De rest van het land

SUE Rotterdam heeft een nieuwe kaart

SUE Rotterdam heeft een nieuwe kaart, en ik ging proeven! Vier jaar geleden stond Kim thuis in de keuken om haar inmiddels beroemde Sue bites te maken. Via een vriendin kwam ze bij haar eerste verkooppunt terecht. Al snel kwamen er daar een paar bij en stond haar bak-bezorgfiets roodgloeiend. Nu zijn er 70 verkooppunten en heeft ze afgelopen jaar flink uitgebreid met haar zaak aan de Karel Doormanstraat 372-374 in Rotterdam. Komend jaar opent er zelfs een tweede locatie.

Thee SUE

Ik werd uitgenodigd voor een pink monday breakfast, om een aantal gerechtjes van de nieuwe kaart te proeven. Alles wat ze maken is glutenvrij, er wordt geen suiker gebruikt en veel opties zijn vegan, lactosevrij etc. Er zullen mensen zijn die hier gelijk een geitenwollensokken imago aan vast plakken. In het verleden heb ik dat ook weleens gedaan. Maar inmiddels heb ik zo vaak lekker (vegan/glutenvrij etc) gegeten. Ik was dus echt benieuwd hoe de gerechten op de nieuwe kaart zouden smaken! 

PAddestoelensoep SUE

Als eerst kregen we een paddestoelensoep! Dan ben ik dus al gelijk blij want ik ben dol op paddestoelen. Er zaten blokjes pompoen in en nog hele stukken paddestoel ook. Afgemaakt met kruidenolie en pompoenpitten. Ik vond het goed op smaak. Smullen! Hierna kregen we spinazie salade met bietjes, gegrilde pompoen en tahini dressing. Er zaten ook pecannoten en gebakken linzen bij. Dit gaf een lekkere bite. Linzen bakken vond ik ook heel goed bedacht en wil dat binnenkort zelf eens proberen. 

Pulled pork SUE

Ik had natuurlijk de kaart al zitten bekijken. En mijn grootste interesse was al gewekt bij de ‘pulled pork’ met toast, homemade bbq saus en coleslaw. Dit kregen we na de spinazie salade. Man wat lekker zeg! Goed op smaak, absoluut niet flauw. De pork is gemaakt van oesterzwammen, dus alweer winning! 

BLT SUE

Toen was de BLT sandwich aan de buurt. Geen bacon maar gemarineerde tempé. Sla, tomaat, avocado mash en wat zure groentes en dat op heerlijk glutenvrij brood van Met Zonder uit Amsterdam. 

Wentelteefjes SUE

Tijd voor een ronde zoet. Wentelteefjes met kaneel, cashewcrème en rood fruit. Yum!! 

Bites SUE

Tot slot mochten we een bite uitkiezen met een bakkie koffie ernaast. Het was geen makkie want er zijn zo enorm veel smaken inmiddels. Ik koos de apple crumble bite. Maar de chai bite die je ook op de foto ziet smaakte minstens net zo goed! Check dit:

Bites vitrine SUE

Ik heb echt super genoten van al het eten. De pulled pork was absoluut mijn favoriet! Bedankt Kim en bedankt MiesMedia voor het organiseren van dit leuke event. En voor het maken van deze foto.

Ik bij Sue

Na al het eten bleef ik nog even hangen om een uurtje op mijn laptop te werken. Ik vind het echt een fijne zaak. Lekker ruim, een goed muziekje en niet geheel onbelangrijk je zit er lekker!

Zitplek SUE

Dit soort tentjes is precies wat ik in mijn hometown Leiden mis. Ik heb zelfs gezegd dat ik hiervoor wel naar Rotterdam zou willen verhuizen. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Je moet echt van goede huize komen om mij uit Leiden te krijgen! Sue Rotterdam, aanradertje!

Op zoek naar andere hotspots in Rotterdam?
Dineren bij Bertmans – Rotterdam
Picknick – Rotterdam

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.