Ik heb deze havermout-kwark pannenkoeken met blauwe bessen net opgegeten en ze waren echt gruwelijk lekker. Eigenlijk was ik er niet eens van plan het receptje van uit te werken, want ik deed maar wat. Soms zijn dat juist de beste recepten. Ook dit keer bleek dat weer. Fluffy, vullend en heerlijk! Ik weet zeker dat dit koud als to go ontbijt ook een topper is!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Baktijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Wat heb je nodig? (1 portie)
Beslag:
• 100 gram magere kwark
• 60 gram havermout
• 50 ml melk naar keuze (water zou ook kunnen)
• 1 ei
• 1 tl kaneel
• snuf zout
• mespuntje baking soda
• (diepvries) blauwe bessen (ongeveer 40)
Topping:
• 1 el kersenjam
• kaneel
• maple syrup
• kaneel en blauwe bessen (optioneel)
• klontje roomboter of kokosolie
Benodigdheden:
• koekenpan
• spatel
• staafmixer met maalbakje
Zo maak je het!
1. Verhit de koekenpan alvast op laag vuur.
2. Doe de havermout in het maalbakje en mix dit tot het fijngemalen is en je havermeel hebt.
3. Voeg dan alle ingrediënten voor het baslag toe, behalve de blauwe bessen. Mix dit tot een dik beslag.
4. Zet het vuur iets hoger en laat een klontje boter smelten. Verdeel 3 keer een beetje beslag in de pan. Doe hier ongeveer 5 blauwe bessen per pannenkoekje in. Bak ze gaar en aan beide kanten bruin in een paar minuten. Herhaal dit met de rest van het beslag.
5. Stapel de pannenkoeken op en maak af met de kokosrasp, kersenjam, kaneel en maple syrup. Smullen maar! Andere toppings kunnen natuurlijk ook. Zoals: banaan, extra kwark of een andere soort jam.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Mascarpone-framboos pannenkoeken met kokos
– Kwark pannenkoekjes met blauwe bessen, banaan, pancetta en maple syrup