• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

15 Dingen waarvan ik hoop dat ze in 2018 gebeuren!

Eefje
12 reacties
1 januari 2018
15 Dingen waarvan ik hoop dat ze in 2018 gebeuren!

Ga ik een uitgebreide terugblik op 2017 schrijven of maak ik liever een vooruitblik op 2018? Hoewel ik terugblikken heel leuk vind en de zin ‘keep your memories alive’ vaak in mijn hoofd voorbij vliegt, doe ik het niet uitgebreid maar heel kort. Twee hoogtepunten die mij steeds als eerst te binnen schieten zijn mijn nieuwe keuken en het afvallen wat ein-de-lijk lukt! Beide grote projecten waarvan er pas ééntje is afgerond. Natuurlijk ben ik ook dankbaar voor alle toffe dingen die ik voor Eefsfood heb mogen en kunnen doen, de enorme hoeveelheid etentjes, twee heerlijke vakanties naar Porto en Tenerife die ik heb gehad en zo kan ik nog wel even doorgaan. [+ reactie na een jaar]

Laptop hoes

Graag blik ik deze keer vooruit op serieuze (non food)-persoonlijke dingen maar ook een hoop algemene met een knipoog en wishful thinking dingen. Hier mijn 15 dingen waarvan ik hoop dat ze in 2018 gebeuren:

1. Dat ik met Eefsfood mijn eerste persreisje met overnachting mag maken. Het liefst natuurlijk gelijk een paar dagen buitenland maar om mee te beginnen zou ik een nachtje Groningen of Limburg ook heel leuk vinden. 

Helaas, voor 2019 blijft dit op mijn lijst staan. Er is een keer bijna spraken van geweest maar dit was zo kortdag dat het niet geregeld kon worden.

2. Dat alle bestellingen die bij mij worden gedaan op het gebied van catering enorm in de smaak vallen. Ik let natuurlijk veel op hoe mijn baksels en creaties eruit zien maar het aller belangrijkst vind ik dat het heel erg lekker is en wordt gevonden. 

Absoluut gelukt! Hoewel ik niet super veel catering heb gedaan waren ze wel heel erg geslaagd. Het is echt ontzettend leuk om achteraf te horen dat iedereen ervan genoten heeft en dat je het goed geregeld hebt.

3. Dat mijn buurman na zo’n 8 maanden gezeik en gezeur eindelijk inziet dat hij echt een nieuw huis voor zijn elke dag 300 decibel kraaiende haan moet zoeken. Als je randje binnenstad hutje mutje op elkaar leeft kan dit gewoon ECHT NIET! Ja, ik ben gefrustreerd. Vooral omdat de regelgeving hierover een enorm grijs gebied is..

Oh yes! DIE HANEN ZIJN WEG! Dit is echt een hoogtepunt geweest. Maar het heeft helaas nog lang moeten duren. Ik schreef een persoonlijke brief aan hem waarin ik uitlegde hoeveel last ik ervan had. In september ging ik een paar dagen op vakantie en bij thuiskomst geloofde ik mijn oren niet. Ik heb echt 2 weken nodig gehad om er zeker van te zijn dat ze weg waren. Ik sta er serieus nog dagelijks bij stil. Hoera!

4. Dat alle horeca bazen van Leiden eindelijk gaan inzien dat social media belangrijk is voor je zaak en daar ook serieus iets mee gaan doen, en daar mij dan voor inhuren. (Ben ik al mee bezig!)

Dit is medium gelukt! Ten eerste heb ik in februari de kans gekregen te mogen beginnen bij een prachtig restaurant in Leiden. Hier werk ik nog steeds voor en dat gaat heel goed en ik vind het heel leuk. Super blij mee dus. Verder krijg ik vooral veel te horen dat ze dolgraag gebruik van mij zouden willen maken maar hier geen geld voor te besteden hebben. Dan wordt het lastig.

5. Dat Instagram weer wordt zoals het ooit was <3

Kijk Instagram is een te gek iets! Maar ik wist natuurlijk ook wel dat het niet meer zou worden als in mijn beginjaren. 

6. Dat alle snackbars van Nederland massaal hun frietsaus bij de grofvuil zetten en alleen nog maar echte mayonaise ‘serveren’. Mayo lover hier! #teamantifrietsaus 

Wishfull thinking was dat natuurlijk. Lang leve de tube Zaanse mayo die altijd in mijn koelkast ligt!

7. Dat ik mijn afval doel haal en komende zomer in een semi strak jurkje over het strand kan paraderen. 

Dit is wel en niet gelukt. Het is niet gelukt in de zin dat ik mijn afvaldoel niet heb gehaald voor de zomer. Het is wel gelukt in de zin dat ik daar best wel oké mee ben. Er zijn andere dingen veranderd, mentaal vooral. Zo voelde ik mijn beter dan ooit in badkleding. Dat is best wel een verademing. Dit neemt niet weg dat ik geen nieuwe doelen heb op afvalgebied voor 2019. Keep you posted!

8. Dat mijn aller lievelingsband Kings of Leon weer gaat touren en ik bij minstens één concert hiervan ben!

Gewoon niet.. Niet eens een nieuw album. Huilen!

9. Dat ik met tekst/recept/foto ergens in een blaadje/tijdschrift/krant word gepubliceerd. Tot nu toe zijn het alleen nog wat kleine dingen online geweest. Lijkt me zo tof om dat fysiek in je handen te hebben.

Nope, ook niet gelukt! Dit blijft ook lekker op mijn lijstje staan.

10. Dat ik na mega lang zoeken eindelijk simpele zwarte leren laarsjes kan vinden die om mijn maat woonboot voeten passen zonder dat ze op een woonboot lijken. En ook zonder dat ze gelijk €300 kosten. Vrouwen met maat 45, laat je hoooooren! #thestruggleisreal 

Nog steeds drama! Ik zoek zoiets simpels, maar dat lijkt ook teveel gevraagd..

11. Dat EEFSFOOD.NL als blog heel veel meer groei gaat doormaken.

Yes! dat is zeker gelukt. Ondanks ik nog steeds bij de kleintjes hoor zijn mijn bezoekersaantallen met zo’n 45% gestegen ten opzichte van 2017. Waarvoor dank <3

12. Dat Kjeld Nuis Olympisch kampioen wordt op de 1000 meter. En als het even kan ook op de 1500! 

Ja hoor, hij deed het. Wat heb ik intens zitten genieten voor de tv!

13. Dat ik nog heel veel sushi, gourmet en andere eetfeestjes heb met mijn lieve vriendinnen.

Absoluut gelukt!

14. Dat ik op sommige momenten toch nog net even een paar tikkies zakelijker word. Al een hoop geleerd afgelopen jaren, het gaat de goede kant op maar het kan nog een stuk beter.

Ja, dit gaat echt beter en beter. Dat voelt super fijn! Ik kan nu al lachen om beslissingen die ik 1,5 jaar geleden nog nam. 

15. Dat ik veel nieuwe video’s ga maken en deze ook steeds meer bekeken gaan worden. Lijkt me leuk een paar mede bloggers te strikken hiervoor. Zin in!

Beter bekeken, zeker gelukt! Meer video’s maken is niet gelukt.

Oliebollen hap 2018

Dit was hem dan! Ik ben echt enorm benieuwd hoe ik over een jaar naar dit lijstje kijk. Zijn er veel dingen uitgekomen? Ik wens jou als lezer van mijn blog echt een topjaar toe!

Liefs,
Eef 

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
12 reacties
  1. Debbie Bodewes

    1 januari 2018 12:29

    Wat een leuke dingen waarvan een paar die ook op mijn lijstje staan voor 2018! Enne, je mag mij absoluut strikken voor je video’s 😄

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 januari 2018 12:43

      Leuk! Ik hoop dat je lijstje ook flink afgestreept kan gaan worden komend jaar. Bedankt voor je reactie Debbie!

      Beantwoord
  2. Tessa

    1 januari 2018 13:29

    Leuk en gevarieerd lijstje zeg. Lekker doorgaan en doelen stellen! Ik wou eerst geen ‘goede voornemens’ maken, want afgelopen 2 jr heb ik wel geleerd dat alles soms in een keer zo anders kan uitpakken. Toch heb ik wel een doelenlijstje gemaakt, focus en gaan! Misschien kun je me over de video-drempelvrees heenkrijgen 😉

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 januari 2018 19:13

      Hi Tessa! Ik doe ook niet aan goede voornemens. 1 Januari voelt toch weer alsof je met 0 kunt beginnen en dat alles weer overzichtelijk is. En wat die video’s betreft. Gewoon beginnen. Als je een paar uurtjes je video aan het editen ben klinkt zelfs je eigen stem niet meer raar. Heel blij dat ik daar vanaf ben 🙂

      Beantwoord
  3. Ilona

    1 januari 2018 14:55

    Leuk lijstje! En +1 voor 5 & 6. Ik snap ook echt niet dat frietsaus überhaupt bestaat 😉 #mayonaisemonster #hoemeerhoebeter

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 januari 2018 19:15

      Haha! Gelukkig heb ik een medestander. En dan heb je ook nog de mensen die zeggen: wat is het verschil dan?!

      Beantwoord
  4. Lian

    2 januari 2018 09:21

    Herkenbare lijst en #teammayo 😆

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 januari 2018 16:16

      Yay! Nog een medestander 🙂

      Beantwoord
  5. Vyella.nl

    2 januari 2018 10:10

    Wat een suuuuper leuk artikel Eef! Klinkt echt als een top lijst 😍 en de punten op zakelijk gebied, ik weet zeker dat dat gaat gebeuren! 💓 xxx

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 januari 2018 16:16

      Thanks Vyell! <3

      Beantwoord
  6. Guusje

    2 januari 2018 12:07

    #13 komt goed! W00p!

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 januari 2018 16:15

      Yeah! <3

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Christmas velvet met chocolade drip

volgend bericht

Mascarpone-framboos pannenkoeken met kokos

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?
Blog Persoonlijk

Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?

9 min leestijd
21 april 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
MIJN FAVORIETE OVERNIGHT OATS + TIPS😍 ⠀⠀⠀ MIJN FAVORIETE OVERNIGHT OATS + TIPS😍
⠀⠀⠀
Ik vind dit toch een lekkere uitvinding! Súper makkelijk om te maken, groot plezier om op te eten en vooral tijdbesparend🙌🏻 Deze maakte ik een paar maanden geleden op de gok en is uitgegroeid tot mijn favoriet!
⠀⠀⠀
Dit is voor 2 porties:
➡️400 ml kokosdrink
➡️100 gram volvette Griekse yoghurt
➡️100 gram havermout
➡️3 maatschep el chiazaad
➡️3-4 maatschep el ahornsiroop
➡️1 tl Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
➡️150 diepvries frambozen
➡️Topping tips; verse aardbeien en geroosterde kokosflakes🥥
⠀⠀⠀
👉🏻Doe alle ingrediënten in een pot en roer even door. Voeg dan de frambozen toe. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast; het liefst een hele nacht.
⠀⠀⠀
👉🏻Roer de frambozen er grof doorheen en maak af met aardbeien en de kokosflakes. Eet smakelijk🥄
⠀⠀⠀
‼️Tip! Ook heel lekker om ipv de frambozen een paar blokjes diepvries passievrucht erin te doen💛
⠀⠀⠀
Ja; natuurlijk kun je variëren met soorten yoghurt/melk/zoetmiddel/fruit. Maar zoals hierboven beschreven vind ik ‘m op z’n best.
⠀⠀⠀
Is het naar jouw smaak te dik? Voeg dan nog wat melk of yoghurt toe. Te dun? Gebruik wat minder🥛 Ook lekker met een schep oploskoffie en een geprakte banaan bijvoorbeeld🍌
⠀⠀⠀
Mocht je het mee willen nemen zou ik pas vlak voor vertrek de bevroren frambozen erin doen, zo blijft het wat langer koud❄️
⠀⠀⠀
Nou nu zijn m’n tips op! Zeker als je nog niet bekend bent met overnight oats zou ik deze eens proberen. Sla je het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #havermout #oats #overnightoats #ontbijt #togoontbijt #aardbeien #frambozen #chiazaad #kaneel #ahornsiroop #ontbijtrecept #foodienl
YOGHURTCAKE MET FRAMBOZEN EN ROOMKAAS-LIMOEN FROST YOGHURTCAKE MET FRAMBOZEN EN ROOMKAAS-LIMOEN FROSTING🌱
⠀⠀⠀
adv - Vandaag heb ik een lekker bakrecept voor je!👩🏻‍🍳 Een cake met Griekse yoghurt en frambozen door het beslag🎂 Maar wat is een cake zonder frosting? Precies, niks!!
⠀⠀⠀
Ik heb er een hele lekkere bijgemaakt met limoen erdoor, past samen met de pistachenootjes perfect bij de cake! Ga voor het recept naar Velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en daar kun je ‘m vinden👍🏻 Veel bakplezier alvast. Sla je deze video op?✅
⠀⠀⠀
Voorlopig is dit mijn laatste video vanuit de prachtige showroom van @velthuizenkeukens , Als je nog opzoek bent naar keukeninspiratie zou ik écht een keertje langsgaan😍
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens
⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #yoghurtcake #frambozen #pistache #munt #velthuizenkeukens #woudenberg #foodienl #frosting #limoen #makingofreel #cakebeslag
DRIE DAGEN PORTUGAL❤️ ⠀⠀⠀ Dit was écht DRIE DAGEN PORTUGAL❤️
⠀⠀⠀
Dit was écht een geweldige persreis, ik heb zo genoten!🥰 Heel erg lekker gegeten, mooie landschappen, goed gezelschap, varen op de Douro, een hoop lol, het was leerzaam, de beste pastéis, samen koken met @chefvanderlecq & @jordalthuizen voor @jacqueshermus en de hele club! Zo kan ik nog wel even doorgaan👩🏻‍🍳 Hiervan een kleine complicatie in 42 seconden!🎥
⠀⠀⠀
Boodschap; Port is geen 65+ drankje, het is hip en lekker🍷 En je moet het gekoeld bewaren, wist je dat?👇🏻
⠀⠀⠀
Ónwijs bedankt voor dit @warres_port & @alicebown 🙌🏻
⠀⠀⠀
#persreis #eefoppersreis #nix18 #warresport #alicebown #portugal #portentonic #porto #blijemeid #aftermovie #eefsfood @thehealthysins @rosieswines #opuitnodiging
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord