• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Mijn hoogtepunten van een weekje Toscane – Italië

Eefje
4 reacties
19 juni 2018
Mijn hoogtepunten van een weekje Toscane - Italië

Mijn eerste keer Italië is heel erg goed bevallen! We hadden twee Airbnb’s en een huurauto voor een week. We hebben elke dag een andere stad bezocht, kilo’s ijs gegeten, Spritz gedronken, heerlijk gegeten en genoten van het prachtige uitzicht dat je zo ongeveer overal hebt. In dit artikel laat ik je mijn hoogtepunten van een weekje Toscane – Italië zien:

De eerste 3 nachten verbleven we in Capannori. Dit is ongeveer 40 minuten rijden vanaf luchthaven Pisa. We sliepen in een een leuk huisje met vooral een prachtige tuin. De eerste dag gingen we op Lucca aan.

Groen huisje Lucca

Dit was ook makkelijk te rijden vanaf ons huisje. Veel positiefs gehoord dus ik had absoluut verwachtingen. Er waren wat bedenkingen toen we op Lucca afliepen maar die waren al snel weg wanneer we echt het centrum centrum van Lucca binnenliepen. Een enorm gemoedelijke sfeer! De Toren beklimmen midden op het plein is aan te raden. Prachtig uitzicht en je vangt er een lekker windje op dagen dat het heet is. Al zijn die trappen lopen niet bepaald iets waar je het koud van krijgt pfoeeh!

Uitzicht toren Lucca

Ik kreeg ook veel getipt dat een toertje per fiets heel leuk is. Vooral om een rondje over de stadsmuren te rijden. Ik was helaas de enige die zin had om te fietsen dus dat is er niet van gekomen. Door de eigenaren van het huisje is ons pizzeria da Ninni aangeraden. De meest dik belegde pizza ooit! Ik heb zo hard zitten smullen. Erg betaalbaar ook! Drie pizza’s, toetjes, drankjes en een lekkere caprese salade. Volgens mij waren we iets van €55,- kwijt! Adres: Via Giovanni Guidiccioni, 266, 55100 Lucca. 

Pizza da Ninni Lucca

Cinque Terre, het is even een onderneming maar dan heb je wel wat. Je kunt er niet tot nauwelijks komen met de auto en de trein is dan ook aan te raden. Na een beetje geklooi met parkeren en erachter komen welke trein (vanaf La Spezia) we nou in moesten was het leuk. Toeristisch ook (duhuh) maar niet op een vervelende manier vond ik. Mijn doel van de dag was om in zee te zwemmen en dat is gelukt.

Cinque Terre treinview

We deden eerst de laatste stop (Monterosso al Mare) aan met de trein, hier is het meeste strand. En goddelijk ijs, maar dat is overal! We lunchte bij een hip tentje genaamd: La Cantina di Miky. Je betaald wel wat meer maar daarvoor heb je ook heerlijk eten op een leuke locatie. We bestelde onder andere een burrata caprese, tonijn tartaar en bruschetta met de meest heerlijke pesto ooit! 

La Cantina di Miky

Op de terugweg stopte we nog in het vorige plaatsje (Vernazza), deze wordt beschreven als meest pittoresk. Was ook wel zo. Klein en mooi!

Rots view Cinque Terre

Onderweg naar ons nieuwe huisje in Maggiano deden we San Gimignano aan. Ook leuk om een paar uur rond te wandelen. We aten een ijsje bij Gelateria Dondoli (ooit beste van de wereld). En daar hoefde je echt niet lang voor in de rij. Het was nog ochtend maar die meid die ons hielp had echt haar beste dag niet. Zelfs met mijn droom klanten gedrag (aardig zijn, snel kiezen en dat duidelijk vertellen) kon ik geen lach op haar gezicht toveren en hoefde ik mijn ijsje nog net niet te vangen omdat ze het boos naar mij toe gooide. Enfin het ijs was echt top!

Huisje twee lag best afgelegen in een sprookjes achtige omgeving. Met ook een sprookjes achtig en ouderwetse inrichting. Het zwembad in de tuin was helaas nog niet open maar wij werden getipt voor een ‘natuurlijk’ zwembad in de buurt. 

Romijns zwembad Italië

Het is er ondiep maar wel prachtig en heerlijk om even af te koelen. Zeker nadat we bizar lang hebben gezocht want het adres en de echte locatie hadden ons een beetje zitten neppen. Je kunt dit heerlijke bad vinden in Gracciano. En ja we waren echt de enige, heerlijk!

Siena is ook zeker het bezoeken waard. Het was druk maar mooi! Indrukwekkende gebouwen van binnen en buiten en na een beetje trap lopen wederom mooi uitzicht:

Uitzicht Siena

Een dag zaten we zonder plannen en zijn we in Volterra beland. Zonder verwachtingen vond ik dit echt een hele leuke plek. We zijn er niet heel lang weest. We waren vroeg (9:30h) en hebben goed ontbeten. Ik kan aanraden vroeg te gaan. Niet omdat het later te druk wordt maar gewoon omdat het leuk is zo’n stad langzaam wakker te zien worden. 

De laatste volle dag gingen wij naar Florence. Ik was gigantisch onder de indruk van dit bouwwerk midden in het centrum:

Florence bouwwerk

Verder vond ik het zo gigantisch druk! Hordes Aziaten die achter hun gids aan slenteren. Deze stad barst natuurlijk van de geschiedenis verhalen maar wat dat betreft ben ik misschien een beetje een cultuurbarbaar. We besloten vrij snel weg te gaan en op het gebouw na vond ik Florence eigenlijk het minste leuk van de hele week. Ik had er nog wel een weekje achteraan willen plakken om echt te relaxen maar dat was helaas niet zo.

De laatste avond hebben wij ons laten verrassen door een 5-gangen menu. Dit was in een restaurant van een hotel en lag best wel in de buurt van ons huisje. Overdekt maar met open zijkanten en prachtig uitzicht. Het was in Mensanello bij Tenuta di Mensanello. Het menu wisselt heel vaak en kost €23,- pp. Hiervoor heb je ook plat of bruiswater op tafel. De wijn komt er nog bij maar je zit op de bron en een heerlijk glas Chianti kostte slechts €2,-. We hadden geen idee wat we precies kregen en aten maar het was lekker en vooral leuk. Ik ga sowieso nog eens terug naar Italië. Het was te gek <3

Chianti 5-gangen

Nog meer vakantie kiekjes zien? Ik heb veel geüpload op mijn persoonlijke Instagram account. 

Leuk dat je hebt meegelezen en ik hoop dat je wat aan de tips en aanraders hebt.

Liefs,
Eef

Eef tussen de klaprozen

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Melanie Zevenbergen

    19 juni 2018 14:45

    Leuk om te lezen!!

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 juni 2018 15:31

      Thanks! Ik wens je alvast zoveel plezier als jij gaat🙌🏻

      Beantwoord
  2. Layla

    27 juni 2018 21:36

    Hoi Eefje,
    De vorige keer vroeg ik ook al waar je je jurk vandaan had maar de jurk die je op instagram showde van een bruiloft… Mag ik zo brutaal zijn.. Waar heb je die vandaan?
    Overigens zag ik op instagram een foto over brood en dat t nie zo je ding is, maar ken je levine? (Www.uitdekeukenvanarden.blogspot.nl)
    Echt een aanrader 🙂 ik ben door haar brood gaan bakken en met haar recepten mislukt t nooit! (Alleen als ik zelf eigenwijs ben;))

    Groetjes!

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 juni 2018 08:45

      Hi Layla,

      Dankjewel! Daar is niets brutaals aan hoor. Deze heb ik ongeveer 2 jaar geleden besteld via Bonprix. Denk niet dat ze ‘m nog hebben! Bedankt voor de brood tip. Ik heb er gewoon niet zoveel geduld voor dat is het vooral. En soms probeer ik het gewoon en de ene keer gaat het goed, de andere keer wat minder.

      Groetjes 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

2-Daags eetdagboek van 3 & 4 juni ’18

volgend bericht

Lange vingers met aardbeienroom, basilicum-limoen siroop en pistache nootjes

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?
Blog Persoonlijk

Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?

9 min leestijd
21 april 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥 ⠀⠀⠀ Door jullie MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥
⠀⠀⠀
Door jullie leuke reacties op de vorige dagvlog én omdat ik het zelf leuk vind om te maken; hierbij mijn tweede mini dagvlog🎉 Hieronder vind je een beetje toelichting👇🏻
⠀⠀⠀
Ik werd wakker op de boot en liet me even overvaren naar m’n auto. Ochtendje vrijwilligerswerk bij @vogelasielleiden 👉🏻 het baby vogel seizoen is ÁÁN. Hartstikke druk dus en de uren vlogen voorbij! Voeren, voeren, voeren, schoonmaken, voeren, voeren, voeren en nog eens voeren🦆
⠀⠀⠀
Daarna ging ik even langs bij mijn vader, hij had een gave Ouwe Dibbes plank voor mij gemaakt❤️ Eenmaal thuis haalde ik een pakketje op en snackte ik onderweg een appel & kaascroissant🥐 Daarna dook ik achter mijn laptop om een deadline compleet te maken en op te sturen💻 Toen filmde ik nog een Reel voor een heerlijke toetje, die ik snel zal delen🍪
⠀⠀⠀
Ik hees mezelf in een gezellig jurkie en sprong op de fiets richting @detuinvandesmid 🌿 Zij hebben komende zomer nu ook een avondmenu en ik was uitgenodigd om te komen proeven. Mijn lieve 1+ kon last minute helaas niet mee. Ik wilde eerst cancelen, maar toen besloot ik gewoon lekker alleen te gaan🔥 Het was echt heel erg lekker en ook volledig plantaardig (dat zou je niet zeggen). Je kunt kiezen uit 3, 4- of 5 gangen✅ Top locatie📍 Vette aanrader! Dat gerecht met knolselderij was echt ge-wel-dig!!
⠀⠀⠀
Eenmaal thuis, chill kleding aan, spullen gepakt en stapte ik weer in de auto, terug naar de boot❤️ Lekker met een nieuw boekje van mijn favoriet puzzel😴
⠀⠀⠀
Dat was mijn dag! Hoe was die van jou? Liefs!
⠀⠀⠀
#eefsdagvlog #kijkjeinmijnleven #eefsbootleef #alleenuiteten #goodfood #japansepuzzel
GROENE SALADE MET VIJGEN EN GEITENKAAS🤍
⠀⠀⠀
adv - Yes, het is volop salade tijd! Zoals je weet ben ik er dol op. Vandaag heb ik een nieuw recept voor je🥗 een frisse groene salade met gegrilde vijgen, tomaat, avocado, ingelegde rode ui, geroosterde pecannoten en geitenkaas pearls van @bettinegeitenkaas 🐐
⠀⠀⠀
Deze salade is voor 4-5 personen is als bijgerecht en dit heb je nodig;
➡️75 gram gemengde groene sla
➡️100 gram cherrytomaten, in partjes
➡️75 gram Bettine geitenkaas pearls
➡️1/2 avocado, in plakjes
➡️4 vijgen, gehalveerd
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️1 flinke hand geroosterde pecannoten
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el balsamicoazijn
➡️1 el honing
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️Mespuntje knoflookpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Snijd de uien dan in halve ringen, doe in een potje en voeg daar 50/50 water/azijn en een schep suiker aan toe. Laat minimaal een paar uur staan voor gebruik. Tip; zorg dat je dat standaard in je koelkast hebt staan. Want het is bij zoveel lekker🙌🏻
⠀⠀⠀
Halveer de vijgen en smeer deze met een klein beetje olijfolie in. Verhit een grillpan en leg ze daar op tot je van die mooie grill streepjes hebt, de pecannoten rooster je. 4-5 minuten op 180 graden in de airfryer gaat het snelst👌🏻
⠀⠀⠀
De dressing maak je door simpelweg alles door elkaar te schudden in een afsluitbaar flesje. Dit kun je eroverheen gieten of apart zetten zodat iedereen zelf kan doseren. De rest spreekt voor zich💚 Eet smakelijk🙌🏻
⠀⠀⠀
Ps; iedereen die een reactie achterlaat maakt kans op een compact Bastard barbecue🔥 Er worden er 2 weggegeven onder alle reacties van mijn mede #cheesysummerday collega’s😍
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅ Daar ga je de hele zomer plezier van hebben☀️
⠀⠀⠀
In samenwerking met Bettine
⠀⠀⠀
#eefsfood #bettinegeitenkaas #salade #groenesla #tomaat #avocado #kaas #makingofreel #foodienl #rodeui #makingofreel #kaas #bettine #buitenkoken #gegrildevijgen
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord