• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Mijn hoogtepunten van een weekje Toscane – Italië

Eefje
4 reacties
19 juni 2018
Mijn hoogtepunten van een weekje Toscane - Italië

Mijn eerste keer Italië is heel erg goed bevallen! We hadden twee Airbnb’s en een huurauto voor een week. We hebben elke dag een andere stad bezocht, kilo’s ijs gegeten, Spritz gedronken, heerlijk gegeten en genoten van het prachtige uitzicht dat je zo ongeveer overal hebt. In dit artikel laat ik je mijn hoogtepunten van een weekje Toscane – Italië zien:

De eerste 3 nachten verbleven we in Capannori. Dit is ongeveer 40 minuten rijden vanaf luchthaven Pisa. We sliepen in een een leuk huisje met vooral een prachtige tuin. De eerste dag gingen we op Lucca aan.

Groen huisje Lucca

Dit was ook makkelijk te rijden vanaf ons huisje. Veel positiefs gehoord dus ik had absoluut verwachtingen. Er waren wat bedenkingen toen we op Lucca afliepen maar die waren al snel weg wanneer we echt het centrum centrum van Lucca binnenliepen. Een enorm gemoedelijke sfeer! De Toren beklimmen midden op het plein is aan te raden. Prachtig uitzicht en je vangt er een lekker windje op dagen dat het heet is. Al zijn die trappen lopen niet bepaald iets waar je het koud van krijgt pfoeeh!

Uitzicht toren Lucca

Ik kreeg ook veel getipt dat een toertje per fiets heel leuk is. Vooral om een rondje over de stadsmuren te rijden. Ik was helaas de enige die zin had om te fietsen dus dat is er niet van gekomen. Door de eigenaren van het huisje is ons pizzeria da Ninni aangeraden. De meest dik belegde pizza ooit! Ik heb zo hard zitten smullen. Erg betaalbaar ook! Drie pizza’s, toetjes, drankjes en een lekkere caprese salade. Volgens mij waren we iets van €55,- kwijt! Adres: Via Giovanni Guidiccioni, 266, 55100 Lucca. 

Pizza da Ninni Lucca

Cinque Terre, het is even een onderneming maar dan heb je wel wat. Je kunt er niet tot nauwelijks komen met de auto en de trein is dan ook aan te raden. Na een beetje geklooi met parkeren en erachter komen welke trein (vanaf La Spezia) we nou in moesten was het leuk. Toeristisch ook (duhuh) maar niet op een vervelende manier vond ik. Mijn doel van de dag was om in zee te zwemmen en dat is gelukt.

Cinque Terre treinview

We deden eerst de laatste stop (Monterosso al Mare) aan met de trein, hier is het meeste strand. En goddelijk ijs, maar dat is overal! We lunchte bij een hip tentje genaamd: La Cantina di Miky. Je betaald wel wat meer maar daarvoor heb je ook heerlijk eten op een leuke locatie. We bestelde onder andere een burrata caprese, tonijn tartaar en bruschetta met de meest heerlijke pesto ooit! 

La Cantina di Miky

Op de terugweg stopte we nog in het vorige plaatsje (Vernazza), deze wordt beschreven als meest pittoresk. Was ook wel zo. Klein en mooi!

Rots view Cinque Terre

Onderweg naar ons nieuwe huisje in Maggiano deden we San Gimignano aan. Ook leuk om een paar uur rond te wandelen. We aten een ijsje bij Gelateria Dondoli (ooit beste van de wereld). En daar hoefde je echt niet lang voor in de rij. Het was nog ochtend maar die meid die ons hielp had echt haar beste dag niet. Zelfs met mijn droom klanten gedrag (aardig zijn, snel kiezen en dat duidelijk vertellen) kon ik geen lach op haar gezicht toveren en hoefde ik mijn ijsje nog net niet te vangen omdat ze het boos naar mij toe gooide. Enfin het ijs was echt top!

Huisje twee lag best afgelegen in een sprookjes achtige omgeving. Met ook een sprookjes achtig en ouderwetse inrichting. Het zwembad in de tuin was helaas nog niet open maar wij werden getipt voor een ‘natuurlijk’ zwembad in de buurt. 

Romijns zwembad Italië

Het is er ondiep maar wel prachtig en heerlijk om even af te koelen. Zeker nadat we bizar lang hebben gezocht want het adres en de echte locatie hadden ons een beetje zitten neppen. Je kunt dit heerlijke bad vinden in Gracciano. En ja we waren echt de enige, heerlijk!

Siena is ook zeker het bezoeken waard. Het was druk maar mooi! Indrukwekkende gebouwen van binnen en buiten en na een beetje trap lopen wederom mooi uitzicht:

Uitzicht Siena

Een dag zaten we zonder plannen en zijn we in Volterra beland. Zonder verwachtingen vond ik dit echt een hele leuke plek. We zijn er niet heel lang weest. We waren vroeg (9:30h) en hebben goed ontbeten. Ik kan aanraden vroeg te gaan. Niet omdat het later te druk wordt maar gewoon omdat het leuk is zo’n stad langzaam wakker te zien worden. 

De laatste volle dag gingen wij naar Florence. Ik was gigantisch onder de indruk van dit bouwwerk midden in het centrum:

Florence bouwwerk

Verder vond ik het zo gigantisch druk! Hordes Aziaten die achter hun gids aan slenteren. Deze stad barst natuurlijk van de geschiedenis verhalen maar wat dat betreft ben ik misschien een beetje een cultuurbarbaar. We besloten vrij snel weg te gaan en op het gebouw na vond ik Florence eigenlijk het minste leuk van de hele week. Ik had er nog wel een weekje achteraan willen plakken om echt te relaxen maar dat was helaas niet zo.

De laatste avond hebben wij ons laten verrassen door een 5-gangen menu. Dit was in een restaurant van een hotel en lag best wel in de buurt van ons huisje. Overdekt maar met open zijkanten en prachtig uitzicht. Het was in Mensanello bij Tenuta di Mensanello. Het menu wisselt heel vaak en kost €23,- pp. Hiervoor heb je ook plat of bruiswater op tafel. De wijn komt er nog bij maar je zit op de bron en een heerlijk glas Chianti kostte slechts €2,-. We hadden geen idee wat we precies kregen en aten maar het was lekker en vooral leuk. Ik ga sowieso nog eens terug naar Italië. Het was te gek <3

Chianti 5-gangen

Nog meer vakantie kiekjes zien? Ik heb veel geüpload op mijn persoonlijke Instagram account. 

Leuk dat je hebt meegelezen en ik hoop dat je wat aan de tips en aanraders hebt.

Liefs,
Eef

Eef tussen de klaprozen

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Melanie Zevenbergen

    19 juni 2018 14:45

    Leuk om te lezen!!

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 juni 2018 15:31

      Thanks! Ik wens je alvast zoveel plezier als jij gaat🙌🏻

      Beantwoord
  2. Layla

    27 juni 2018 21:36

    Hoi Eefje,
    De vorige keer vroeg ik ook al waar je je jurk vandaan had maar de jurk die je op instagram showde van een bruiloft… Mag ik zo brutaal zijn.. Waar heb je die vandaan?
    Overigens zag ik op instagram een foto over brood en dat t nie zo je ding is, maar ken je levine? (Www.uitdekeukenvanarden.blogspot.nl)
    Echt een aanrader 🙂 ik ben door haar brood gaan bakken en met haar recepten mislukt t nooit! (Alleen als ik zelf eigenwijs ben;))

    Groetjes!

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 juni 2018 08:45

      Hi Layla,

      Dankjewel! Daar is niets brutaals aan hoor. Deze heb ik ongeveer 2 jaar geleden besteld via Bonprix. Denk niet dat ze ‘m nog hebben! Bedankt voor de brood tip. Ik heb er gewoon niet zoveel geduld voor dat is het vooral. En soms probeer ik het gewoon en de ene keer gaat het goed, de andere keer wat minder.

      Groetjes 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

2-Daags eetdagboek van 3 & 4 juni ’18

volgend bericht

Lange vingers met aardbeienroom, basilicum-limoen siroop en pistache nootjes

meest gelezen
58.590x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
41.606x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.061x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.651x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij
Blog Persoonlijk

Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

4 min leestijd
1 juni 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
FOOL PROOF GELE ROOM💛 ⠀⠀⠀ Dat is een eitj FOOL PROOF GELE ROOM💛
⠀⠀⠀
Dat is een eitje om te maken en ik laat graag zien hoe👩🏻‍🍳 Naar mijn mening kan deze niet mislukken🙌🏻 Lekker voor homemade tompoucen, om croissants mee te vullen of door je botercrème te doen. Tijdens het maken ontstond er ook nog een goddelijk ‘gebakje’🥰
⠀⠀⠀
Voor zo’n 650 gram gele room heb je nodig:
➡️400 ml volle melk
➡️100 ml slagroom + 50 ml slagroom*
➡️130 gram kristalsuiker
➡️30 gram maizena
➡️1 middelgroot ei
➡️2 eidooiers
➡️1 groot vanillestokje
⠀⠀⠀
Zo maak je het:
⚪️Doe de melk, 100 ml slagroom, 100 gram suiker en vanille in een steelpan. Zet op het vuur, roer af en toe door en breng tegen de kook aan.
⠀⠀⠀
⚪️Meng in een andere kom het ei, de overige suiker, maizena en dooiers tot een glad papje.
⠀⠀⠀
⚪️Giet al roerend de helft van de hete melk bij het eimengsel. Giet dit dan weer terug in de pan en blijf roeren met een garde op middelhoog🔥
⠀⠀⠀
⚪️Van het ene op het andere moment begin het in te dikken. Als het aan de kook is zet je het vuur laag en roer je het nog zo’n 20 seconden door.
⠀⠀⠀
⚪️Giet in een diep bord en dek direct af met een stuk folie. Laat een uurtje op het aanrecht staan en schuif dan de koelkast in voor minimaal 3 uur. 
⠀⠀⠀
👉🏻Deze gele room is best dik, dat vind ik fijn want zo kun je er veel mee. *De extra slagroom die staat beschreven kun je erbij roeren om te verdunnen als dat nodig is.
⠀⠀⠀
Lijkt jou dit wel wat? Sla het recept op, zo heb je ‘m altijd bij de hand✅
⠀⠀⠀
❤️Bonustip: bak bladerdeeg af in een contactgrill (ja dit kan echt!!). Doe twee handjes diepvries frambozen in een steelpan samen met een theelepel suiker en mespuntje maizena. Kook dit kort. Rooster wat amandelschaafsel en maak af met poedersuiker. GENIETEN!!
⠀⠀⠀
#eefsfood #melk #geleroom #foolproof #vanillestokje #versevanille #maizena #eigeel #ei #foodblog #instarecept #homemade #foolproof #bladerdeeg #amandelschaafsel #frambozen #poedersuiker #makingofreel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord