Soms heb je zo’n recept dat je al een paar keer gemaakt hebt. En elke keer als je het eet denk je: mennn, waarom eet ik dit niet elke week?! Dat heb ik dus met deze pompoen-linzensoep met champignons en gehakt. Mocht je geen vlees eten kun je het gehakt prima weglaten. Ooit at ik het bij een vriendin. Ik maakte het thuis na, en dat was een groot succes. Ik zette het recept zelfs op mijn blog nog voor eefsfood.nl bestond. Het gaat echt over een jaar of 5 geleden. Ik wilde het weer eens maken en het recept met jullie delen. Bij deze:
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Wat heb je nodig? (4 personen)
• 450 gram pompoenblokjes, heel doosje uit de diepvries
• 120 gram rode linzen
• 300 gram gehakt (ik gebruikte licht gekruid mager varkensgehakt)
• 250 gram champignons, in grove stukken
• 1 liter water
• 3 middelgrote uien
• 2 finke tenen knoflook
• 2 tl gemberpoeder
• 1,5 tl kerriepoeder
• 1 tl Garam Masala
• 2 (runder)bouillonblokjes
• peper
• olijfolie
• crème fraîche (optioneel)
Benodigdheden:
• soeppan
• staafmixer
• koekenpan
• houten spatel/lepel
Zo maak je het!
1. Zet de soeppan op laag vuur en doe hier een flinke scheut olijfolie in.
2. Chop de uien fijn en bak deze in de olie. Voeg dan ook gelijk de specerijen en gehakte knoflook toe en bak dit mee.
3. Het is handig als je de pompoen van tevoren hebt laten ontdooien (hoeft niet per se). Voeg de blokjes toe aan de uien en bak ook dit kort mee.
4. Doe de linzen en bouillonblokjes in de pan en giet het water erbij. Breng dit aan de kook en laat voor een half uur met deksel op de pan koken op laag vuur. Roer het af en toe door.
5. De soep is nu best dik. De linzen en pompoen zijn kapot gekookt. Pak dan de staafmixer erbij. Ik vind deze soep het lekkerst met structuur dus ik pureer de soep niet glad. Wel zet ik hem een paar keer aan zodat de soep iets egaler wordt.
6. Als een wat dunnere soep je voorkeur heeft voeg dan nog wat water toe. Voeg ook nog peper toe naar smaak.
7. Bak de champignons in een klein beetje olijfolie en rul het gehakt vlak voor je de soep opdient. Maak af met een schepje crème fraîche en een beetje kerrie. Ik hoop dat jij deze maaltijdsoep net zo lekker vindt als ik. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Geroosterde bloemkoolsoep met champignons
– Pittige pindasoep met kokos balletjes