Blog

Eef’s week #2 | Wandelen, shoppen, lekker werken en vis eten in Katwijk

Precies een jaar geleden kwam mijn eerste weekoverzicht online! Dit heb ik 22 weken op rij volgehouden. Het voelde daarna meer als een ‘moetje’ dus ik stopte ermee en schreef ze alleen nog maar wanneer ik dat leuk vond. Daar wil ik dit jaar gewoon mee verder gaan. Ik vond dit een topweek! Waarom? Dat kun je nu lezen in een gloednieuwe Eef’s week:

Maandag
Maandagen plan ik meestal ‘vrij’ zodat ik de week kan beginnen hoe ik dat wil. Er zijn altijd wel wat dingen die moeten gebeuren maar dat kan ik in de loop van de dag doen. Deze dag begon ik met het afronden van een video klus in samenwerking met Magioni pizza. Ik at 3 dagen volgens het door hun ontwikkelde pizza dieet. Heb je die video nog niet gezien? Klik dan HIER!

Ik voor camera

Nadat de video online stond ging ik op broekenjacht! Super fijn dat afvallen maar je krijgt er niet een stapel passende broeken bij helaas. Voor ik het wist stond ik met een jurkje aan. En na een paar broeken die voor geen meter zaten had ik er alweer een hard hoofd in..

Stippen jurkje

Ik kocht het jurkje niet. Het was te kort en zat niet mooi. Het hoge kraagje vond ik wel heel leuk! Minstens 1 nieuwe spijkerbroek, dat is waarom ik nu in de stad ben. Ik trok een broek aan en dat kon wel een maatje kleiner. Ik keek welke maat dit was en het bleek dat ik voor maat 40 (!) terug moest. Maat 40?! Volgens mij was ik 12 toen ik voor het laatst maat 40 aan kon. Dat is niet helemaal waar maar zo lang geleden voelde het. Daarbij boeien maten mij echt geen fck! Maar dat ik nu in maat 40 was gewurmd en die broek nog heerlijk zat ook, gaf mij toch wel echt een blij gevoel. Ik ging door naar een volgende winkel waar ik nog een broek in 42 paste. Weer te groot! Ook hier scoorde ik een maatje 40 en kon het eigenlijk nog niet geloven. Met nog een leuke top en een berg panty’s ging ik naar huis. Ik zocht gelijk mijn kledingkast uit en deed alles wat te groot is geworden in een tas om weg te doen. Lekker opgeruimd voelt dat!

Dinsdag
Tijd voor werk! Onderweg daar naartoe had ik feest met shuffle. Hoe vaak je wel niet liedjes door zapt? En heel soms weet shuffle precies waar je op zit te wachten. Na de Kings kreeg ik een fijn nummer van Ben Howard. Mijn bazin is namelijk anti muziek in de winkel dus de laatste minuutjes voordat de winkel open moet geniet ik altijd nog even extra van een paar nummers. 

Pyro

Door de feestdagen en nieuwjaar was allemaal een beetje anders qua levering. Met andere woorden er waren een aantal dingen op. Dat hebben we eigenlijk nooit. Deze dinsdag werd alles weer geleverd en dat is me dan toch een feestje om te werken. Een rustige dag want de schoolvakanties waren weer voorbij en het is januari. Dan zijn de meeste mensen verzadigd met chocolade. Ik had zoveel te doen dat de dag echt omvloog. Alles weer aanvullen is zo’n heerlijk klusje! 

Leo

Goede vriendin en collega had ook al een lach op mijn gezicht getoverd met haar berichtje in het notitieboek op werk. Ze noemt mij altijd Eef en zelfs ik vind het raar als ze Eefje tegen mij zegt haha. Al het karton kon ’s avonds naar de hoek van de straat. Op 3 dozen na had ik alles weggewerkt jihaa! Na werk fietste ik naar mij moeder want ze vroeg of ik kwam eten. Aanschuiven bij di mama is nog fijner op dagen dat je hebt gewerkt als je het mij vraagt. We aten een maaltijd uit de Hello Fresh box. Pompoen-pindasoep met gekookt eitje en flat bread. Het was echt lekker, maar ik had ook mega honger. Iets te weinig gegeten overdag..

Soep bij mama

Woensdag
In de ochtend ging ik even langs bij generatie 4, 5 en 6 van het familiebedrijf. Generatie 4 is mijn vader maar inmiddels runnen mijn broers als jaren de toko. Generatie 6 wordt al ingewerkt! Mijn vader had pootjes gemaakt om mijn bureau te verhogen en die ging ik ophalen. 

Friedhoff

s’ Middags had ik met Leroy afgesproken om te lunchen. Ik had hem al veel te lang niet gesproken en gezien! Hij had mij dinsdag via de app al lekker zitten maken voor brood met kroketten. Daar keek ik dan ook al de hele ochtend naar uit. We aten bij Bar Lokaal en het was weer heerlijk! Ze hadden ook perfecte verse sinaasappelsap. Daar word ik altijd blij van. Super zuur of super zoet vind ik altijd zo’n domper!

Kroket lunch

Ik had hierna nog wat nodig bij Kitchen Art. Leroy ging mee en we streken daarna nog neer voor een lekkere latte op het terras van Borgman & Borgman. Het was koud en het regende maar dat mocht de pret niet drukken!

Koffie buiten

Vol goede moed begon ik aan klus ‘bureau verhogen’. Deze strandde al snel want er bleken al grote gaten in de poten te zitten waar zo’n plastic vloer vriendelijk ding in zat. De constructie moest even aangepast worden dus. s’ Avonds kwam Leroy nog bij mij en we maakte er een feestje van. Tot we zittend aan het dansen waren op de meest heerlijke zer00s hits! Dit was ook de dag dat ik een nieuw nies record heb gezet. Ik heb niet precies geteld maar het moeten er minstens 60 geweest zijn. Deze verkoudheid is nu echt compleet!

Donderdag
Ik reed even heen en weer om project ‘bureau verhogen’ wel te laten slagen. Ik maakte 2 componenten plamuur aan om de gaten op te vullen en schroefde die poten erin. Nu kan ik echt chill achter mijn bureau zitten zonder helemaal krom te groeien. 

Bureau

Ik deed boodschappen, maakte stoofpeertjes en zette alles klaar voor een cake. In de middag vertrok ik naar Amsterdam voor een proefsessie in het Tropen café! Het café dat naast het tropen museum zit heeft een nieuwe kaart. Je kunt er niet echt dineren maar ze hebben wel een uitgebreide lunch/borrelkaart. Poké bowls, zalm sachimi, gefrituurde broccoli, heerlijke crispy honing kippen vleugels en hartige oliebollen. Gemaakt van pastinaak, knolselderij en wortel. Was erg lekker!

Tropen

Eenmaal thuis, volgens mij was het al 10 uur. Bakte ik nog een cake die ik had klaargezet. Het recept viervan staat al 2 jaar op mijn blog maar ik vond dat er dringend nieuwe foto’s bij moesten. Het recept kun je HIER vinden!

Cake in de maak

Vrijdag
Normaal gesproken werk ik op vrijdag. Maar ik krijg eind vorig jaar te horen dat ik overuren op moest maken. Nou er zijn vervelendere dingen om te horen. Dit kwam extra goed want er was weer taart bij mij besteld dus kon ik dat mooi gelijk bakken. 

Red velvets

’s Avonds kwam mijn moeder met haar vriend eten en ik maakte van de gebakken cake een super lekker toetje! Ik bakte een paar plakken in een koekenpan en deed er een bol ijs, een snuf kaneel en grof gehakte macadamia’s op. DIKKE TIP!

Cake toetje

Zaterdag
Op tijd op want ik ging (vrijwillig) mee wandelen in de Amsterdamse waterleidingduinen. Ik hou helemaal niet van wandelen normaal. Ik vind het saai! Alleen leuk als het sneeuwt, dan wandel ik met mega veel plezier. En, in dit geval. Er waren mooie foto’s te maken. Dat scheelt ook een hoop!

Duinen

We gingen al voor 12en dus ik had een ontbijtje mee in mijn rugtas. Ik had overnight oats gemaakt van havermout, chia zaad, honing en kokosmelk. Met daar doorheen stoofperen en frambozen. Het ziet er niet uit maar het smaakte echt goed! Na de wandeling was het tijd voor een pannenkoek. Ik nam er eentje met spek, champignons en kaas. Me-ga lekker ook!

Eten duinen

Eenmaal thuis had ik het echt zo koud en was ik zo moe. Een onschuldig middag tukkie eindigde ik een tot in de avond tuk van zeker 4 uur. Oeps!

Zondag
Eef, ga je zo mee naar Katwijk voor een visje? Uhh ja natuurlijk! Vis & zo in Katwijk is onze favo vistent. Dit soort spontane acties vind ik echt heerlijk op een zondag! Na een korte wandeling (alweer ja!) over het strand gingen we bij een strandtent zitten voor warme choco en appelgebak met slagroom. We genoten van het zonnetje, die had zich al een tijdje niet laten zien.

strand

Thuis werkte ik nog een recept uit en schreef ik een blog. Ik vond dit echt een fijne week. Ik was happy, heb mij niet onnodig druk zitten maken over dingen. Ondanks dat ik van vrijdagmiddag tot zaterdagavond in gevecht was met migraine in combinatie met een neusholte ontsteking voelde ik mij verder toch goed. Zoals ik al bij mijn happy post op Instagram schreef: ‘ik vind 2018 so far een top jaar!’ 

Heb jij ook een fijne week gehad?

Liefs, Eef

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.