• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Oude keuken vs. nieuwe keuken, hoe ging dat precies?

Eefje
3 reacties
15 november 2017
Oude keuken vs. nieuwe keuken, hoe ging dat precies?

Toen ik ruim 5 jaar geleden in dit huis ging wonen heb ik even overwogen om de keuken ook gelijk aan te pakken. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan. Koken en bakken vond ik toen natuurlijk al leuk en deed ik graag en vaak. Beide kon ik prima in de keuken die erin zat. Het aanrechtblad vond ik wel echt lelijk en dat heb ik al die 5 jaar gevonden. Wel heb ik de deurtjes toendertijd lime groen geverfd. Deze keuken was absoluut gedateerd maar functioneerde verder nog prima. Inmiddels heb ik een gloednieuwe keuken en ga ik je nu vertellen hoe dat allemaal is gegaan. Oude keuken vs. nieuwe keuken, hoe ging dat precies?

Blij ei in keuken

Afgelopen jaar begon het toch wel echt te borrelen en droomde ik steeds vaker van een nieuwe keuken. Dingetjes als catering en taart bakken op bestelling was al eventjes aan de gang dus ik had nu ook een veel beter beeld van wat ik graag zou willen. Ik heb dus ook geen spijt dat ik dit niet al 5 jaar geleden heb gedaan. Eefsfood bestond toen nog niet en ik had waarschijnlijke andere keuzes gemaakt waar ik dan nu weer spijt van zou hebben gehad. Een vaatwasser, extra vriezer en koelkast waren er in die jaren al bijgekomen en de helft van mijn keuken leek inmiddels op een witgoed handel. Het hele proces van zoiets willen en het uiteindelijk gaan doen is niet echt makkelijk. Want het gaat gewoon om een hele hoop geld. Punt.

Oude keuken

De eerste afspraak bij een keukenwinkel was gemaakt en ineens zit je daar dan. Het gaat echt beginnen. Je moet vertellen wat je wil en dan ga je samen kijken naar de mogelijkheden. Op een groot scherm kun je meekijken en je zit gewoon middenin de Sims maar dan real life. De eerste tekening en offerte kwamen tot stand. Het begin was gemaakt! Je gaat naar huis met zat stof tot nadenken. Er volgt nog een afspraak om dingen aan te passen en/of toe te voegen. Het kiezen van de materialen, kleuren, merk apparatuur en handgreepjes beginnen nu wel echt definitief te worden. Een keuken inmeter wordt op je afgestuurd, en dan blijkt dus dat er een nogal belangrijk deel van de keuken je huis niet in komt. TÔP! Alles ging ook al te goed tot nu toe.. Wat Nu? Er zou een ingewikkelde oplossing zijn. Maar eerst vroeg ik mijn buurman of het bij hem zou passen en of het misschien mogelijk was om dit deel door zijn huis over de schutting heen te krijgen. Dit kon en hij wilde meehelpen!! Wat een ‘meevaller’ en opluchting. Zonder gekke fratsen kon de keuken nu besteld worden.

Het plannen kon beginnen. Hier zag ik het meest tegenop! Maar gelukkig heb ik een moeder die me daar nogal mee heeft geholpen, want ik zag het niet helemaal zitten. Denk niet alleen dat er maar een nieuwe keuken kwam want ik had ook te maken met een elektricien, loodgieter en stukadoor. De oude keuken moest natuurlijk ook nog gesloopt en afgevoerd worden en er moest nog een nieuwe vloer komen. Nou, een keuken slopen kan ik wel maar dat is in je eentje ook nog best lastig. Leroy (ja wat kan die jongen niet?) was daar om mij te helpen en we hebben maar al teveel lol gehad. Slopen is gewoon leuk en het vervolgens in de container smijten is nog leuker! We hebben voor de hele keuken maar 3 keer naar de Milieustraat hoeven rijden dankzij mijn o zo lelijke maar o zo praktische auto (oude Opel Agila). 

Keuken in container

Het enige leuke aan deze keuken (de witte tegeltjes) bleken de hel op aarde. Deze zaten ZO ERG VAST! Niet normaal! Alles ging zo voorspoedig maar met de tegeltjes zijn we zeker een hele dag bezig geweest. Uit eindelijk gelukt en toen dacht ik, dit komt nooit meer goed! Echt geen gezicht. Veel gaten in de muur etc. Toen de stucadoor kwam gaf hij geen kik en dat stelde mij gerust. Hij had vast weleens erger gezien.

Keuken slopen

Toen de stukadoor klaar was zag ik alles weer zitten! Ik kon eindelijk zien dat het echt mooi ging worden. De planning was ruim en ik heb ongeveer een maand zonder keuken gezeten. Gelukkig kon ik 3 weken in het huis van mijn op vakantie zijnde moeder, en heb ik wel gewoon kunnen koken en een beetje normaal kunnen leven wanneer ik niet aan het klussen was. Ik had een week tussen het stucen en wanneer de keuken geleverd werd. In die week moest ik nog witten. Dit kon met 3 van de 4 muren, deze waren binnen een paar dagen droog. De muur achter mijn aanrecht was alleen zo scheef dat de bovenste helft misschien wel een laag van zeker 7 cm gips had. Dit droogt niet in een paar dagen. Dit heeft uiteindelijk een krappe maand geduurd voor dit eindelijk droog was. Ik kon dus nog niet witten voor mijn keuken werd gemonteerd. Dat vond ik echt een domper want een vlakke lege muur is zo gedaan. En nu moest ik het dus later doen waardoor je je hele keuken weer moest afdekken en tapen (lees: muchos meer werk).

Gestuukte muur

De vloer kon gelegd worden. Ik weet nog dat ik echt niet wist wat ik wilde. Maar ineens was het duidelijk en zocht ik naar de tofste betonlook laminaat. Uiteindelijk gevonden en ik ben er nog (mag ook wel :p) elke dag zo blij mee. Ik vind het echt heel tof staan, zeker in combinatie met de rest van mijn keuken. Bezorg dag was eindelijk aangebroken. Ik was een beetje nerveus zelfs! Er ontbraken 3 onderdelen en er werd verteld dat dit binnen een paar dagen nageleverd zou worden. Jammer joh, toch niet (wordt vervolgd). Mijn hele huiskamer stond afgeladen vol. Maandag 7 augustus was het dan zover, de montage man stond voor de deur. Ik plofte op de bank ik liet me een uur of 6 later verrassen! Wow wat vet!! Allemaal leuk en aardig zo’n tekening maar je kunt het gewoon niet voor je zien. Ik was echt mega blij! Het iets diepere en hogere aanrecht maakt het zoveel groter. En dat terwijl het echt niet mega veel scheelt maar toch net dat hele fijne beetje.

Raamkant keuken

De montage ging op 1 dingetje (noem het maar ding) niet goed. De 10 minuten die ik weg was om boodschappen te doen stapte de monteur mis op de ladder en viel met een hamer in zijn hand half van het aanrecht af. Deuk in de meest zichtbare witte paneel die de keuken heeft. Naast dat het een tegenvaller was had ik hem ook met een gebroken nek in mijn gloednieuwe keuken op de grond aan kunnen treffen. Man man, dat is dus echt met een sisser afgelopen. Hij bestelde een nieuw paneel en deze zou later gebracht en opnieuw gemonteerd worden. De missende onderdelen bleken ook wel iets crucialer dan gedacht. Het waren namelijk de opstaande rand voor mijn aanrechtblad en de platen voor rondom mijn fornuis. Wat dus inhield dat de randen nog niet werden afgekit. Uiteindelijk heeft het zeker 6 weken geduurd voordat die onderdelen kwamen. Zes weken lang bestond dus de kans dat als ik iets vloeibaars zou omgooien dat aan de achterkant van mijn kastjes naar beneden zou druipen. Geloof me, dat wil je dus echt niet! Gelukkig is dit niet gebeurt maar het was af en toe wel spannend. Het paneel met deuk hebben we mooi kunnen gebruiken om te ketel weg te werken. Dat zie je hierboven op de foto, mijn toffe garde lamp hangt er nu aan. In de andere hoek hangt nu een verticale verwarming waardoor rechts daarvan ook nog plek was voor een ondiep aanrechtblok. Hieronder zit ook kastruimte en dat had ik heel erg nodig. 

Ovens

Mijn grote trots zijn natuurlijk twee ovens. Rechts is een oven oven en links is een oven met een magnetron stand. Links hieronder zit een vriezer en rechts een koeling. Onder mijn aanrechtblad vind je aan de linker kant een extra inbouw koelkast. Deze is iets kleiner dan een tafelmodel. Rechts hiervan een iets smaller gootsteenkastje. Een kwart van deze ruimte wordt in beslag genomen door de boiler van de Quooker. Wat een fijn ding is dat! Eerst wilde ik er eigenlijk geen maar ik ben nu toch heel blij dat ik er toch voor gekozen heb. Rechts weer daarvan zit de vaatwasser en onder het fornuis een enorme besteklade en daaronder een lade met heel veel ruimte waar al mijn pannen inpassen. 

Fornuis

Deze keuken kookt en bakt heerlijk! Ik heb er nu al een paar maanden plezier van en ik vind het nog steeds leuker dan ooit om mijn vaatwasser in te ruimen en mijn aanrecht schoon te maken. Het was nogal een bevalling. Een paar tegenslagen maar volgens mij hoort dat er allemaal bij en had het nog veel erger gekund. Het was alles dubbel en dwars waard. 

basilicum keuken

In het geheel is er ongeveer een half jaar overheen gegaan. Iedereen die heeft geholpen, super bedankt! <3 Dit blije ei sluit nu deze enorme blog af. Wat vinden jullie van mijn handgrepen? Of had jij voor greeploos gekozen?

Liefs,
Eef

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
3 reacties
  1. Sandra

    15 november 2017 19:29

    Joh wat ziet ie er gaaf uit! Yes ik heb ook voor grepen gekozen, dat greeploze is niks voor mij, als ik bezig ben hang ik er graag even snel een keuken- of theedoek aan of een pannelikker 😂

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 november 2017 19:31

      Dankjewel Sandra! Ik heb ook heel bewust voor handgrepen gekozen. Er moet regelmatig een kastje open gemaakt worden met vieze handen en dan maak ik liever zo’n greep schoon dan dat het half in mn lades of kastjes zit! 🙂

      Beantwoord
  2. Tineke

    18 november 2017 21:05

    Ik was al heel benieuwd naar deze blog en wauw, wat een geweldig mooie keuken is het geworden. En wat een werk zeg! Maar het resultaat mag er absoluut zijn! Ik vind grepen ook praktischer en het staat ook mooi bij de grepen van je oven ;). Heel veel bak- en kookplezier gewenst!

    Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Limoen-pistache taart met witte chocolade drip

volgend bericht

Proefvideo #4 | Vegan snacks proeven met Joyce | EEFSFOOD

meest gelezen
36.904x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.528x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
13.705x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.806x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!
Blog Persoonlijk

IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!

4 min leestijd
29 april 2018

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
LIMOEN MERINGUE KOKOS CHEESECAKE🥥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een stevige en super smaakvolle cheesecake! Hij is echt heer-lijk🤤 Ook maken? Dit heb je nodig voor 8 personen👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️100 gram kokoskoekjes
➡️100 gram crunchy havermout koekjes
➡️50 gram roomboter
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️400 gram roomkaas (A-merk)
➡️2 middelgrote eieren
➡️80 gram kristalsuiker
➡️30 gram kokosrasp
➡️Rasp van 2 limoenen
➡️Sap van 1 limoen
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 gram (gepasteuriseerd) eiwit
➡️50 gram kristalsuiker
*Dit is een ‘snelle’ meringue. Perfect als je de taart direct serveert. Het zal minder lang stevig blijven staan dan meringue gemaakt op de ‘kook’ manier. Daarvan vind je een recept op mijn website en nu ook een ‘how to’ Reel in mijn stories🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Bekleed de bodem van een 18 cm springvorm met bakpapier.
➡️Maal de koekjes fijn en meng dit met de gesmolten boter. Stort in de vorm en druk goed aan.
➡️Doe voor de vulling alles behalve de eieren in een kom en klop dit door elkaar met een garde. Voeg dan de eieren toe en meng deze er ook doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem.
➡️Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden hete lucht. Laat dan een uur of twee afkoelen op het aanrecht en schuif ‘m dan nog 3 uur de koelkast in.
➡️Maak de meringue door dit op hoge snelheid te mengen in een standmixer tot je er stijve pieken van kunt maken. Schep in een spuitzak en decoreer hiermee de taart. Maak af met een kleine gasbrander🔥 Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cheesecake #taartrecept #foodblog #instarecept #meringue #koekbodem #kokos #limoen #foodienl #heelhollandbakt #foodfotografie #lime #coconut #taart #roomkaas #haverkoekjes
GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De laatste vakantiedagen waren in Velika🇬🇷 Weer heel anders dan de vorige twee plaatsen. Ruim 11km kustlijn! Hier in de buurt is ook niet super veel te doen, na het wéér niet vinden van een waterval heb ik ‘m vooral lekker op het chillen gezet🏖 Ze hebben hier namelijk wel de betere beach clubs met écht lekkere bedjes😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb dus niet zoveel tips voor deze omgeving zoals in mijn vorige twee vakantie posts.. Wat wel leuk is, is om in een klein uurtje naar Larissa te rijden📍 Een gezellige stad bomvol terrasjes, bakkers en winkels🥨 Een veel leukere sfeer dan bijvoorbeeld in Volos. Ik deel wel een paar algemene tips en het antwoord op die ene veelgestelde vraag: BEN JE ALLEEN OP REIS⁉️ Nee, dat ben ik niet😁 Ik ben de ‘alleen game’ aardig aan het uitspelen maar in mijn eentje op vakantie is nog een drempeltje te ver voor nu. Overweeg wel zo’n groepsreis voor misschien volgend jaar!✈️ Heb jij daar ervaring mee? Ben benieuwd👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn pro vakantie tips:
➡️Boek meerdere airbnb’s in 1 vakantie. Zo moet je steeds verhuizen en lijkt het wel vakantie in een vakantie. Voor je gevoel ben je veel langer weg dan, in mijn geval, 11 dagen👍🏻
➡️ Zorg dat je tweede en/of derde airbnb een wasmachine heeft. Met alleen handbagage reizen is heeeeerlijk en gaat prima als je je favo jurk en short kan wassen🧼
➡️ Fix een auto! Zonder lijkt me bijzonder saai🚗💨
➡️ Pak de ochtenden voor een uitje en plof ‘s middags op het strand⛱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit was ‘m! Vandaag nog een roadtrip van 4+ uur en dan veilig naar huis vliegen✈️ Komende week verschijnt er vast weer een lekker recept online (moet nog even bedenken wat😋). Op mijn persoonlijke account heb ik dagelijks een vakantie verslag in mijn stories gedeeld. Deze staan opgeslagen in een highlight mocht je nog benieuwd zijn✅ Check het via @eefjefriedhoff 🙋🏻‍♀️ Fijne zondag❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dikke liefs😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #reisverslag #kiezelstrand #vakantietips #griekenland #strandmeisje #beachclub #kustplaats #velika #greece #uiteten #baklava #blijmeid #vakantievibes
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
FRAMBOOS BITES MET CRISPY CORNFLAKESBODEM🌽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een romige frambozenmousse, een knapperige bodem van cornflakes, witte chocolade en geroosterde amandelen en een frambozen topping💕 Klinkt best goed toch?😃 Het heeft lekker uitgepakt in ieder geval! Ook maken? Ik vertel je hoe👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 90 gram cornflakes in een zipzakje en knijp erin tot de stukjes wat kleiner zijn. Doe in een kom samen met 40 gram geroosterde amandelen stiften. Smelt 200 gram witte chocolade au bain Marie en roer dit erdoorheen. Neem een vierkant of ronde vorm of bakrand van 18-20cm en bekleed deze met bakpapier. Stort het mengsel op de bodem en druk dit goed aan tot in de hoekjes. Zet koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Laat 6 blaadjes gelatine weken in koud water (voor minimaal 15 minuten). Ontdooi 350 gram diepvries frambozen in een steelpan op laag vuur. Wanneer ze zacht zijn druk je ze door een bolzeef. Het pitten prutje mag weg het sap hou je over. Verhit hiervan de helft en los de gelatine erin op. Roer het dan door de rest van de sap.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Klop 400 ml slagroom lobbig met 65 gram kristalsuiker en een eetlepel vanille extract. Giet dan al mixend het fruitsap-gelatine mengsel erbij (let op dat dit niet te heet of te koud is, iets warmer dan handwarm is prima). Neem een siliconen spatel om echt alles goed te mengen. Giet dit op de bodem en zet voor minimaal 3 uur koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 125 gram diepvries frambozen in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg dan 2 tl maizena en 1 tl kristalsuiker toe. Als het iets dikker wordt zet je het vuur uit. Laat afkoelen en gebruik dit samen met verse frambozen als topping. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Ik zou het binnen 4 dagen opeten. De cornflakes verliest elke dag een heel klein beetje bite ivm het vocht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept opslaan kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nobake #recept #frambozenmousse #cornflakes #crispy #foodblog #slagroom #frambozen #mousse #taart #foodienl #foodfotografie #pinkfood #fruit #instarecept #receptenblog #raspberry #foodcloseup
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord