Maaltijden

Linzenburgers met feta en een yoghurt-komkommersausje

Een recept ontwikkelen met een product uit de collectie kruiden en specerijen van Euroma was een mooie uitdaging. Er zijn vier lijnen en elke lijn bestaat uit maar liefst 15 verschillende smaaksensaties! Ik koos ervoor om met de Original Spices lijn van 3-sterrenchef Jonnie Boer aan de slag te gaan. Deze keuze baseerde ik op het feit dat ik al een beetje bekend ben met deze lijn.


Burgers doormidden Euroma

Ik maakte al eens een recept hiermee namelijk: Pita’s met spicy Garam Masala kip. Met meer dan 100 jaar ervaring worden de specerij- en kruidenmengsels van Euroma samengesteld. Er is geen zout, suiker of ander onnodigs toegevoegd aan de mengsels, dit is waarom er ‘100% puur’ op de blikjes staat. Ik daagde mezelf uit door iets te maken wat al heel lang om mijn to cook lijstje stond, namelijk linzenburers! Via de informatie op de website van Euroma ben ik erachter gekomen dat de Indiase Vadouvan mix goed te combineren is met linzen. Licht pittig en een beetje zoet! Ik presenteer hier: Linzenburgers met feta, kropsla, avocado en een komkommer-yoghurtsaus. Serveer er optioneel aardappelpartjes uit de oven of airfryer bij.

Burgers close up kruiden Euroma

RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 12 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Wat heb je nodig? (2 burgers)
Burgers:
• 2 hamburger broodjes naar keuze
• 400 gram linzen uit blik, uitgelekt 
• een half ei
• 2 eetlepels havermout 
• 1,5 eetlepel bloem 
• 1 middelgrote ui
• een halve teen knoflook 
• 1 eetlepel Vadouvan kruiden van Euroma
• peper naar smaak
• flinke snuf zout
Sausje:
• 2 eetlepels Turkse yoghurt 
• 1 eetlepel mayonaise 
• 3 cm komkommer, geraspt 
• peper en zout
• een halve teen knoflook, fijngehakt
Verder:
• 4 blaadjes kropsla 
• 1 tomaat, in partjes 
• 40 gram feta, verkruimeld  
• halve avocado, in plakjes  
• kleine rode ui, in ringetjes 

Benodigdheden:
• koekenpan
• keukenmachine of staafmixer met maalbakje 
• metalen ring 
• bolzeef

Zo maak je het:
1. Zet een kleine koekenpan op het vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze samen met de Vadouvan kruiden aan. De smaken van de kruiden komen nu nog meer tot leven.

2. Doe dan de havermout in de machine en maal deze fijn. Voeg de bloem, het halve ei, een kwart van de linzen, peper en een flinke snuf zout toe. Maal dit tot een plakkerig papje. Voeg hier dan de rest van de linzen en het kruiden ui mengsel aan toe en kneed dit door elkaar. Het is de bedoeling dat het mengsel plakkerig is, je kunt er zelf geen burger van kneden. Dit komt later goed als we de burgers gaan bakken.

3. Zet een grote koekenpan op halfhoog vuur en rooster hierin de burger broodjes. Doe hierna een scheut olijfolie in de pan. Zet de metalen ring die ongeveer dezelfde doorsnee heeft als je broodje in de pan. Schep hierin de helft van het linzenmengsel en druk dit aan met de bolle kant van een eetlepel. Haal de ring er voorzichtig vanaf. Doe dit ook met het andere deel van het mengsel. Bak dit op laag tot middelhoog vuur. 

4. Maak dan het sausje door alle ingrediënten te mengen. Draai na ongeveer 6 minuten de burger om. Hij is best kwetsbaar dus doe dit voorzichtig met 2 platte spatels om ze heel te houden.

5. Snijd in de tussentijd al het burger beleg in partjes, blokjes en ringetjes. Begin met de kropsla, leg hierop de bruin en krokant gebakken burgers. Maak af met feta, tomaat, avocado, rode ui en een schep van de saus. Smullen maar!

Burgers verti Euroma

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Tomaten-linzesoep met uienringen
Makkelijke kipburgers met avocado en spek

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Euroma

2 Comments

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

No products in the cart.