Afval update #5 | Mijn kijk op eten lijkt te veranderen!

Mijn kijk op eten anders? Ja volgens mij wel. Ik vind het maar een gekke gewaarwording eigenlijk. In dit artikel weer een update over hoe het gaat met afvallen. 

Een half jaar verder
1 Juni dit jaar begon ik met intermittent fasting. Ik heb er niet lang over getwijfeld om het avontuur met jullie te delen. Ik had vooral hoop dat dit bij mij zou passen en het zou gaan werken. Ik dacht ook: hoe kan zo’n suf regeltje die je met jezelf afspreekt helpen om af te vallen? Zeker na heel wat (uiteindelijk) mislukte afval pogingen over de jaren heen. Gewoon niet meer snoepen en alleen maar gezond eten is ook een regeltje die je met jezelf af kunt spreken toch? Er is inmiddels een half jaar om, al voelt het alsof ik net begonnen ben.

YB foto foyo

Bewust en balans, zeg ik dat echt?!
Ik ben nog steeds een lekkerbek en dat zal ook nooit veranderen. Maar het grote verschil ten opzichte van een half jaar geleden is dat ik nu veel bewuster iets lekkers eet. En niet alles maar naar binnen prop. Aan woorden als bewust en balans heb ik eigenlijk een hekel. Maar dit komt vast omdat ik beide nooit had op het gebied van eten. Misschien gaan het nog wel mijn lievelingswoorden worden. Ha, reken daar maar niet op! Ik denk niet meer de hele dag na over wat voor een lekkers (lees ongezonds) ik ga snaaien vanavond. In de tijd dat ik alles at was los en vast zat dacht ik echt heel erg veel aan eten. Tot vermoeiendst toe. De rust die ik al in eerdere blogs beschreef lijkt steeds meer te worden. Ik geniet nog evenveel van eten als altijd maar het voelt anders nu. Dat kan ik niet zo goed beschrijven eigenlijk. Ik kan best wel makkelijk nee zeggen nu. Al helemaal als het voor twaalven en na achten is. Afgelopen week heb ik drie keer een schaal bittergarnituur voor mijn neus gehad. Ik denk nog steeds als eerst, wat een heerlijkheid en geef die schaal maar aan mij. Maar dan denk ik aan hoe lekker het gaat en aan hoe graag ik die 25-30 kilo eraf wil hebben. En dan heb ik geen enkele moeite meer om er vanaf te blijven. Het voelt sterk en die controle is fijn. Wees niet bang dat ik hierin doorsla want daar ben ik mij wel bewust van! Ik geniet er wel weer van als ik volgende week bij de snackbar in de rij sta <3

Resultaten & doelen
En dan de resultaten. Ik weet nog heel goed mijn doel uit de vorige update. Voor eind januari 2018, 20 kilo afgevallen zijn. Nou ik kan je vertellen dat dit doel heel goed haalbaar is geworden, nog voor het einde van dit jaar zelfs. Het gaat echt heel lekker afgelopen weken. Er is weer 4 kilo af wat het totaal nu op 18,7 kilo brengt. Afgelopen maand ÊÊn kilo per week dus. Zonder dat ik voor mijn gevoel extreem veel moeite heb gedaan. Wel moeite hoor! Geloof me het is echt niet altijd even ‘makkelijk’. Naast het getal op de weegschaal voel ik het verschil ook steeds meer en meer. Echt fijn! Zo is er per bovenbeen bijvoorbeeld 8 centimeter af en loop ik de hele dag mijn broek op te hijsen (ik wacht nog even met nieuwe kopen).

Niet schrikken!
Ik deed dat wel eigenlijk.. Moet je zien?! Aan mijn gezicht is het in ieder geval goed te zien. Nu zie ik eigenlijk pas hoe erg het was. Dit motiveert alleen nog maar meer! 

Dik en dunner

Ik ben heel blij maar durf nog steeds niet te hard te juichen. Eerst moet het einddoel nog maar eens gehaald worden. En dan is het nog zaak om op gewicht te blijven. Heb jij nog een vraag over dit onderwerp? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl of laat hieronder een reactie achter. 

Liefs,
Eef

Lees ook:

Intermittent fasting, hoe ging de eerste maand?
Update #3 Intermittent fasting, hoe doe je dat op vakantie?

12 reacties op “Afval update #5 | Mijn kijk op eten lijkt te veranderen!

 1. Wat goed zeg!! Je ziet er echt goed uit! Zeker die foto die je als laatste op insta plaatste. Ik gaf eerder bij jou aan dat je me geinspireerd hebt om ook weer te beginnen met intermittent fasting. Komende week al weer de 4de week en het gaat echt heel goed! Jij gaat je doel wel halen! 😚

 2. Hoi Eef,

  Wat fantastisch dat je jou doel zo snel en voor de gewenste maand waarschijnlijk al zal gaan behalen!
  Ik ben me er in Augustus in gaan verdiepen en hoopte heel erg dat er bij mij de laatste kilo’s af zouden gaan. Dit ook na jaren van gezond eten!
  Helaas blijft het bij 2 kilo en lukt het maar niet of de rest eraf te krijgen.
  Wellicht toch een verkeerde manier van toepassen wat betreft eten. Wat eet jij nou op een dag, kan je voorbeelden geven?
  Heel veel succes!

  Groetjes,
  Marieke

  1. Hi Marieke,

   Bedankt voor je reactie! Wat balen dat die laatste kilo’s net niet lukken. Er staan geloof ik 3 eetdagboeken online. Dan moet je even bij blog kijken in mijn menu en dan eetdagboeken aanklikken. Dit zijn willekeurige dagen! Misschien heb je er iets aan. Je kunt me ook mailen als je specifieke vragen hebt. Ik ben geen expert. Heb slechts een half jaar ‘ervaring’. Groetjes, Eefje

 3. super Eefje!
  ik weet wat het is want ben zelf ook 15 kilo afgevallen en je voelt je gewoon super beter in je vel!
  en dat blijven behouden lukt wel hoor. Bij mij nu reeds 4 jaar. Af en toe eens neen zeggen en iets bewuster omgaan met wat er je mond komt is heel belangrijk.
  Veel succes nog!

 4. Hi Eef,
  Wauw, ik vind het echt super knap van je. Het viel me al op via Instagram dat je echt veel kilo’s kwijt was maar als ik nu die foto zie van je, petje af!!! :-)!
  En weet zeker dat je je doel dit jaar nog haalt..!

  Ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *