Precies vorig jaar (’16) verscheen dit recept voor koffie-kruidnoot havermout al op mijn blog. Het is een paar keer nagemaakt en ik vond nu dat er wel wat nieuwe foto’s bij mochten. Een shot espresso in de havermout doe ik wel vaker (echt een aanrader) maar in dit recept is het toch wel echt het lekkerst. Misschien niet de meeste gezonde havermout maar wel lekker. Dat kan best toch in de laatste maanden van het jaar?
RECEPT
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Kooktijd: 3 minuten
Totale tijd: 12 minuten
Wat heb je nodig? (1 persoon)
• 250 ml ongezoete amandelmelk
• 50 gram havermout
• 1 handje kruidnoten of 3 speculaasjes, fijngemalen
• 1 el kaneelsiroop
• 1 espresso (meer als je het sterker wil hebben)
• 1/2 tl speculaaskruiden
• snufje kaneel
• handje cappuccino kruidnoten, gehalveerd
Benodigdheden:
• steelpan
• lepel
• keukenmachine
Zo maak je het!
1. Maal de kruidnoten of speculaasjes tot poeder en doe dit samen met de havermout in een steelpan.
2. Voeg dan de amandelmelk en espresso toe en breng langzaam aan de kook.
3. Doe dan ook de kaneelsiroop, kaneel en speculaaskruiden erbij. Laat dit enkele minuten zachtjes koken op laag vuur.
4. Giet de havermout in een kommetje en maar af met cappuccino kruidnoten. Geniet ervan!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Amandel-kruidnoot cheesecake
– Kruidnoot-karamel fudge