Eetdagboeken

2-Daags eetdagboek van 17 & 18 januari ’18

Laatst betrapte ik mezelf erop dat ik gezonder eet wanneer ik besluit voor jullie een eetdagboek bij te houden. Ik heb dat nooit echt bewust gedaan. Meestal bedenk ik dus vooraf dat ik die dag ga bijhouden wat ik allemaal eet. Doordat je dat doet stop je veel minder snel iets onnodigs of ongezonds in je mond. Ik besloot nu een keer achteraf 2 dagen aan jullie te laten zien. Dit is toch een beter inkijkje in 2 willekeurige dagen op rij. Daarom ook wat minder mooie en uitgebreide foto’s dit keer. 2-Daags eetdagboek van 17 & 18 januari ’18:

Woensdag
Woensdagochtend stond ik om 8 uur op. Ik dronk wat water en vertrok richting het zwembad. Hier dook ik om kwart over 9 het water in en zwom 80 baantjes. Hier deed ik ruim een uur over! Geen last van honger. Ik had een beetje slappe benen toen ik het zwembad uit kwam. Ik had niet het idee dat dit met honger te maken had maar meer met het feit dat ik ruim een uur geen vaste grond onder mijn voeten had gehad. Rond half 1 had ik echt wel flinke trek! Ik maakte havermout met kaneel en kokosmelk. Daarop deed ik frambozen, koffie granola, kokos, kokosbloesemsuiker en kersenjam. Kopje koffie ernaast en smullen maar!

Kokos haver

Ik moest wat dingen hebben van Action en ging daarna even naar de Dirk want ik had nog eieren nodig. Ze hadden 2 saucijzenbroodje voor een euro daar. Ik kon het niet weerstaan en kocht ze. Die van de Dirk zijn echt lekker vind ik. Thuis at ik ze op met ketchup. Ze waren nog een beetje warm, heerlijk! Dit was rond een uur of 3. 

Ik bakte nog een aantal red velvet cupcakes want die avond had ik een proefsessie voor aankomende bestelling. Hier at ik een halve van en ik proefde ook een halve cupcake die ik de avond daarvoor al had gemaakt. 

Cakejes

Rond kwart over 6 kookte ik een hele broccoli en maakte hier een omelet mee met 2 eieren, een ui, feta, gewone kaas, kerrie en oregano. Dit bakte ik in olijfolie en een klein klontje boter. Eenmaal ’s avonds bij de proef sessie nam ik nog een kop thee. Ik dronk verder over de hele dag voldoende water en ook nog een klein glaasje Ginger Beer. Hier had ik een flesje van gekregen bij Sue Rotterdam afgelopen maandag.

Donderdag
Ik begon deze dag later en minder sportief dan gisteren. Met gevaar voor eigen leven (storm) stapte ik de deur uit. Op het moment dat ik dat deed vloog er letterlijk een half kozijn incl raam uit een hoekhuis 30 meter verderop. Vanaf de eerste verdieping! Als je daar net had gelopen vraag ik me serieus af of je nog geleefd had. Dit is een oud en verlept huis en ik verwonder me al jaren over dat het huis überhaupt nog overeind staat. Enfin, ik wandelde naar Lot & de Walvis. Hier streek ik rond half 11 neer met mijn laptop.  Ik begon met een gember theetje, daarna een zwarte koffie, toen een cappuccino met sojamelk. Ik bewaarde de koekjes tot na 12en. Ik dacht dat het zo’n kruimelig zandkoekje zou zijn maar het bleek een soort smeuïge bitterkoek deluxe te zijn. VET LEKKER! 

Gemberthee

Verder niet echt honger gehad. Maar ik ga deze avond uit eten dus een beetje calorieën sparen kan geen kwaad. Ik maakte wel een heerlijke lunch. 1,5 Bevroren banaan, een handje blauwe bessen, wat bramen 4 eetlepels magere kwark, een eetlepel honing en een scheut water. Afgemaakt met chocolade-amandel granola, kokos, blauwe bessen, frambozen en pure chocolade. Dit at ik iets na 3en.

Rond half 6 vertrok ik naar Zoetermeer want ik had afgesproken met Ashley. Misschien beter bekend als ashleywillems.nl ze maakt prachtige taarten en heerlijke maaltijden! We begonnen met een schaal nachos die we samen hebben leeggegeten. En daarna had ik kipsaté met frietjes. Ik dronk er 2 spa rood bij en sloot af met een cappuccino en 2 blokjes nougat. Ik mocht die van Ashley. Yay!

SOSO diner

Dit waren 2 dagen die ik als prima beschouw. Niet extreem gezond, ook niet heel erg ongezond. Ik heb genoten van de lekkere dingen en daar gaat het ook om vind ik! Morgenochtend staat er weer zwemmen op het programma. Ik neem nu nog een watertje. Joe!

Benieuwd naar andere eetdagboeken?
Eetdagboek van maandag 13 november ’17
Eetdagboek van maandag 17 juni ’17

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.