Deze chocoladekoeken met amandelen, pecan en pistachenoten zijn een perfect voorbeeld van het opmaken van restjes noten. Doe vooral de noten erin die jij het lekkerst vindt. De smaak is altijd extra lekker als je geroosterde noten gebruikt. Deze kun je natuurlijk zo kopen of je kunt ze zelf roosteren. Ik doe dat meestal een minuut of 10 op 180 graden in de oven. Veel bakplezier en alvast eet smakelijk!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 13-15 minuten
Wachttijd: 1 uur
Totale tijd: 2 uur
Wat heb je nodig? (9 koeken)
• 110 gram zelfrijzend bakmeel
• 90 gram kristalsuiker
• 75 gram roomboter, koude blokjes
• 30 gram cacaopoeder
• 1 el havermout
• 1 middelgroot ei
• 1 zakje vanillesuiker
• mespunt zout
• 30 gram geroosterde amandelen
• 30 gram geroosterde pecannoten
• 30 gram geroosterde pistachenoten
• 60 gram witte chocolade
Benodigdheden:
• bakplaat
• velletje bakpapier
• standmixer of je handen
• boterhamzakje
Zo maak je het!
1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden hete lucht.
2. Doe alle ingrediënten behalve de noten en witte chocolade bij elkaar in een mengkom. Kneed dit tot een deeg of gebruik hiervoor een standmixer met deeghaak of vlinder.
3. Als het deeg af is hak je de noten fijn (houd de helft van de pistachenoten apart). Kneed de noten door het deeg en verdeel dit in 9 gelijkmatige balletjes. Druk deze plat (ongeveer 1 cm dik) tussen je handen en leg ze dan op de bakplaat bekleed met bakpapier.
4. Bak de koeken in ongeveer 14 minuten gaar en leg ze dan af te koelen op een rekje.
5. In de tussentijd kun je de witte chocolade alvast smelten. Doe dit vervolgens in een boterhamzakje. Knip hier een klein puntje vanaf en maak een zijwaartse beweging boven de koekjes terwijl je zachtjes in het zakje knijpt.
6. Bestrooi dit vervolgens met de apart gehouden pistache noten. Zet de koeken een half uurtje in de koelkast om de chocolade hard te laten worden. Bewaren kan in een koektrommel.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Witte chocolate chip cookies met pecannoten
– Pindakaas-haverkoekjes met kersenjam en kokos