Zin in een lekker warm en romig ontbijtje? Hou je van kokos? Koffie? En fruit? Dan is dit wel iets voor jou! Creamy havermout met kokosyoghurt en koffie granola:
RECEPT
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Kooktijd: 8 minuten
Totale tijd: 12 minuten
Wat heb je nodig? (1 portie)
• 200 ml kokosmelk
• 40 gram havermout
• 100 gram (plantaardige) kokosyoghurt
• een handje (bevroren) bramen, ander rood fruit kan ook
• 2 el (koffie) granola
• zoetmiddel, ik gebruikte 1 tl kokosbloesem suiker
• 1/2 tl speculaaskruiden
• 1 el kokos flakes, het liefst geroosterd
Benodigdheden:
• steelpan
• lepel
Zo maak je het!
1. Doe de kokosmelk, havermout en speculaaskruiden in een steelpan en zet dit op een laag vuur. Breng zachtjes aan de kook en roer af en toe.
2. Zoet de havermout naar eigen smaak. Ik heb dit gedaan met een volle theelepel kokosbloesem suiker. Dit is niet eens heel zoet maar het smaakt zo erg lekker (vind ik dan). Je kunt ook honing of een ander zoetmiddel gebruiken.
3. Als de havermout de gewenste dikte heeft giet je het in een kommetje. Maak dit af met de kokosyoghurt, bramen, granola en kokos flakes.
4. Ik gebruikte koffie granola van Eat Natural. Deze kreeg ik een keer opgestuurd. Je kunt ook zelf granola maken zoals deze cashew-specuaals granola.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Havermout met frambozen, abrikozen en geroosterd amandelschaafsel
– Haverrepen met banaan en cranberry’s