IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!

Het is inmiddels alweer 11 (!!) maanden geleden dat ik begon met intermittent fasting. Hoewel de tijd mij niet snel genoeg kon gaan gaat het toch wel echt rap! Ik weet nog heel goed dat ik eraan ging beginnen en echt geen idee had of het succesvol zou gaan worden. Het is alweer ruim 2 maanden geleden dat ik een update schreef dus de hoogste tijd voor een nieuwe. Ik heb een schop onder mijn kont nodig om dit project af te kunnen maken, het liefst dit jaar nog. En daar ga ik zelf voor zorgen! Maar hoe?

Nee het gaat niet slecht, het gaat oké! Ik eet nog steeds zonder moeite tussen 12h en 20h en daarbuiten niet. Laat ik vooropstellen dat dat nog steeds heel goed gaat en niet meer dan normaal is geworden. Af en toe een uitzondering, maar deze horen erbij en pas ik ook al maanden lang op z’n tijd toe. Ik plaatste hierover half april een korte update op Instagram:

Korte IG update

De afgelopen 1,5 maand ben ik eigenlijk niets tot een kilo afgevallen. Ik merk dat ik weer veel meer begin te eten en vaker dan ik wil slechte keuzes maak. Ik ben ook niet aangekomen dus dat is wel een teken dat ik die slechte keuzes goed weet te compenseren op andere dagen. De complimenten vliegen ook meer om mijn oren dan ooit tevoren. Dat zijn de momenten dat ik extra stil sta bij wat ik ook allemaal al kwijt ben. Ik schrik mezelf serieus steeds te pletter als ik foto’s van een jaar geleden zie. Toen wist ik wel dat het erg was maar eigenlijk realiseer ik mij nu nog veel meer hoe erg het toen was. Check dit verschil dan:

Before en after hoofd

Ik weet dondersgoed wat ik wel en niet moet doen om af te vallen, dat is wel gebleken afgelopen 11 maanden. Maar toch gaat het nu niet helemaal naar mijn zin. In januari schreef ik dat ook al maar dit kwam doordat ik fanatiek was begonnen met zwemmen. Ik wist niet dat de spieropbouw binnen 2 a 3 weken al van zich zou laten horen op de weegschaal. Ik was een beetje gepikeerd toen. Gelukkig liet mijn maandelijkse meetlint sessie later andere resultaten zien. Dingen waar ik echt blij mee kon zijn, dus dat was ik ook. De reden dat het nu niet zo goed lukt is simpelweg omdat ik me te vaak laat gaan. Er is nu 23,5 kilo af en ik ben nog volop gemotiveerd om die 30 te halen. Dit gaat niet lukken als ik dat ‘slechte’ eten er weer in laat sluipen..

Waar zijn mijn benen gebleven

Eind mei ga ik op vakantie en de 3 weken daarvoor ga ik dus mijn kcal inname invoeren en bijhouden. Een paar jaar geleden deed ik dit ook. Maar toen schreef ik gewoon alles op in een schriftje en rekende ik elke dag uit wat ik precies gegeten had. Het kostte veel werk en tijd maar ik vond het ook heel erg leerzaam. Ik ben best wel een typ die zijn kop in een zand steekt omdat ik sommige dingen gewoon niet wil weten op bepaalde momenten. Als ik mijn gebakken aardappel royaal door een berg mayonaise heen schep en iemand pakt de pot om mij te gaan vertellen hoeveel calorieën daar wel niet inzitten roep ik als eerst ‘Nee, ik wil het gewoon echt niet weten!’. Ik zou het eigenlijk wel weer moeten weten want mayo is één van mijn grootste liefdes en gaat er momenteel met te grote hoeveelheden doorheen. Zo geldt dat voor meerdere dingen zoals croissantjes en kaas! Dit zijn dus voorbeelden van wat ik weer even aan wil pakken. Het kan ook lekker op een gezondere manier of met mindere maten. 

Nog een voordeel van het bijhouden is dat je minder vaak snaait (al doe ik dat niet heel veel meer) en dat komt dan weer omdat je het vervolgens moet invoeren en dat soms ‘confronterend’ is. Tenminste dat is mijn ervaring uit de tijd dat ik dit bijhouden eerder deed. Ik wil dit project zo zo zo erg graag tot een fantastisch einde brengen! En dat ik dit daar even voor denk nodig te hebben is prima. Ik begin hier maandag 30 april mee! Ik ga de app MyFitnessPal gebruiken hiervoor. Ik zie en hoor dat daar een hoop mensen enthousiast over zijn. Nadat ik alles naar mijn wens had ingevuld in de app kwam eruit dat ik maximaal 1760 kcal per dag ‘mag’ hebben. Dat is prima te doen! Er valt in ieder geval al winst te behalen op de dagen dat ik anders tussen de bonbons stond te werken (lees: je eet er altijd wel een paar). En dat ik bij mijn nieuwe baan niet de hele dag maar eten om mij heen heb. Mijn doel is om op maandag 21 mei de -25 kilo of meer aan te tikken en dat moet met dit plan lukken.

Ik ben een blij en gelukkig mens en ik hoop dat de komende paar weken veel goeds gaan brengen. Zo leuk hoe jullie interesse en lieve berichtjes aan blijven houden gedurende de tijd. Hoe staat het met jouw voornemens en afval plannen? Of heb je dat inmiddels helemaal onder controle?

Liefs,
Eef

22 reacties op “IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!

 1. Ik vind het al ontzettend knap dat je zover bent gekomen! Ik zou eens een voorbeeld aan je moeten nemen… Heel veel succes met deze kilo’s nog. You can do this!

 2. Hoop dat het je zo bewust maakt als je nodig hebt en dat je komt waar je wilt zijn! Klinkt lekker vaag, maar geloof dit echt! Succes!

 3. Wauw ik vind het al zo knap van je! Bikkel! Op naar de laatste kilootjes, maar ook dat gaat je vast en zeker lukken! Kom op!! X

 4. Zo knap wat je al bereikt en nog knapper dat je nog steeds gemotiveerd bent om nog meer te bereiken! Ik gebruik ook MyFitnessPal, maar ik ben er eigenlijk te laks in en moet er wat beter mijn best mee gaan doen! Jouw verhaal heeft me in ieder geval weer inspiratie gegeven! 😇 Heel veel succes en ik kijk uit naar de volgende blogposts!

  1. Wat leuk om te horen Elize! Ik moet zeggen dat ik zelf ook niet had verwacht zo lang gemotiveerd te zijn. Ben erg benieuwd hoe ik er over 3 weken voor sta. Daar zal ik ook zeker over schrijven 🙂

 5. Jij inspireert zoveel mensen… Ik had nog nooit gehoord va intermittend fasting, tot ik ineens dacht van ‘tjein, die is precies veel kilotjes kwijt!’. Dus even de tijd genomen om je blog te lezen. Man of beter gezegd vrouw wat bewonder ik je. Ik ben van plan om het ook eens te testen, al weet ik niet of het met mijn job als vpk een fijne combo gaat zijn ➡️ maar als je het niet probeert, dan weet je het niet he! Super veel succes alvast nog Eef en ik kijk al uit naar je volgende bericht!
  Groetjes K. 💋

 6. Had op instagram, waar ik je volg, gezien dat je flink was afgevallen. Bij mij lukt het al heel lang niet. Vooral ook omdat ik ziek ben. Ging steeds minder eten, maar afvallen lukte niet een aankomen maar al te goed. Tot mijn vriend met intermittend fasten aan kwam. Daar zijn we beide nu andere halve week mee bezig en zie nu al resultaat. Zelfs na al die maanden vanaf december is er niks afgegaan. Nu ineens wel. Lijkt voor mij dus ook te werken. Hoeveel ben je in de afgelopen tijd al kwijt geraakt? Ben benieuwd als dit bij mij zo doorzet hoever ik dan ongeveer kan komen met het verliezen van kilo’s.

  1. Hoi Elisabeth, wat gaaf om te horen dat dit wel lijkt te werken. Ik ben nu ongeveer 25 kilo kwijt. Er staan ongeveer 9 blogs online van afgelopen jaar over dit onderwerk. Succes!

 7. Ik heb net even al je posts over IF “gebinged” :). Ben er afgelopen week mee begonnen, na het een tijdje geleden ook al een paar weken gedaan te hebben. Heb het toen alleen niet lang genoeg volgehouden om daadwerkelijk verschil te gaan merken. Wat ik wel vrijwel meteen merkte, en nu ook weer, is die rust waar jij het ook al over had. Je eet gewoon tussen 12 en 20 en that’s it, bizar hoe dat werkt in je hoofd.
  Wilde je eigenlijk alleen even een bericht sturen om je te laten weten dat ik het echt MEGA vind, de resultaten die je hebt behaald en dat je het al zo lang volhoud, absoluut inspirerend!
  Dank voor de inspiratie, ik blijf je volgen!

  1. Het is super bizar hoe zo’n suf regeltje kan helpen! Bedankt voor je super leuke reactie. Heel erg leuk om te horen en ik wil je veel succes wensen 🙂 Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *