Blog

EEFSFOOD overzicht week #44, stress op maandag, fantastische perslunch en meer!

Mijn laatste overzicht is alweer 19 weken geleden, namelijk die van week #25 eerder dit jaar. Ik heb deze net zelf opnieuw gelezen en ik kan amper geloven dat sommige dingen die hierin staan al zo lang geleden zijn. De hoogste tijd voor een nieuw EEFSFOOD overzicht week #44, stress op maandag, fantastische perslunch en meer!

Maandag
De maandag begon rustig (dacht ik). Ik was uit mezelf vrij vroeg wakker geworden en ik stond om 9 uur al te stofzuigen en mijn schone was weg te werken. Ik was in de veronderstelling dat ik de hele dag ‘vrij’ had. Als in genoeg te doen maar geen afspraken buiten de deur. Ik streek neer achter mijn laptop om een paar mailtjes bij te werken. Ineens zat ik met een uitnodiging voor een event voor mijn neus, welke ik dubbel opgestuurd had gekregen. Ik zat er maar naar te turen, wat moet ik hier nou mee? Ik had overigens als gemeld dat ik zou komen. Ik lees tot 3 keer toe maandag 30 oktober tot er een belletje begint te rinkelen. K*T! Dat is vandaag! Tot overmaat van ramp dacht ik dat ik nog maar een uur had om van in mijn pyjama met een maandagochtend hoofd in Rotterdam de verschijnen met een rise and shine hoofd. Top, dat lukt natuurlijk nooit want ik heb voor het reizen zelf al een uur nodig. Paniek dus! Toen bleek ik dus nog 2 uur te hebben. Oké chill nu Eef, haal adem! Bleek het om 11 uur te zijn en niet om half 12.. Wat een time management vandaag zeg…

NINE BAR EEFSFOOD

Een half uur later had ik het bloedheet (want haast) en zat ik met blote armen op de fiets. Ik vertikte het om een jas aan te doen (ik nam hem wel mee). Het was 9 graden en ik werd raar aangekeken #storyofmylife. In de trein kon ik een beetje bijkomen en ik was precies op tijd. Klaar voor een lekker ontbijtje bij NINE BAR!

 Ontbijt NINE BAR

Na het ontbijt mochten wij allemaal eventjes barista spelen. Zo blij als een kind was ik. Dit is het enige dat ik ZO erg mis van niet meer bij Starbucks werken. Ik werd er helemaal nerveus van, kan ik het nog wel? Het werden zeker geen pareltjes maar rosettas waren het wel. Ik had nog helemaal de feeling en 2 uit 2 lukte gewoon. En ja, dat maakt van mij een stuiterend blij ei.

Latte art NINE BAR EEFSFOOD

Eenmaal thuis nog even achter de laptop gezeten. Mijn moeder kwam taart eten en meenemen (ben ik daar ook maar weer vanaf). En ik kookte lekkere pulled chicken met sperziebonen en kikkererwten.

Taart en kip EEFSFOOD

Dinsdag
Op naar werk. Gekkenhuis december staat alweer op de stoep dus er is zat te doen. De dag ging best wel snel om, super fijn! Daarna ging ik gelijk door op de fiets naar mijn moeder die een mega lekker maaltje had gekookt. Er stond een concert in Den Haag op de planning. We gingen met de auto. Dat vind ik zo relaxed! Ik ga best vaak naar concerten maar vind terug met de trein eigenlijk gewoon altijd stom. Het was een oude lullen concert. Dit klinkt misschien negatief maar niks van dat is waar. Met oude lullen muziek heb ik het over -muzikale opvoeding van mijn vader- muziek. Vroeger vond ik het maar irritant als ik weer ongevraagd ‘muziekles’ kreeg van hem, nu ben ik daar meer dan dankbaar voor. Love oude lullen muziek! Ik heb in ieder geval de gemiddelde leeftijd in de zaal flink naar beneden gehaald.

Chuck 't Paard EEFSFOOD

Woensdag
Mijn wekker vroeg gezet om op tijd te beginnen met mijn to do lijst. Om 9 uur zat ik bij City Hall en om 10 uur had ik Leroy tegenover mij zitten. Hij is ook hard bezig met zijn bedrijf en dit kun je binnenkort allemaal zien op zijn website. Iets met persoonlijke reisgidsjes! Dus ga jij binnenkort op stedentrip maar laat je liever iemand anders leuke spots voor je uitzoeken zodat je het zelf niet hoef te doen? Mail Leroy dan even naar hi@citypaper.nl en wie weet kan hij iets tofs voor je doen. Het werd tijd voor lunch en we waren weer lekker eensgezind. De bruchetta carpaccio is hier zo goddelijk lekker <3

City hall lunch EEFSFOOD

Donderdag
Vandaag stond me er toch een toffe perslunch op de planning! Ik was weer uitgenodigd om bij het Bildenberg Parkhotel in Rotterdam te komen lunchen. Weten jullie nog dat ik een oester at en dat filmde? Dit keer hebben er 6 sterrenchefs een menu samengesteld en brengen daarmee een ode aan de grondlegger van de Franse keuken; Auguste Escoffier. Wat een feest was het weer. Ik kan echt zo erg genieten van dit soort pers lunches! Leuk gezelschap en eenmaal aan tafel had ik weer de eer om naast de hotelbaas te mogen zitten. Het menu zag er prachtig uit en de wijnkaart minstens net zo. Ook had ik al gezien dat er een gang bij zat met hert en toen was ik helemaal in mijn nopjes!

Na de drie overheerlijke amuses kregen wij vier gangen waarvan het hert mijn favoriet was en sloten we af met koffie en een steen vol lekkers. Die Madeleines hier zijn goddelijk! Dit gehele menu is van 13 tot en met 23 november 2017 te bestellen bij restaurant The Park, Rotterdam. 

Vrijdag
Leo tijd! Er was vandaag duidelijk afgesproken om allemaal tegelijk te komen. Als je alleen in een winkel staat is dat soms echt onuitstaanbaar. Hoe dan?! Kom gewoon lekker verdeeld over de dag en niet met z’n achten tegelijk. Enfin, de dag was best snel voorbij.

Leo doosjes EEFSFOOD

Daarna heeft deze oma het voor elkaar gekregen om pas om half 10 in bed te liggen. Ik ben de laatste tijd altijd zo uitgeblust op vrijdagavond dat ik soms gewoon al om 20h in bed lig. Niet dat ik dan gelijk slaap hoor maar toch. Dit keer heb ik het op de bank wat langer uitgehouden.

Zaterdag
Na een chill ochtendje vertrok ik samen met mijn moeder naar Utrecht. We gingen met de trein en vervolgens even snel langs Ace & Tate om mijn nieuwe bril recht te laten zetten. We hadden het weerbericht niet gecheckt en dat werd gelijk afgestraft. Dikke regenbuien! En wie hadden er geen plu mee? Wij natuurlijk! Van mijn mooi schoon gepoetste bril heb ik niet lang kunnen genieten dus. Toen moesten we met een bus verder naar onze bestemming, was er dus een ongeluk gebeurd waardoor we er veel eerder uit moesten. Plensbui 2 op ons kop, wat een feest! Eenmaal aangekomen, snel opgedroogd een gezellige middag gehad. Die avond heb ik mijn oppas skills weer eens uit de kast moeten trekken en dat ging goed! Terug naar huis ging nu gelukkig lekker met de auto.

Voor ik het vergeet! Deze zaterdag 4 november was precies twee jaar nadat ik EEFSFOOD inschreef als bedrijf. Op naar de volgende jaren!

KVK inschrijving EEFSFOOD

Zondag
Deze dag begon ultiem relaxed! Dat werd al snel iets minder. Ik heb de laatste paar weken enorm last van het feit dat mijn hoofd aan het overstromen is met inspiratie voor van alles, toffe recept ideeën en meer van dat. En wat komen er uit mijn handen? Helemaal NIETS! Dit is echt mega frustrerend. In de middag ging ik met mijn laptop bij mijn moeder thuis aan tafel zitten. Thuis heb ik soms teveel afleiding. De vaatwasser moet nog uitgeruimd, er kan nog wel een wasje aan en voor ik het weet sta ik weer iets te doen in de keuken terwijl ik eigenlijk achter mijn laptop moet zitten. Dat vind ik dus ook zo fijn aan buiten de deur werken. Of dat nou bij iemand anders thuis is of in een koffietentje. 

Uiteindelijk bleef ik eten, speelde we nog een potje Yahtzee (yeah, gewonnen) en ging ik daarna naar huis. Toch nog wat nuttige werk dingen gedaan. Niet veel maar in ieder geval meer dan dat ik thuis had gedaan. Lekker naar bed en morgen weer een berg red velvet taarten bakken in afwachting van mijn nieuwe camera die geleverd gaat worden! Ik heb mijn oude verkocht door een oproepje op mijn Instagram stories te zetten. Handig!

Liefs,
Eef

4 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.