Deze taartjes zijn heel makkelijk te maken en je hebt er geen moeilijke ingrediënten voor nodig. De kans is groot dat je alles al in huis hebt. Mocht dat niet het geval zijn kun je ook andere koekjes gebruiken en ander fruit. Let er bij de koekjes wel op dat de verhouding met de boter goed blijft. Oreo’s zijn best vet en hebben natuurlijk nog een lekkere witte plak laag. In verhouding heb je hiervoor minder boter nodig dan bijvoorbeeld droge biscuitjes. Gebruik hiervoor dus meer boter en maak deze taartjes bijvoorbeeld met slagroom, aardbeien en pure chocolade krullen. Ik vertel je nu hoe je deze Oreo banaan taartjes met witte chocolade maakt!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 3 uur
Totale tijd: 3,5 uur
Wat heb je nodig? (4 taartjes)
kruimel bodem:
• 110 gram Oreo’s
• 40 gram roomboter
Chocolade room:
• 150 ml slagroom
• 25 gram suiker
• vanille naar smaak
• 1 afgestreken eetlepel cacaopoeder
Verder:
• 1,5 banaan in dunne plakjes
• witte chocolade krullen
• poedersuiker
Benodigdheden:
• 4 kartel bakvormpjes van 8 cm doorsnee
• bakpapier
• steelpan
• staafmixer met maalbakje/foodprocessor
• handmixer/staafmixer met garde
• spuitzak (glad spuitmondje)
Zo maak je het!
1. Knip eerst 4 rondjes pakpapier uit voor op de bodem van de vormpjes.
2. Maal de koekjes helemaal fijn. Smelt de boter en voeg dit eraan toe. Maal nog eens tot een egaal gemengd mengsel.
3. Verdeel de koekkruimels over de 4 vormpjes. Druk het goed aan op de bodem en werk ook een halve centimeter omhoog tegen de randjes. Druk dit ook goed aan anders komen ze niet heel uit de vorm.
4. Zet de vormpjes voor een uur of 3 in de koelkast.
5. In de tussentijd klop je de slagroom stijf samen met de suiker, cacao en vanille. Stop dit alvast in een spuitzak en leg terug in de koelkast.
6. Als de koek bodems hard zijn doe je een heel dun laagje kokend water in een steelpan. Dip hier voor een seconde of 6 de vormpjes in. Zo wordt het bakvormpje warm en kun je de koek bodems beter lossen. Tik ze op zijn kop op een snijplank en knijp heel zachtjes in de rand van de vorm. Als alles goed gaat vallen ze er dan makkelijk uit. Pak ze voorzichtig op want ze zijn kwetsbaar.
7. Bekleed de koek bodem dan met dunne plakjes banaan, spuit hier een lekkere hoeveelheid choco-slagroom op en maak af met de witte chocoladekrullen en wat poedersuiker.
8. Bewaar de taartjes in de koelkast. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– (Ontbijt)kwarktaart met koffie, banaan en kaneel
– Haverrepen met banaan en cranberry’s