elke 4 lange vingers in een vierkantje. Doe hier een flinke schep van het aardbei-mascarpone mengsel in. Maak af met een paar theelepels van de limoensiroop, plakjes aardbei en fijngehakte pistache nootjes. Smullen maar!
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Hero
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Abrikozen semifreddo met kokos-amandelkruim
– Zoet plukbrood met abrikozen en amandel