Fan van een boterham met pindakaas en jam? Dan vind je deze koekjes sowieso heerlijk! Je hebt geen moeilijke ingrediënten nodig en ze staan binnen 10 minuten in de oven. Waarom er geen 16 koekjes op de foto staan? Dat kun je vast zelf wel bedenken. Yum!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur
Wat heb je nodig? (16 stuks)
• 100 gram havermout
• 100 gram pindakaas
• 90 gram bruine basterdsuiker
• 50 gram roomboter
• 50 gram zelfrijzend bakmeel
• 30 gram kokosrasp
• 1 ei
• 1 tl vanille extract
• mespuntje zout
• kersenjam
Benodigdheden:
• mengkom
• bakpapier
• theelepel
Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe dan alle ingrediënten bij elkaar in de mengkom. Houd wel de kersenjam apart. Kneed dit tot een mooie bal deeg. Ik deed dit met mijn handen maar je kunt ook een mixer met deeghaken gebruiken.
3. Rol hier 16 gelijkmatige balletjes van en leg deze in verband op de bakplaat waar ook een bakpapiertje op ligt.
4. Druk ze dan een beetje plat en duw er met je duim in.
5. Vul de kuiltjes met kersenjam en schuif de koeken voor 20 minuten in de oven. Laat ze voor een lekkere krokante rand eerst goed afkoelen. Dan kan het smullen beginnen!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Pindakoeken met melkchocolade
– Oreo pindakaas cheesecake