Ken jij iemand die geen pannenkoeken lust? juist, ik ook niet! Toch eet ik ze denk ik het allerliefst met spek en stroop of kaas. Maar een stapel als deze gaat er ook met plezier in. Ik maak eigenlijk nooit dezelfde en dat resulteert in al een flink aantal pannenkoek recepten op mijn blog. Deze fluffy limoen pannenkoeken met yoghurt en kokos gaan je ongetwijfeld smaken!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 12 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Wat heb je nodig? (9 pannenkoekjes, 1 portie)
Beslag:
• 120 ml karnemelk
• 1 middelgroot ei
• 100 gram zelfrijzend bakmeel
• rasp van een halve limoen
• 1/2 zakje vanillesuiker
• snufje zout
• mespuntje baking soda
Topping:
• 2 el kokos flakes
• 2 el Griekse yoghurt
• scheut maple syrup
• 1 el (bosvruchten)jam, ik gebruikte een minder zoet variant
• 1 verkruimeld (havermout) biscuitje
• boter of kokosolie om in de bakken
Benodigdheden:
• mengkom
• garde
• koekenpan
• spatel
• rasp
Zo maak je het!
1. Verwarm een grote koekenpan en rooster hier droog de kokos flakes in. Wanneer deze bruin en knapperig zijn haal je ze eruit.
2. In de tussentijd maak je het beslag door eerst de karnemelk met het ei te klutsen. Voeg dan de rest van de beslag ingrediënten toe. Mix dit tot een glad beslag met een garde.
3. Verhit een klontje boter of kokosolie in de pan en giet hier 3 porties beslag in. Bak deze goudbruin aan beide kanten. Herhaal dit tot het beslag op is.
4. Roer in de tussentijd de jam door de Griekse yoghurt. Serveer dit naast de pannenkoeken samen met de koekkruimels, kokos flakes en een flinke scheut maple syrup. Smullen maar!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Havermout-kwark pannenkoeken met blauwe bessen
– Mascarpone-framboos pannenkoeken met kokos