Ik geef het toe, ik koop vaker granola dan dat ik het zelf maak. En dat terwijl het zo makkelijk is! Appeltaart granola met pecannoten heb ik daarentegen nog nooit in een winkel gezien dus die maak ik lekker zelf. Met roomboter en veel kaneel. Yummie! Deze pistache granola met kokos is trouwens ook een toppertje. Duik jij vandaag nog de keuken in? Je bent jezelf dankbaar morgenochtend bij je ontbijt.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 18 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Wat heb je nodig? (4 a 5 porties)
• 150 gram havermout
• 50 gram maple syrup
• 50 gram roomboter
• 40 gram appelchips, in stukjes
• 40 gram rozijnen, geweld en gewassen
• 2 el zonnebloempitten
• 2 el amandelschaafsel
• handje pecannoten, grof gehakt
• 1 flinke el amandelmeel
• 3 tl kaneel
Benodigdheden:
• mengkom
• spatel
• bakplaat
• bakpapier
• steelpan
Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht!
2. Meng de havermout met de maple syrup, gesmolten boter, kaneel, zonnebloempitten en het amandelmeel. Stort dit op de bakplaat met een bakpapiertje erop en verdeel het gelijkmatig.
3. Bak dit voor 8 minuten. In de tussentijd spoel je de rozijnen goed af. Droog deze vervolgens ook goed.
4. Na 8 minuten bakken voeg je de pecannoten, rozijnen en het amandelschaafsel toe. Schep alles goed door elkaar. Bak nog 5 minuten. Schep alles nogmaals om en bak nog 3 tot 5 minuten.
5. Schuif het bakpapiertje inclusief granola op het aanrecht. Zo koelt het het snelst af.
6. Wanneer het volledig is afgekoeld meng je de appelchips stukjes er doorheen en bewaar je de granola in een luchtdichte bak. Het lekkerst als je het binnen 2 weken opeet.
7. Ik at het met fluffy ijs van 1,5 bevroren banaan met 4 el Griekse yoghurt
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Cashew-speculaas granola
– Noten-kaneel granola