Blog

Afvallen in december, ging dat zo makkelijk als gedacht?

In mijn laatste update die eind november online kwam vertelde ik dat de kans heel groot was dat ik voor het eind van 2017 de -20 kilo zou kunnen aantikken. Is dit gelukt in die o zo moeilijke december maand? Ik vertel het je in een nieuwe update:

Makkelijk?!
Ik dacht echt dat het vrij makkelijk zou gaan lukken. Om die laatste 1,3 kilo nog af te vallen in één maand tijd. De eerst 1,5 a 2 weken van december ging het niet rap maar er was wel weer een klein beetje af. Ik genoot tijdens Sinterklaas volop van een berg kruidnoten en andere zoetigheden. Als je dat één of twee dagen doet is er helemaal niet zoveel aan de hand. Dit ging eigenlijk prima!

Toch kwam ik in een soort vibe terecht waarin ik wat makkelijker deed. Ik at wat meer, hier en daar gaf ik toe aan een snaai bui. Die ik overigens nog maar minimaal heb. Het liep niet gelijk uit te hand maar het was ook niet helemaal waar ik heen wilde. Ik bedacht me: of ik kan me nu ontevreden voelen over wat ik allemaal meer eet dan ik zou willen, of ik laat het voor wat het is en mijn nieuwe doel voor deze maand is om gewoon niets aan te komen. Dat is in december eigenlijk al een opgave op zich!

Balen of je er gewoon bij neerleggen..
Aan de ene kant dacht ik shit, hoe tof zou het zijn als ik het jaar af kan sluiten met die -20. Aan de andere kant dacht ik geniet nou een beetje extra. Als je je daar dan helemaal aan toe wil geven is dit de beste maand van het jaar om dat te doen. Ik ging voor het laatste. Ik liet die -20 los. Klinkt nu alsof het heel obsessief was maar omdat die 20 zo’n mijlpaal is ben je daar dan net even meer mee bezig. 

Afvallen december 3

Het voelde goed en ik genoot! Ik at veel met kerst, dat voelde dan weer minder goed eerlijk gezegd. Ik merk dat ik gewoon echt niet meer zoveel kan eten dan 7 maanden geleden. Hier ben ik heel blij mee en dit is ook compleet logisch. Maar toch lijk ik daar nog niet altijd aan gewend en zijn mijn ogen nog steeds veel groter dan mij maag. Een dag na kerst voelde ik me echt ‘blehh’ en nam de motivatie om weer verder te gaan waar ik in november gebleven was drie dubbel toe.

Ik ging nog één keertje los en dat was op oudjaarsdag waar ik wederom na een berg oliebollen en een giga lekker gourmette feestje met buikpijn eindigde. Dit was gelukkig ook in een half uur weer over, zoals dat meestal gaat. Ook dit klinkt misschien weer alsof ik op zo’n dag eet om het eten. Niets is minder waar. Mezelf volproppen met oliebollen die mijn moeder vers staat te bakken in de keuken van oma is al een jaren lange traditie net als het lekkere eten waar of bij wie je oud & nieuw ook viert. Het grote verschil dit jaar was dat ik er naar uitkeek en het niet 1 van de zoveelste dag op rij was dat ik veel te veel en ongezond at. Mijn op tijd stoppen met eten rem doet het lang niet altijd.

afvallen decemberVan het eten tussen de welbekende tijden (12-20h) ben ik slechts twee keer afgeweken. Dat bevalt gewoon nog steeds heel goed. Het is gelukt! Over all ben ik niet aangekomen afgelopen maand. Ready to rock januari, en jullie aan het eind van de maand weer een update te geven hoe het ervoor staat. Maak er wat van dit jaar! Ook als jij pas net met je afvalstrijd bent begonnen. 

Liefs,
Eef

Lees ook:
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij
Intermittent fasting, hoe ging de eerste maand?

Alle maandelijkse updates over intermittent fasting kun je vinden onder het kopje ‘blog’ en dan ‘persoonlijk’. Vragen mag je altijd mailen naar eefje@eefsfood.nl

No Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.