• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Blog

Mijn hoogtepunten van een weekje Toscane – Italië

Eefje
4 reacties
19 juni 2018
Mijn hoogtepunten van een weekje Toscane - Italië

Mijn eerste keer Italië is heel erg goed bevallen! We hadden twee Airbnb’s en een huurauto voor een week. We hebben elke dag een andere stad bezocht, kilo’s ijs gegeten, Spritz gedronken, heerlijk gegeten en genoten van het prachtige uitzicht dat je zo ongeveer overal hebt. In dit artikel laat ik je mijn hoogtepunten van een weekje Toscane – Italië zien:

De eerste 3 nachten verbleven we in Capannori. Dit is ongeveer 40 minuten rijden vanaf luchthaven Pisa. We sliepen in een een leuk huisje met vooral een prachtige tuin. De eerste dag gingen we op Lucca aan.

Groen huisje Lucca

Dit was ook makkelijk te rijden vanaf ons huisje. Veel positiefs gehoord dus ik had absoluut verwachtingen. Er waren wat bedenkingen toen we op Lucca afliepen maar die waren al snel weg wanneer we echt het centrum centrum van Lucca binnenliepen. Een enorm gemoedelijke sfeer! De Toren beklimmen midden op het plein is aan te raden. Prachtig uitzicht en je vangt er een lekker windje op dagen dat het heet is. Al zijn die trappen lopen niet bepaald iets waar je het koud van krijgt pfoeeh!

Uitzicht toren Lucca

Ik kreeg ook veel getipt dat een toertje per fiets heel leuk is. Vooral om een rondje over de stadsmuren te rijden. Ik was helaas de enige die zin had om te fietsen dus dat is er niet van gekomen. Door de eigenaren van het huisje is ons pizzeria da Ninni aangeraden. De meest dik belegde pizza ooit! Ik heb zo hard zitten smullen. Erg betaalbaar ook! Drie pizza’s, toetjes, drankjes en een lekkere caprese salade. Volgens mij waren we iets van €55,- kwijt! Adres: Via Giovanni Guidiccioni, 266, 55100 Lucca. 

Pizza da Ninni Lucca

Cinque Terre, het is even een onderneming maar dan heb je wel wat. Je kunt er niet tot nauwelijks komen met de auto en de trein is dan ook aan te raden. Na een beetje geklooi met parkeren en erachter komen welke trein (vanaf La Spezia) we nou in moesten was het leuk. Toeristisch ook (duhuh) maar niet op een vervelende manier vond ik. Mijn doel van de dag was om in zee te zwemmen en dat is gelukt.

Cinque Terre treinview

We deden eerst de laatste stop (Monterosso al Mare) aan met de trein, hier is het meeste strand. En goddelijk ijs, maar dat is overal! We lunchte bij een hip tentje genaamd: La Cantina di Miky. Je betaald wel wat meer maar daarvoor heb je ook heerlijk eten op een leuke locatie. We bestelde onder andere een burrata caprese, tonijn tartaar en bruschetta met de meest heerlijke pesto ooit! 

La Cantina di Miky

Op de terugweg stopte we nog in het vorige plaatsje (Vernazza), deze wordt beschreven als meest pittoresk. Was ook wel zo. Klein en mooi!

Rots view Cinque Terre

Onderweg naar ons nieuwe huisje in Maggiano deden we San Gimignano aan. Ook leuk om een paar uur rond te wandelen. We aten een ijsje bij Gelateria Dondoli (ooit beste van de wereld). En daar hoefde je echt niet lang voor in de rij. Het was nog ochtend maar die meid die ons hielp had echt haar beste dag niet. Zelfs met mijn droom klanten gedrag (aardig zijn, snel kiezen en dat duidelijk vertellen) kon ik geen lach op haar gezicht toveren en hoefde ik mijn ijsje nog net niet te vangen omdat ze het boos naar mij toe gooide. Enfin het ijs was echt top!

Huisje twee lag best afgelegen in een sprookjes achtige omgeving. Met ook een sprookjes achtig en ouderwetse inrichting. Het zwembad in de tuin was helaas nog niet open maar wij werden getipt voor een ‘natuurlijk’ zwembad in de buurt. 

Romijns zwembad Italië

Het is er ondiep maar wel prachtig en heerlijk om even af te koelen. Zeker nadat we bizar lang hebben gezocht want het adres en de echte locatie hadden ons een beetje zitten neppen. Je kunt dit heerlijke bad vinden in Gracciano. En ja we waren echt de enige, heerlijk!

Siena is ook zeker het bezoeken waard. Het was druk maar mooi! Indrukwekkende gebouwen van binnen en buiten en na een beetje trap lopen wederom mooi uitzicht:

Uitzicht Siena

Een dag zaten we zonder plannen en zijn we in Volterra beland. Zonder verwachtingen vond ik dit echt een hele leuke plek. We zijn er niet heel lang weest. We waren vroeg (9:30h) en hebben goed ontbeten. Ik kan aanraden vroeg te gaan. Niet omdat het later te druk wordt maar gewoon omdat het leuk is zo’n stad langzaam wakker te zien worden. 

De laatste volle dag gingen wij naar Florence. Ik was gigantisch onder de indruk van dit bouwwerk midden in het centrum:

Florence bouwwerk

Verder vond ik het zo gigantisch druk! Hordes Aziaten die achter hun gids aan slenteren. Deze stad barst natuurlijk van de geschiedenis verhalen maar wat dat betreft ben ik misschien een beetje een cultuurbarbaar. We besloten vrij snel weg te gaan en op het gebouw na vond ik Florence eigenlijk het minste leuk van de hele week. Ik had er nog wel een weekje achteraan willen plakken om echt te relaxen maar dat was helaas niet zo.

De laatste avond hebben wij ons laten verrassen door een 5-gangen menu. Dit was in een restaurant van een hotel en lag best wel in de buurt van ons huisje. Overdekt maar met open zijkanten en prachtig uitzicht. Het was in Mensanello bij Tenuta di Mensanello. Het menu wisselt heel vaak en kost €23,- pp. Hiervoor heb je ook plat of bruiswater op tafel. De wijn komt er nog bij maar je zit op de bron en een heerlijk glas Chianti kostte slechts €2,-. We hadden geen idee wat we precies kregen en aten maar het was lekker en vooral leuk. Ik ga sowieso nog eens terug naar Italië. Het was te gek <3

Chianti 5-gangen

Nog meer vakantie kiekjes zien? Ik heb veel geüpload op mijn persoonlijke Instagram account. 

Leuk dat je hebt meegelezen en ik hoop dat je wat aan de tips en aanraders hebt.

Liefs,
Eef

Eef tussen de klaprozen

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Melanie Zevenbergen

    19 juni 2018 14:45

    Leuk om te lezen!!

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 juni 2018 15:31

      Thanks! Ik wens je alvast zoveel plezier als jij gaat🙌🏻

      Beantwoord
  2. Layla

    27 juni 2018 21:36

    Hoi Eefje,
    De vorige keer vroeg ik ook al waar je je jurk vandaan had maar de jurk die je op instagram showde van een bruiloft… Mag ik zo brutaal zijn.. Waar heb je die vandaan?
    Overigens zag ik op instagram een foto over brood en dat t nie zo je ding is, maar ken je levine? (Www.uitdekeukenvanarden.blogspot.nl)
    Echt een aanrader 🙂 ik ben door haar brood gaan bakken en met haar recepten mislukt t nooit! (Alleen als ik zelf eigenwijs ben;))

    Groetjes!

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 juni 2018 08:45

      Hi Layla,

      Dankjewel! Daar is niets brutaals aan hoor. Deze heb ik ongeveer 2 jaar geleden besteld via Bonprix. Denk niet dat ze ‘m nog hebben! Bedankt voor de brood tip. Ik heb er gewoon niet zoveel geduld voor dat is het vooral. En soms probeer ik het gewoon en de ene keer gaat het goed, de andere keer wat minder.

      Groetjes 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

2-Daags eetdagboek van 3 & 4 juni ’18

volgend bericht

Lange vingers met aardbeienroom, basilicum-limoen siroop en pistache nootjes

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag! [GESLOTEN]

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?
Blog Persoonlijk

Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?

9 min leestijd
21 april 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BU LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BURRATA, PESTO & PISTACHE🌱
⠀⠀⠀
adv - Een super lekkere salade die perfect is als maaltijd👌🏻 Bak eerst de gnocchi knapperig (heel belangrijk) en voeg daarna de rest toe💛
⠀⠀⠀
Eind juni dit jaar was ik in Parma om van dichtbij te zien waar de basilicum voor in de Pesto alla Genovese van @granditalianl groeit en wordt geoogst. Je kunt je vast voorstellen hoe heerlijk het daar rook😍 Al enige tijd is de basilicum in deze Pesto ISCC PLUS gecertificeerd. Een volledig duurzame oogst, behoud van natuur, mensenrechten naleving worden hiermee gegarandeerd en dat maakt deze Pesto dus extra lekker💚
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 personen als maaltijd:
➡️500 gram Grand’Italia Gnocchi di Patate
➡️1 courgette, in dikke halve plakken
➡️200 gram Roma tomaatjes, in partjes
➡️90 gram Grand’Italia Pesto alla Genovese
➡️1 bol burrata
➡️2 handjes gemengde sla
➡️rasp van een halve citroen
➡️sap van een kwart citroen
➡️25 gram gezouten pistache noten
➡️verse basilicum
➡️Bakboter/olijfolie
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Bak met een beetje olijfolie, peper en zout de courgette gaar en goudbruin in een koekenpan. Als dit bijna klaar is voeg je de citroenrasp- en sap toe. Bak nog een half minuutje mee en zet apart om af te laten koelen.
⠀⠀⠀
Doe dan flink wat bakboter in diezelfde pan en bak de gnocchi goudbruin en krokant. Zet het vuur uit en laat grotendeels afkoelen. Voeg hier dan de Pesto aan toe.
⠀⠀⠀
Roer hier de courgette, tomaten en rode ui doorheen. Doe in een kom met de sla en maak af met de burrata, pistachenoten en wat extra verse basilicum. Eet smakelijk! Sla jij dit recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @granditalianl 🇮🇹
⠀⠀⠀
#eefsfood #LaBellaVita #GrandItalia #basilicum #burrata #gnocchi
EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸 ⠀⠀⠀ a EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸
⠀⠀⠀
adv - Ja hoor, ik mocht weer aan de slag met een práchtig servies en home accessoires van Villeroy & Boch😍 Dit is de nieuwe ‘Perlemor’ collectie. Deze is verkrijgbaar in de kleuren Sand & Coral. Van botervloot tot diep bord en van een bijpassende vaas tot aan geweldige (koffie)kopjes. Een feest om je tafel mee te dekken!🙌🏻
⠀⠀⠀
Verse broodjes, roomboter, beleg, lekker sapje, je favoriete fruit, thee en een makkelijke maar vooral méga lekkere courgette carpaccio. Dit is wat je daarvoor nodig hebt (3 porties):
➡️2 courgettes
➡️40 gram feta, verbrokkeld
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️10 Kalamata olijven, in stukjes
➡️gehakte gezouten pistachenoten
➡️1 el olijfolie + extra
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️1 flinke tl honing
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
👉🏻Maak linten van de courgettes met behulp van een kaasschaaf. Vooral de linten zonder zaadlijsten zijn geschikt (verwerk de rest in een andere gerecht). Doe hier wat olijfolie, peper & zout op. Bak kort in een hete grillpan. Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor goed door elkaar te schudden. De rest spreekt voor zich.
⠀⠀⠀
Het servies kun je terugvinden op villeroy-boch.nl en vind je het snelst door ‘Perlemor’ in de zoekbalk te zetten🔎 Welk item vind jij het mooist?👇🏻Sla vooral op voor inspiratie en het lekkere courgette carpaccio recept✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @villeroyboch 🥰 #eefsfood #villeroyboch #servies #yesvb #courgettecarpaccio #brunchen
MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥 ⠀⠀⠀ Afgel MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥
⠀⠀⠀
Afgelopen week improviseerde ik een snelle maaltijd en dat vond ik een echte hit! Spicy dikke udon noodles met komkommer, rode ui & edamame boontjes💚 In 10 minuten klaar😍
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 1 portie:
➡️150 gram dikke udon noodles
➡️75 gram edamame boontjes
➡️5 snack komkommertjes, in plakjes
➡️1/2 rode ui in ringen
➡️gebakken uitjes
Dressing:
➡️1,5 el sojasaus
➡️1 el sriracha
➡️1/2 el crispy chili olie
➡️1 tl (noten)azijn
➡️1 tl suiker
➡️1/2 teentje knoflook, geraspt
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een diep bord en roer goed. Ontdooi de edamame boontjes met heet water.
⠀⠀⠀
Zorg ondertussen voor een laagje kokend water waar je de noodles een klein minuutje in doet. Roer los en giet af. Voeg toe aan de dressing en meng door elkaar. Laat ook grotendeels afkoelen.
⠀⠀⠀
Snijd dan de rode ui, komkommer en voeg dit allebei met de edamame boontjes toe aan de noodles. Roer door elkaar en maak af met gebakken uitjes en optioneel nog wat geroosterde sesamzaadjes.
⠀⠀⠀
🌶️Met deze hoeveelheden is dit recept best pittig. Als je de sriracha en chili olie halveert heb je denk ik een verhouding die ‘iedereen’ wel zou lusten voor zover ik dat kan inschatten natuurlijk.
⠀⠀⠀
Easypeasy en bomvol smaak💣 Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #snellemaaltijd #tienminutenmaaltijd #udonnoodles #edamame #crispychili #sojasaus #rodeui #komkommer #dressing #foodblog #watetenwevandaag
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!