Als je mij al langer volgt dan vandaag weet je hoe dol ik ben op meringue. Nog nooit eerder at ik Eton mess maar het leek mij altijd al goddelijk. En dat bleek, dit was echt mega smullen! Ik moest mezelf inhouden niet alle 4 de glazen leeg te eten.. Ik maakte een winterse variant: Eton mess met stoofpeertjes en pecannoten. Wat mij betreft is dit een top toetje voor kerst want het staat binnen 20 minuten op tafel. Behalve wanneer je zelf de stoofpeertjes en schuimpjes maakt, dan duurt het een stuk langer. Ik kijk nu al uit naar een zomerse variant met perzik, aardbei en pistachenootjes.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 18 minuten
Wat heb je nodig? (4 personen)
• 200 ml slagroom
• 100 gram mascarpone
• 200 gram stoofpeertjes, zelf gemaakt of kant en klaar
• 2 el kristalsuiker
• merg van 1 vanilleboon
• rasp van een halve limoen
• 8 meringue schuimkransjes, zelf gemaakt of kant en klaar
• 1 handje geroosterde pecannoten, grof gehakt
Benodigdheden:
• handmixer of staafmixer met garde
• mengkom
• spatel
• steelpan, voor het roosteren van de pecannoten
• 4 mooie glazen
Zo maak je het!
1. Zet de koekenpan op laag vuur en rooster hierin de pecannoten.
2. Roer de mascarpone los samen met de vanille, suiker en limoenrasp.
3. Klop de slagroom stevig. Roer eerst een kwart hiervan door het mascarpone mengsel. Herhaal dit hierna met nog een kwart. Doe dan alles bij elkaar en spatel dit tot een luchtig en glad mengsel.
4. Snij de stoofperen in blokjes of plakjes en verbrokkel de schuimkransjes.
5. Veerdeel alle 3 de onderdelen op een speelse manier in het glas. Maak af met de geroosterde pecannoten. Smullen maar!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Abrikozen semifreddo met kokos-amandelkruim
– Kokos panna cotta met passievrucht en pistachenootjes