Al tijden stond het maken van luchtige kokosroom op mijn lijstje. Het leek mij de perfecte topping voor deze cake, en dat bleek! De cake is compact maar toch ook luchtig en smeuïg. Ik heb het recept van mijn kersen-kwark cake als basis aangehouden. Hiermee kun je allemaal variaties maken met het fruit dat jij lekker vindt. Al is deze blauwe bes-yoghurtcake met citroen en kokosroom wel echt een toppertje. Dus ik zou hier lekker mee beginnen. Veel bakplezier!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 40 minuten
Wachttijd: 2,5 uur
Totale tijd: 3,5 uur
Wat heb je nodig? (8 punten)
Beslag:
• 200 gram Griekse yoghurt
• 175 gram zelfrijzend bakmeel
• 3 middelgrote eieren
• 130 gram kristalsuiker
• 60 gram kokosolie, gesmolten
• rasp van 1 citroen
• mespuntje zout
• 100 gram blauwe bessen
Topping:
• 1 blikje kokosmelk (geen light), minimaal een nacht in de koelkast
• scheutje maple syrup naar smaak
• 1/2 vanillestokje of een beetje extract
• handje blauwe bessen
• poedersuiker
Benodigdheden:
• mengkom
• spatel
• springvorm van 18 cm
• bakpapier
• steelpan
• mixer met garde
Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem en eventueel de randen met bakpapier.
2. Doe alle beslag ingrediënten behalve de blauwe bessen en het bakmeel in een mengkom en roer dit goed door elkaar. Voeg dan het bakmeel toe en meng tot een glad beslag. Spatel als laatst de blauwe bessen er doorheen.
3. Giet het beslag in de vorm en bak dit gaar in ongeveer 35 tot 4o minuten. Haal de ring van de cake, zo koelt hij sneller af
4. Haal het blikje kokosmelk uit de koelkast en schep alleen het stevige witte eruit. Klop dit luchtig met een (garde)mixer en voeg dan de maple syrup en vanille toe. Mix nogmaals en zet het dan in de koelkast.
5. Als de cake volledig is afgekoeld schep je de kokosroom erop en maak je het af met blauwe bessen en poedersuiker.
6. Eet smakelijk! Bewaar de cake in de koelkast.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Simpele limoencake met glazuur
– Framboos yoghurt cake met granola topping