Voor dit soort taarten gebruik ik meestal een vaste basis. Ik ga het in dit recept niet allemaal opnieuw uittypen maar ik link wat recepten bij elkaar zodat duidelijk is hoe je deze taart kunt maken. Je steelt er sowieso de show mee. Het is een machtige taart! Twaalf punten zijn flink en voor een hoop mensen is het teveel. Veertien of zestien punten kun je er ook makkelijk van snijden. Veel bak plezier met deze vanille-perziktaart met witte chocolade-limoen botercrème:
RECEPT
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 40 minuten
Wachttijd: 4 uur
Totale tijd: 6 uur
Wat heb je nodig? (12-16 punten)
Beslag:
• 375 gram kristalsuiker
• 270 gram zelfrijzend bakmeel
• 170 gram roomboter
• 170 ml karnemelk
• 4 middelgrote eieren
• 1 el vanille extract
• mespuntje zout
• 1/2 tl baking soda
Crème:
• 750 gram roomboter
• 375 gram witte chocolade
• 140 gram poedersuiker
• 1 grote of 2 kleine vanillebonen, het merg ervan
• rasp van 1,5 limoen
Drip:
• 60 gram witte chocolade
• 3 el slagroom
Overig:
• 3 halve perziken uit blik, in blokjes gesneden
• voedingsmiddelen kleurstof gel, ik gebruikte ‘creamy peach’
• witte rolfondant om schildjes van te maken (optioneel)
Benodigdheden:
• standmixer met vlinder
• 2 springvormen met een doorsnee van 18 cm
• spatel
• boterhamzakje
• paletmes
• spuitzak met spuitmondje naar keuze
• kwastje (optioneel) om de schildjes mee te kleuren
Zo maak je het!
1. Het beslag kun je precies maken volgens dit RED VELVET recept. Gebruik stap 1 tot en met 6. Het klopt dat je in dit recept geen cacao en kleurstof gebruikt, verder is alles exact hetzelfde! Je gebruikt wel wat minder en 2 kleinere springvormen. Deze passen naast elkaar op het rooster en hoeven niet onder elkaar in de oven te staan. Bak 40 tot 45 minuten! Laat volledig afkoelen voor je ze horizontaal doorsnijdt.
2. Voor de crème gebruik je de stappen van DIT RECEPT! De hoeveelheden verschillen maar hoe je het maakt is verder hetzelfde. Voeg hier als laatst nog limoenrasp van 1,5 limoen aan toe. Kleur de botercrème naar wens. Ik gebruikte 2 tinten van de perzik kleur en ik liet een groot deel gewoon neutraal.
3. Maak de drip door 60 gram witte chocolade te smelten samen met 3 el slagroom. Laat dit goed afkoelen en kleur dit naar wens! Doe dit in een knijpflesje of boterhamzakje en knip er een puntje af.
4. Bouw de taart op en verdeel de blokjes perzik op de eerste 3 lagen crème. Smeer de taart strak af en decoreer zoals je zelf wilt, of zoals op de foto. Verf de schildjes met wat verdunde kleurstof.
5. Bewaar de taart gekoeld maar haal hem zeker 5 uur van tevoren uit de koeling voor je hem gaat eten. Of snijd hem in stukjes, leg deze op een schoteltje en wacht een uurtje voordat je eraan begint. Zo komt hij op kamertemperatuur en is de taart het allerlekkerst. Geniet ervan!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Limoen-pistache taart met witte chocolade drip
– Chocolade karamel drip cake met koffie meringues