• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

Eefje
26 reacties
22 november 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? Dit weet ik ook nog niet zo lang maar ik ga het je nu haarfijn uitleggen. RestaurantKaart wil er graag voor zorgen dat doordeweeks uit eten gaan een stuk normaler en populairder wordt dan dat het nu is. Ik sta daar zo achter! Ik ben al jaren fan van uit eten gaan doordeweeks en ik mijd de weekenden het liefst. 

Hoe werkt het precies?

RestaurantKaart kun je aanschaffen voor €6,99 per maand. Hiermee krijg je bij alle 681 aangesloten restaurants 50% korting op het eten (niet op de drankjes dus). Nu hoor ik je denken, dan krijg je vast een samengesteld menu? Dat is dus mooi niet zo. Je mag gewoon à la carte kiezen. Bij de meeste restaurants is de kaart geldig voor 2 personen. Hier ben je natuurlijk welkom met zijn drieën, maar voor deze derde persoon wordt er dan geen 50% korting berekend. Bij andere restaurants is de kaart geldig voor 4 (en soms zelfs 6 tot 8 personen). In bijna alle gevallen is een even aantal dus het gunstigst. Dit staat duidelijk per restaurant vermeld in de bijbehorende RestaurantKaart app. 

Restaurantkaart app

Je mag RestaurantKaart zoveel gebruiken als je wil. De kaart kun je op sommige weekenddagen gebruiken maar vooral doordeweeks. Welke restaurants wanneer meedoen staat duidelijk vermeld in de app! Ook is de mogelijkheid er om met de lunch gebruik te maken van deze kaart. Aan de Rijn, De Vriend & Dartel zijn zaken waar je bijvoorbeeld voor lunch terecht kan. Ik vind dat er best een ruim aanbod aan restaurants is. Natuurlijk zijn dit er in een de randstad iets meer dan daarbuiten. 

Wanneer je lid wordt activeer je de app op je telefoon. Een echt pasje komt er niet meer bij kijken. Je kunt de kaart maandelijks opzeggen. Maar mocht je daarna toch weer bedenken kun je je binnen een week alweer aanmelden. De €6,99 kosten per maand haal je dus al makkelijk uit één etentje. Misschien zit het restaurant waar je al vaak komt wel aangesloten bij dit concept. Dat is natuurlijk helemaal winning! Een ander voordeel is dat er misschien wel een chique of wat duurder restaurant bij zit waar het met deze kaart een stuk betaalbaarder voor je wordt. Dat laatste ben ik uit gaan proberen bij restaurant het Prentenkabinet in Leiden. 

Ik probeerde het uit!

Restaurant Het Prentenkabinet kun je vinden in een van mijn favoriete stukjes van Leiden. Kloksteeg 25 om precies te zijn. Vanaf de straat lijkt het een klein en knus restaurant. Ik was verbaasd hoeveel groter het bleek te zijn. Maar het blijft wel knus want het restaurant bestaat uit allemaal delen. Een zaken of familiediner apart van de rest hoort hier dus ook tot de mogelijkheden. Bij binnenkomst werden onze jassen aangenomen en werd onze tafel gewezen. Ik was blij dat we een lampje boven tafel hadden (food fotografie struggles). Er kwam een aperitief op tafel. Een mix van witte port met tonic en citroen. Dit ga ik sowieso thuis nog eens namaken, erg lekker!

PK vanaf buiten

Wij lieten ons verrassen met een 4 gangen diner. Voordat dit van start ging kregen we een amuse. Dit was een combinatie van witte chocolade en knolselderij, een pittig krokant worstje en geroosterde hazelnoten. Snel daarna kwam het voorgerecht op tafel. Een langwerpig bord met diverse heerlijkheden erop. Scampi’s met zalm, copa di parma van wild zwijn, paté met pistache en meer! Het was echt genieten. Er werd een bijpassende witte wijn bij geschonken. Hierna kregen wij een scropino op basis van limoen en citroenijs. 

Voorgerecht PK

Het hoofdgerecht was alles waar ik op hoopte, namelijk hert! Op 2 manieren zelfs. Een rosé gebakken stukje met daarnaast stoof van hert. Hierbij werden diverse wintergroenten geserveerd. Onder andere pompoen en pastinaak. Hierbij kregen wij een rode wijn uit echt een gigantisch wijnglas. Ik vind wijn uit een groot glas bij voorbaat al lekkerder dus er waren pluspunten aanwezig voor ik een slokje nam. Echt genieten dit!

Hoofdgerecht PK

Het dessert was een samenstelling van verschillende dingen. Kaneelijs, chocolademousse, een meringue paddestoel, panna cotta en meer. Samen met een dessertwijn was dit de afsluiter van de avond, dachten wij! Bij de koffie werden we nog verrast met een etagere vol lekkers. Ganache bonbons, nougat en het lekkerst van allemaal: gevulde speculaas. Alles was huisgemaakt! 

Nagerecht PK

De sfeer is rustig, de tafels staan best ver uit elkaar. Dit vind ik persoonlijk wel prettig maar voor een ander kan dit misschien minder ‘gezellig’ zijn. De bediening was heel erg vriendelijk en ook divers. En het belangrijkste van alles, het eten is echt top! Genoten van deze avond en ik ga snel een volgende reservering plaatsen bij één van de andere aangesloten restaurants in Leiden zoals de Gaanderij of Puur. 

Toffe winactie!

Maar wat is nou die winactie?! Ik mag dus een half jaar gratis RestaurantKaart weggeven. Tof toch? Om kans te maken moet je het volgende doen:

1. Like de Facebookpagina van de RestaurantKaart.
2. Reageer hieronder of onder mijn RestaurantKaart foto op Instagram waarom jij deze kaart wilt winnen en wie je het liefst meeneemt. 

Tip! Tag ook je food vrienden. Want een vriend of vriendin met zo’n kaart kan heel handig zijn *hint hint*

De winnaar wordt aanstaande woensdag 29 november gekozen en hij of zij krijgt bericht!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met RestaurantKaart.

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
26 reacties
  1. Elke Königs

    22 november 2017 18:35

    Dit lijkt me zooooo leuk en lekker! Mhhh! 😍

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 19:10

      Is het ook! Leuk dat je meedoet 🙂

      Beantwoord
  2. Aniek

    22 november 2017 18:42

    Wat een toffe actie! Ik wil graag samen met mijn allerliefste vriendje nog meer en vaker lekker eten en genieten!
    Wat schrijf je leuk!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 19:11

      Dankjewel! Heel tof om te horen, ik doe mijn best 🙂 Leuk dat je meedoet Aniek!

      Beantwoord
  3. Elise

    22 november 2017 19:19

    Wat een leuk concept en leuke actie! Ik zou graag samen mijn vriend gebruik maken van de restaurantkaart. Hij trekt binnenkort bij mij in en heeft nog niet zoveel van Utrecht gezien. Deze kaart is een leuke manier om samen nieuwe onbekende restaurantjes en plekjes te ontdekken en uit te proberen 🙂

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 19:24

      Dat is zeker een leuke manier! Op één of andere manier kom je toch vaak weer bij je favoriete tentjes terecht. Waar niks mis mee is natuurlijk. Leuk dat je meedoet Elise 🙂

      Beantwoord
    2. Eefje

      29 november 2017 21:52

      Gefeliciteerd Elise! Jij bent uitgekozen als winnaar van deze actie. Ik heb je een mailtje gestuurd!

      Beantwoord
  4. Carolien

    22 november 2017 19:21

    Het lijkt me zo gaaf om te winnen! Ik zou dan met mijn moeder gaan, die mij ontzettend heeft gesteund in een moeilijke periode waarin een strijd rondom eten centraal stond. Nu lijkt me dit de perfecte manier om haar te kunnen bedanken dus ik hoop ontzettend dat ik hem win!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 19:25

      Bedankt voor je reactie Carolien. Leuk dat je meedoet!

      Beantwoord
  5. Susan

    22 november 2017 19:55

    Super leuk! Ik zou samen met mijn vriend willen gaan. Hij werkt als sous-chef en werkt dus zelf vooral in de keuken. Zou leuk zijn!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 20:03

      Leuk dat je meedoet Susan!

      Beantwoord
  6. Marieke

    22 november 2017 20:07

    Wat een leuke actie (En die kaart is echt top)! Het eten ziet er echt top uit, net gegeten maar nu alweer honger!
    Wij gaan 1 december verhuizen en gaan de hele boel verbouwen. Ik zit dus een paar maanden zonder keuken dus de restaurantkaart zou echt goed van pas komen! Kunnen we gelijk alle restaurants rondom onze nieuwe woonplaats ontdekken.

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 21:08

      Leuk dat je meedoet Marieke. Succes alvast met verbouwen! 🙂

      Beantwoord
  7. Tanja

    22 november 2017 20:09

    Wat leuk! Ik kende dit helemaal niet… ik ben ook fan van doordeweeks uit eten, niet zo extreem druk als in het weekend soms en de service vind ik vaak beter.
    ik woon in het oosten van het land, en ben benieuwd hoeveel restaurants aangesloten zijm!
    Graag zou ik dit met mijn familie, vriend, of met mijn vriendinnen samen doen!
    Lijkt me top!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 21:07

      Hi Tanja, leuk dat je meedoet! Je kunt de app ook downloaden voordat je aan iets begint. Zo kun je dus kijken wat er in jouw omgeving is. Leuk concept he? Had er ook nog nooit van gehoord tot ik erover gemaild werd!

      Beantwoord
  8. Denise

    22 november 2017 20:35

    Ik ga ook het liefst doordeweeks uit eten 🙂
    Mijn man ik zouden het heerlijk vinden om vaker uit eten te gaan en met zo’n kaart zou dat zeker lukken!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 21:05

      Leuk dat je meedoet Denise!

      Beantwoord
  9. Anne-Fleur

    22 november 2017 22:16

    Super leuk!! Ik heb een huis gekocht (sorry Buuf ;-)) en dus al mijn geld nodig voor de verhuizing dus minder geld voor leuke etentjes. Dus ideaal om toch uiteten te kunnen gaan (alsof ik zin heb om te koken tijdens een verhuizing). Ik verhuis pas in mei dus ook nog tijd om afscheid te nemen van het Leidsche!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 22:23

      Wooow gefeliciteerd! Leuk dat je mee doet. Waar ga je helemaal heen??

      Beantwoord
  10. Natasja

    22 november 2017 23:31

    Toffe actie ik doe mee.

    Wil graag meer uiteten met me vriend. Maar met een leerlingenloon kom je niet bij de wat duurde restaurants 🙈 deze kaart zou echt tof zijn!

    Beantwoord
  11. Sanne

    23 november 2017 07:33

    Jaaaa, ik wil mee doen! Ik ben ook fan van doordeweeks uit eten, veel rustiger! Mijn vriend en ik hebben een traditie dat we iedere maand met ons jubileum uiteten gaan en proberen altijd een ander restaurant uit. Met deze kaart kunnen we ook restaurants zoals het Prentenkabinet uitproberen. Heerlijk!

    Beantwoord
  12. Laura

    23 november 2017 18:41

    Wat een tof concept!! Na een maand detoxen (lees: enkel mungbonen en groente eten) en nog twee weken voor de boeg kijk ik zó uit om weer normaal te kunnen eten en fijn uit eten te gaan ❤️ D’r moet straks wel wat schade ingehaald worden, Hihi.
    Met wie? Met m’n vriend, want die moet het ook allemaal maar slikken wat ik me (ons) op de hals haal.

    Beantwoord
  13. Mevr. M. van Diepen

    25 november 2017 13:24

    Beste Eefje,

    Zojuist voor het eerst jouw blog gezien en al veel gelezen, heel leuk maar ook zinvol! Om over allerlei lekkers en andere zaken te lezen het verhaal van je keuken bijv. Mijn complimenten! Ik hoop zo dat ik op deze wijze ook mee mag doen van Restaurantkaart daar vanwege het werk van mijn man niets van ons op social media geplaatst kan en mag worden. Maar mond tot mond reclame ben ik zeer goed en enthousiast in en via de normale e-mail weg doorsturen naar vele vrienden en familie.
    Ik zou het zo een mooi culinair cadeautje vinden daar ik sinds 2014 een jaar heel ziek geweest te zijn bijna geen energie meer heb ( is letterlijk geknakt) en dus mijn passie koken zo goed als niet meer zonder minimaal 10 keer te gaan zitten uit kan voeren. (Dit typ ik niet om zielig gevonden te worden, absoluut niet! Het is helaas zo.) Daar ik het niet leuk voor mijn man vind na hard gewerkt te hebben om achter het fornuis te gaan staan gaan wij meerdere malen per week uit eten maar zoeken wel de restaurantweg via deals daar het anders niet te betalen is. Hoe geweldig zou het winnen van de restaurantkaart zijn voor ons want dan mogen we a là carte eten en niet een menu wat bepaald word door het restaurant. Wat zou dat geweldig! zijn. Ik ga nu ontzettend duimen en positief denken om kans te maken om die geweldige restaurantkaart te mogen winnnen. Dankjewel! voor het leuke blog en hopelijk blijf je daar nog heel lang plezier in beleven zodat ik er ook nog veel plezier aan kan hebben. Hartelijke culinaire groet!

    Beantwoord
    1. Eefje

      26 november 2017 21:21

      Beste mevrouw van Diepen,

      Bedankt voor de enorm lange en lieve reactie!

      Vriendelijke groet,
      Eefje

      Beantwoord
  14. Renee

    26 november 2017 20:56

    Mijn vriend en ik houden enorm van eten en koken. We proberen graag zo vaak mogelijk nieuwe recepten en restaurants uit, maar we zijn ook student, dus deze combinatie gaat budgettechnisch niet altijd even goed samen. Met deze kaart hoeven we daarom geen enkel restaurant meer aan ons voorbij te laten gaan!

    Beantwoord
    1. Eefje

      26 november 2017 21:21

      Leuk dat je meedoet Renee!

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Koffie-kruidnoot havermout

volgend bericht

Afval update #5 | Mijn kijk op eten lijkt te veranderen!

meest gelezen
58.967x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
42.062x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.213x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.699x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij
Blog Persoonlijk

Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

4 min leestijd
1 juni 2017
IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!
Blog Persoonlijk

IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!

4 min leestijd
29 april 2018

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord