De oliebollen zijn het huis nog niet uit en ik zit alweer aan de pannenkoeken. Kan gewoon! Deze pannenkoeken zijn super romig en fris maar door een flinke scheut maple syrup ook zoet genoeg. Je kunt er ook voor kiezen om blauwe bessen of bijvoorbeeld appel te gebruiken. Ik heb echt zitten smullen en ik hoop dat jij dat ook gaat doen! Mascarpone-framboos pannenkoeken met kokos:
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Wat heb je nodig? (1 ontbijt portie)
Beslag:
• 80 gram mascarpone
• 50 ml melk
• 1 middelgroot ei
• 50 gram zelfrijzend bakmeel
• 50 gram (diepvries) frambozen
• 1 zakje vanillesuiker
• mespuntje zout
• boter om in te bakken
Topping:
• 2 el kokosrasp
• maple syrup
• 20 gram mascarpone
• nog wat extra frambozen
Benodigdheden:
• grote koekenpan
• kleine beslagkom
• garde
• spatel
Zo maak je het!
1. Zet een droge koekenpan op halfhoog vuur en rooster de kokosrasp goudbruin. In de tussentijd maak je het beslag.
2. Hiervoor roer je de mascarpone glad en voeg hier dan de melk en het ei aan toe. Roer dit tot het egaal is. Een garde is hiervoor het handigst.
3. Voeg dan de vanillesuiker, het zout en zelfrijzend bakmeel toe. Meng dit tot een beslag.
4. Knijp de diepvriesframbozen een beetje fijn en voeg deze dan toe aan het beslag.
5. Haal de kokos uit de pan. Doe hier dan een klontje boter in. Bak 5 of 6 pannenkoekjes goudbruin en gaar in twee rondes.
5. Stapel ze op en garneer met nog een klont mascarpone, extra frambozen, de kokos en een flinke scheut maple syrup. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Kwark pannenkoekjes met blauwe bessen, banaan, pancetta en maple syrup
– Luchtige kaneel pannenkoeken met gegrilde peer