Blog

Mijn hoogtepunten van een weekje Toscane – Italië

Mijn eerste keer Italië is heel erg goed bevallen! We hadden twee Airbnb’s en een huurauto voor een week. We hebben elke dag een andere stad bezocht, kilo’s ijs gegeten, Spritz gedronken, heerlijk gegeten en genoten van het prachtige uitzicht dat je zo ongeveer overal hebt. In dit artikel laat ik je mijn hoogtepunten van een weekje Toscane – Italië zien:

De eerste 3 nachten verbleven we in Capannori. Dit is ongeveer 40 minuten rijden vanaf luchthaven Pisa. We sliepen in een een leuk huisje met vooral een prachtige tuin. De eerste dag gingen we op Lucca aan.

Groen huisje Lucca

Dit was ook makkelijk te rijden vanaf ons huisje. Veel positiefs gehoord dus ik had absoluut verwachtingen. Er waren wat bedenkingen toen we op Lucca afliepen maar die waren al snel weg wanneer we echt het centrum centrum van Lucca binnenliepen. Een enorm gemoedelijke sfeer! De Toren beklimmen midden op het plein is aan te raden. Prachtig uitzicht en je vangt er een lekker windje op dagen dat het heet is. Al zijn die trappen lopen niet bepaald iets waar je het koud van krijgt pfoeeh!

Uitzicht toren Lucca

Ik kreeg ook veel getipt dat een toertje per fiets heel leuk is. Vooral om een rondje over de stadsmuren te rijden. Ik was helaas de enige die zin had om te fietsen dus dat is er niet van gekomen. Door de eigenaren van het huisje is ons pizzeria da Ninni aangeraden. De meest dik belegde pizza ooit! Ik heb zo hard zitten smullen. Erg betaalbaar ook! Drie pizza’s, toetjes, drankjes en een lekkere caprese salade. Volgens mij waren we iets van €55,- kwijt! Adres: Via Giovanni Guidiccioni, 266, 55100 Lucca. 

Pizza da Ninni Lucca

Cinque Terre, het is even een onderneming maar dan heb je wel wat. Je kunt er niet tot nauwelijks komen met de auto en de trein is dan ook aan te raden. Na een beetje geklooi met parkeren en erachter komen welke trein (vanaf La Spezia) we nou in moesten was het leuk. Toeristisch ook (duhuh) maar niet op een vervelende manier vond ik. Mijn doel van de dag was om in zee te zwemmen en dat is gelukt.

Cinque Terre treinview

We deden eerst de laatste stop (Monterosso al Mare) aan met de trein, hier is het meeste strand. En goddelijk ijs, maar dat is overal! We lunchte bij een hip tentje genaamd: La Cantina di Miky. Je betaald wel wat meer maar daarvoor heb je ook heerlijk eten op een leuke locatie. We bestelde onder andere een burrata caprese, tonijn tartaar en bruschetta met de meest heerlijke pesto ooit! 

La Cantina di Miky

Op de terugweg stopte we nog in het vorige plaatsje (Vernazza), deze wordt beschreven als meest pittoresk. Was ook wel zo. Klein en mooi!

Rots view Cinque Terre

Onderweg naar ons nieuwe huisje in Maggiano deden we San Gimignano aan. Ook leuk om een paar uur rond te wandelen. We aten een ijsje bij Gelateria Dondoli (ooit beste van de wereld). En daar hoefde je echt niet lang voor in de rij. Het was nog ochtend maar die meid die ons hielp had echt haar beste dag niet. Zelfs met mijn droom klanten gedrag (aardig zijn, snel kiezen en dat duidelijk vertellen) kon ik geen lach op haar gezicht toveren en hoefde ik mijn ijsje nog net niet te vangen omdat ze het boos naar mij toe gooide. Enfin het ijs was echt top!

Huisje twee lag best afgelegen in een sprookjes achtige omgeving. Met ook een sprookjes achtig en ouderwetse inrichting. Het zwembad in de tuin was helaas nog niet open maar wij werden getipt voor een ‘natuurlijk’ zwembad in de buurt. 

Romijns zwembad Italië

Het is er ondiep maar wel prachtig en heerlijk om even af te koelen. Zeker nadat we bizar lang hebben gezocht want het adres en de echte locatie hadden ons een beetje zitten neppen. Je kunt dit heerlijke bad vinden in Gracciano. En ja we waren echt de enige, heerlijk!

Siena is ook zeker het bezoeken waard. Het was druk maar mooi! Indrukwekkende gebouwen van binnen en buiten en na een beetje trap lopen wederom mooi uitzicht:

Uitzicht Siena

Een dag zaten we zonder plannen en zijn we in Volterra beland. Zonder verwachtingen vond ik dit echt een hele leuke plek. We zijn er niet heel lang weest. We waren vroeg (9:30h) en hebben goed ontbeten. Ik kan aanraden vroeg te gaan. Niet omdat het later te druk wordt maar gewoon omdat het leuk is zo’n stad langzaam wakker te zien worden. 

De laatste volle dag gingen wij naar Florence. Ik was gigantisch onder de indruk van dit bouwwerk midden in het centrum:

Florence bouwwerk

Verder vond ik het zo gigantisch druk! Hordes Aziaten die achter hun gids aan slenteren. Deze stad barst natuurlijk van de geschiedenis verhalen maar wat dat betreft ben ik misschien een beetje een cultuurbarbaar. We besloten vrij snel weg te gaan en op het gebouw na vond ik Florence eigenlijk het minste leuk van de hele week. Ik had er nog wel een weekje achteraan willen plakken om echt te relaxen maar dat was helaas niet zo.

De laatste avond hebben wij ons laten verrassen door een 5-gangen menu. Dit was in een restaurant van een hotel en lag best wel in de buurt van ons huisje. Overdekt maar met open zijkanten en prachtig uitzicht. Het was in Mensanello bij Tenuta di Mensanello. Het menu wisselt heel vaak en kost €23,- pp. Hiervoor heb je ook plat of bruiswater op tafel. De wijn komt er nog bij maar je zit op de bron en een heerlijk glas Chianti kostte slechts €2,-. We hadden geen idee wat we precies kregen en aten maar het was lekker en vooral leuk. Ik ga sowieso nog eens terug naar Italië. Het was te gek <3

Chianti 5-gangen

Nog meer vakantie kiekjes zien? Ik heb veel geüpload op mijn persoonlijke Instagram account

Leuk dat je hebt meegelezen en ik hoop dat je wat aan de tips en aanraders hebt.

Liefs,
Eef

Eef tussen de klaprozen

4 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.