Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? Dit weet ik ook nog niet zo lang maar ik ga het je nu haarfijn uitleggen. RestaurantKaart wil er graag voor zorgen dat doordeweeks uit eten gaan een stuk normaler en populairder wordt dan dat het nu is. Ik sta daar zo achter! Ik ben al jaren fan van uit eten gaan doordeweeks en ik mijd de weekenden het liefst. 

Hoe werkt het precies?

RestaurantKaart kun je aanschaffen voor €6,99 per maand. Hiermee krijg je bij alle 681 aangesloten restaurants 50% korting op het eten (niet op de drankjes dus). Nu hoor ik je denken, dan krijg je vast een samengesteld menu? Dat is dus mooi niet zo. Je mag gewoon à la carte kiezen. Bij de meeste restaurants is de kaart geldig voor 2 personen. Hier ben je natuurlijk welkom met zijn drieën, maar voor deze derde persoon wordt er dan geen 50% korting berekend. Bij andere restaurants is de kaart geldig voor 4 (en soms zelfs 6 tot 8 personen). In bijna alle gevallen is een even aantal dus het gunstigst. Dit staat duidelijk per restaurant vermeld in de bijbehorende RestaurantKaart app. 

Restaurantkaart app

Je mag RestaurantKaart zoveel gebruiken als je wil. De kaart kun je op sommige weekenddagen gebruiken maar vooral doordeweeks. Welke restaurants wanneer meedoen staat duidelijk vermeld in de app! Ook is de mogelijkheid er om met de lunch gebruik te maken van deze kaart. Aan de Rijn, De Vriend & Dartel zijn zaken waar je bijvoorbeeld voor lunch terecht kan. Ik vind dat er best een ruim aanbod aan restaurants is. Natuurlijk zijn dit er in een de randstad iets meer dan daarbuiten. 

Wanneer je lid wordt activeer je de app op je telefoon. Een echt pasje komt er niet meer bij kijken. Je kunt de kaart maandelijks opzeggen. Maar mocht je daarna toch weer bedenken kun je je binnen een week alweer aanmelden. De €6,99 kosten per maand haal je dus al makkelijk uit één etentje. Misschien zit het restaurant waar je al vaak komt wel aangesloten bij dit concept. Dat is natuurlijk helemaal winning! Een ander voordeel is dat er misschien wel een chique of wat duurder restaurant bij zit waar het met deze kaart een stuk betaalbaarder voor je wordt. Dat laatste ben ik uit gaan proberen bij restaurant het Prentenkabinet in Leiden. 

Ik probeerde het uit!

Restaurant Het Prentenkabinet kun je vinden in een van mijn favoriete stukjes van Leiden. Kloksteeg 25 om precies te zijn. Vanaf de straat lijkt het een klein en knus restaurant. Ik was verbaasd hoeveel groter het bleek te zijn. Maar het blijft wel knus want het restaurant bestaat uit allemaal delen. Een zaken of familiediner apart van de rest hoort hier dus ook tot de mogelijkheden. Bij binnenkomst werden onze jassen aangenomen en werd onze tafel gewezen. Ik was blij dat we een lampje boven tafel hadden (food fotografie struggles). Er kwam een aperitief op tafel. Een mix van witte port met tonic en citroen. Dit ga ik sowieso thuis nog eens namaken, erg lekker!

PK vanaf buiten

Wij lieten ons verrassen met een 4 gangen diner. Voordat dit van start ging kregen we een amuse. Dit was een combinatie van witte chocolade en knolselderij, een pittig krokant worstje en geroosterde hazelnoten. Snel daarna kwam het voorgerecht op tafel. Een langwerpig bord met diverse heerlijkheden erop. Scampi’s met zalm, copa di parma van wild zwijn, paté met pistache en meer! Het was echt genieten. Er werd een bijpassende witte wijn bij geschonken. Hierna kregen wij een scropino op basis van limoen en citroenijs. 

Voorgerecht PK

Het hoofdgerecht was alles waar ik op hoopte, namelijk hert! Op 2 manieren zelfs. Een rosé gebakken stukje met daarnaast stoof van hert. Hierbij werden diverse wintergroenten geserveerd. Onder andere pompoen en pastinaak. Hierbij kregen wij een rode wijn uit echt een gigantisch wijnglas. Ik vind wijn uit een groot glas bij voorbaat al lekkerder dus er waren pluspunten aanwezig voor ik een slokje nam. Echt genieten dit!

Hoofdgerecht PK

Het dessert was een samenstelling van verschillende dingen. Kaneelijs, chocolademousse, een meringue paddestoel, panna cotta en meer. Samen met een dessertwijn was dit de afsluiter van de avond, dachten wij! Bij de koffie werden we nog verrast met een etagere vol lekkers. Ganache bonbons, nougat en het lekkerst van allemaal: gevulde speculaas. Alles was huisgemaakt! 

Nagerecht PK

De sfeer is rustig, de tafels staan best ver uit elkaar. Dit vind ik persoonlijk wel prettig maar voor een ander kan dit misschien minder ‘gezellig’ zijn. De bediening was heel erg vriendelijk en ook divers. En het belangrijkste van alles, het eten is echt top! Genoten van deze avond en ik ga snel een volgende reservering plaatsen bij één van de andere aangesloten restaurants in Leiden zoals de Gaanderij of Puur. 

Toffe winactie!

Maar wat is nou die winactie?! Ik mag dus een half jaar gratis RestaurantKaart weggeven. Tof toch? Om kans te maken moet je het volgende doen:

1. Like de Facebookpagina van de RestaurantKaart.
2. Reageer hieronder of onder mijn RestaurantKaart foto op Instagram waarom jij deze kaart wilt winnen en wie je het liefst meeneemt. 

Tip! Tag ook je food vrienden. Want een vriend of vriendin met zo’n kaart kan heel handig zijn *hint hint*

De winnaar wordt aanstaande woensdag 29 november gekozen en hij of zij krijgt bericht!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met RestaurantKaart.

26 reacties op “Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

 1. Wat een leuk concept en leuke actie! Ik zou graag samen mijn vriend gebruik maken van de restaurantkaart. Hij trekt binnenkort bij mij in en heeft nog niet zoveel van Utrecht gezien. Deze kaart is een leuke manier om samen nieuwe onbekende restaurantjes en plekjes te ontdekken en uit te proberen 🙂

  1. Dat is zeker een leuke manier! Op één of andere manier kom je toch vaak weer bij je favoriete tentjes terecht. Waar niks mis mee is natuurlijk. Leuk dat je meedoet Elise 🙂

 2. Het lijkt me zo gaaf om te winnen! Ik zou dan met mijn moeder gaan, die mij ontzettend heeft gesteund in een moeilijke periode waarin een strijd rondom eten centraal stond. Nu lijkt me dit de perfecte manier om haar te kunnen bedanken dus ik hoop ontzettend dat ik hem win!

 3. Wat een leuke actie (En die kaart is echt top)! Het eten ziet er echt top uit, net gegeten maar nu alweer honger!
  Wij gaan 1 december verhuizen en gaan de hele boel verbouwen. Ik zit dus een paar maanden zonder keuken dus de restaurantkaart zou echt goed van pas komen! Kunnen we gelijk alle restaurants rondom onze nieuwe woonplaats ontdekken.

 4. Wat leuk! Ik kende dit helemaal niet… ik ben ook fan van doordeweeks uit eten, niet zo extreem druk als in het weekend soms en de service vind ik vaak beter.
  ik woon in het oosten van het land, en ben benieuwd hoeveel restaurants aangesloten zijm!
  Graag zou ik dit met mijn familie, vriend, of met mijn vriendinnen samen doen!
  Lijkt me top!

  1. Hi Tanja, leuk dat je meedoet! Je kunt de app ook downloaden voordat je aan iets begint. Zo kun je dus kijken wat er in jouw omgeving is. Leuk concept he? Had er ook nog nooit van gehoord tot ik erover gemaild werd!

 5. Ik ga ook het liefst doordeweeks uit eten 🙂
  Mijn man ik zouden het heerlijk vinden om vaker uit eten te gaan en met zo’n kaart zou dat zeker lukken!

 6. Super leuk!! Ik heb een huis gekocht (sorry Buuf ;-)) en dus al mijn geld nodig voor de verhuizing dus minder geld voor leuke etentjes. Dus ideaal om toch uiteten te kunnen gaan (alsof ik zin heb om te koken tijdens een verhuizing). Ik verhuis pas in mei dus ook nog tijd om afscheid te nemen van het Leidsche!

 7. Toffe actie ik doe mee.

  Wil graag meer uiteten met me vriend. Maar met een leerlingenloon kom je niet bij de wat duurde restaurants 🙈 deze kaart zou echt tof zijn!

 8. Jaaaa, ik wil mee doen! Ik ben ook fan van doordeweeks uit eten, veel rustiger! Mijn vriend en ik hebben een traditie dat we iedere maand met ons jubileum uiteten gaan en proberen altijd een ander restaurant uit. Met deze kaart kunnen we ook restaurants zoals het Prentenkabinet uitproberen. Heerlijk!

 9. Wat een tof concept!! Na een maand detoxen (lees: enkel mungbonen en groente eten) en nog twee weken voor de boeg kijk ik zó uit om weer normaal te kunnen eten en fijn uit eten te gaan ❤️ D’r moet straks wel wat schade ingehaald worden, Hihi.
  Met wie? Met m’n vriend, want die moet het ook allemaal maar slikken wat ik me (ons) op de hals haal.

 10. Beste Eefje,

  Zojuist voor het eerst jouw blog gezien en al veel gelezen, heel leuk maar ook zinvol! Om over allerlei lekkers en andere zaken te lezen het verhaal van je keuken bijv. Mijn complimenten! Ik hoop zo dat ik op deze wijze ook mee mag doen van Restaurantkaart daar vanwege het werk van mijn man niets van ons op social media geplaatst kan en mag worden. Maar mond tot mond reclame ben ik zeer goed en enthousiast in en via de normale e-mail weg doorsturen naar vele vrienden en familie.
  Ik zou het zo een mooi culinair cadeautje vinden daar ik sinds 2014 een jaar heel ziek geweest te zijn bijna geen energie meer heb ( is letterlijk geknakt) en dus mijn passie koken zo goed als niet meer zonder minimaal 10 keer te gaan zitten uit kan voeren. (Dit typ ik niet om zielig gevonden te worden, absoluut niet! Het is helaas zo.) Daar ik het niet leuk voor mijn man vind na hard gewerkt te hebben om achter het fornuis te gaan staan gaan wij meerdere malen per week uit eten maar zoeken wel de restaurantweg via deals daar het anders niet te betalen is. Hoe geweldig zou het winnen van de restaurantkaart zijn voor ons want dan mogen we a là carte eten en niet een menu wat bepaald word door het restaurant. Wat zou dat geweldig! zijn. Ik ga nu ontzettend duimen en positief denken om kans te maken om die geweldige restaurantkaart te mogen winnnen. Dankjewel! voor het leuke blog en hopelijk blijf je daar nog heel lang plezier in beleven zodat ik er ook nog veel plezier aan kan hebben. Hartelijke culinaire groet!

 11. Mijn vriend en ik houden enorm van eten en koken. We proberen graag zo vaak mogelijk nieuwe recepten en restaurants uit, maar we zijn ook student, dus deze combinatie gaat budgettechnisch niet altijd even goed samen. Met deze kaart hoeven we daarom geen enkel restaurant meer aan ons voorbij te laten gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *