De combinatie appel-kaneel, wie houdt er niet van? Deze appel-kaneel cakejes met pecannoten en vanilleslagroom zijn perfect om bijvoorbeeld te trakteren. Maar thuis op de bank met en kop thee of koffie kan natuurlijk ook. Niet moeilijk en leuk om te maken! Komt ie:
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 20 minuten
Wachttijd: 1,5 uur
Totale tijd: 2 uur
Wat heb je nodig? (12 stuks)
Beslag:
• 125 gram roomboter
• 125 gram zelfrijzend bakmeel
• 120 gram suiker
• 2 middelgrote eieren
• 1 zakje vanillesuiker
• mespuntje zout
• 50 gram geroosterde pecannoten
• 1 el kaneel
• 3/4de van een kleine zurige appel (ik gebruikte Kanzi)
Topping:
• 250 ml slagroom
• 2,5 el suiker
• merg van een half vanillestokje
• kaneel
• 10 gram geroosterde pecannoten
Benodigdheden:
• metalen baktray voor 12 muffins
• 12 witte cake papiertjes
• mengkom
• handmixer
• spuitzak met glad spuitmondje
Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de cake papiertjes alvast in de bakvorm.
2. Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Meng dit met de kaneel en hak de pecannoten in stukjes.
3. Mix de boter die op kamertemperatuur is in een paar minuutjes los en romig. Voeg dan de suiker, vanillesuiker en het zout toe en mix dit mee.
4. Voeg een ei toe en mix deze er doorheen voor je het 2de ei toevoegt.
5. Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit er op middelhoge stand doorheen.
6. Doe dan de appelblokjes en pecannoten erbij. Spatel dit er met de hand doorheen. Verdeel het beslag over de 12 papiertjes en bak deze in 20 minuten goudbruin en gaar.
7. Als de cakejes in de oven staan klop je de slagroom stijf samen met de suiker en vanille. Doe dit in een spuitzak en leg deze in de koeling.
8. Wanneer de cakejes volledig zijn afgekoeld maak je ze af met een flinke toef slagroom, kaneel en pecannoot. Eet smakelijk! Leuk om te trakteren.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Vanille cakejes met kersenjam en monchou topping
– Sticky karamel, appel & pecannoten cake