Bakrecepten

Feestelijke slagroomtaart met aardbeien en Oreo’s

Vroeger hield ik helemaaaaal niet van slagroomtaart. Sowieso niet van slagroom, behalve op warme chocolademelk! Tegenwoordig is dat wel anders. Ik vond het daarom de hoogste tijd worden om een slagroomtaart recept op mijn blog te hebben staan. En wat voor één? Een heel erg feestelijke! De taart is opgebouwd uit lagen biscuit, slagroom, aardbeienjam en aardbeien. Ook besprenkelde ik de biscuit met limoncello. Lekker smeuïg! Eerder dit jaar deed ik een test over of een kant en klare biscuit mix een goede vervanging is? Deze video kun je HIER bekijken. Genoeg gekletst! Ik vertel je nu hoe je deze feestelijke slagroomtaart met aardbeien en Oreo’s maakt:

Slagroomtaart close up

RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 30-40 minuten
Totale tijd: 3 uur

Wat heb je nodig? (12-14 personen)
Biscuit:
• Als je het zelf wil maken heb je 1,5 keer dit biscuit recept nodig
• Als je een mix gebruikt, gebruik dan de hoeveelheid voor een 24-26 cm maat
• rasp van 1 citroen 
Vulling:
• 675 ml slagroom 
• 70 gram suiker
• 175 gram aardbeien, in dunne plakjes 
• 6 eetlepels aardbeienjam 
• 1 vanille stokje (optioneel)
• een paar eetlepels limoncello (optioneel)
Topping:
• 200 gram aardbeien, heel of gehalveerd 
• 80 gram mini Oreo’s 
• leuke sprinkels naar keuze
• 80 gram pure chocolade 
• 65 ml slagroom

Slagroomtaart puntje

Benodigdheden:
• standmixer met garde
• paletmes 
• 2 springvormen van 18 cm doorsnee 
• 2 velletjes bakpapier 
• spuitzak (optioneel)
• snijplank en scherp mesje
• kartelmes

Slagroomtaart hapje

Zo maak je het!
1. Bak eerst de biscuit volgens het recept of de verpakking van de mix. Voeg als laatst voordat je het beslag in de vormen giet de citroenrasp toe en spatel dit er doorheen. Bekleed de bodem en randen van de vorm met bakpapier. De randen plak ik meestal vast en een dun laagje boter of bakspray. 

2. Wanneer de cakes staan af te koelen kun je alvast de slagroom stijfkloppen met de suiker en vanille. Snijd ook alvast de aardbeien in plakjes en roer de jam los. 

3. Als de cakes volledig zijn afgekoeld snijd je ze bovenop recht af. Vaak heeft dit nog een bolling van het bakken. Snijd ze daarna nog een keer horizontaal door zodat je 4 ronde en platte cakes hebt. 

4. Het is handig om ook nu alvast de chocolade te smelten en met de slagroom te mengen. Ik deed het samen in een glazen schaaltje voor ongeveer 30 seconden op 1000 wat in de magnetron. Je kunt het ook in een pannetje op laag vuur doen. Verhit dan eerst de slagroom, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat dit een minuut of 3 staan er roer dit dan tot een gladde glimmende massa.

5. Neem 1 plak en leg deze op een draaibaar plateau als je die hebt. Gewoon op een bord of ronde plank kan ook. Besprenkel deze plak met wat limoncello. Als je dit niet gebruikt kun je gelijk over op het uitsmeren van 2 el aardbeienjam. Gevolgd door een flinke laag slagroom en plakjes aardbei. Leg hier dan een nieuwe plak cake op en druk zachtjes aan. Herhaal dit tot de hele taart is opgebouwd. 

Slagroomtaart vullen

6. Je kunt er nu voor kiezen om hem helemaal glad af te smeren of om hem juist ‘naked’ te houden. Naked houdt in dat je aan de zijkant nog de lagen cake kunt zien zitten her en der. Als je voor dat laatste kiest kun je de laagjes echt royaal vullen (ongeveer 1,5 cm slagroom). Wil je hem helemaal dicht en glad smeren? Vul de laagjes iets minder vol want dan houd je genoeg slagroom over.
 
7. De drip moet nog dik vloeibaar maar wel goed afgekoeld zijn. Als dit nog te warm is smelt je slagroom eronder weg en dat wil je niet! 

8. Giet het op de taart en veeg het met een paletmes langzaam richting de randjes zodat er drips ontstaan.

9. Maak de taart af met aardbeien,mini Oreo’s en sprinkels. Bewaar de taart in de koelkast!

Slagroomtaart binnenkant

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Appel-kaneel cakejes met pecannoten en vanille slagroom
Aardbei-kersentaart met Oreocrème

6 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.