Maaltijden

Aardappel-tomatenpuree met groene aspergetips

Ik kan echt zo genieten van een bord vol met stamppot maar ik vind het helemaal niet zo leuk om te maken, dus eet ik het niet zo vaak. Dit gerecht met aardappel-tomatenpurree is echt wel echt een winnaar! Ik wilde iets maken wat niet heel standaard is en bedacht iets met tomaat. De pesto is echt een perfecte toevoeging en een echte smaakmaker voor de stamppot in zijn geheel. De plakjes ham voegen ook heel veel smaak toe terwijl je niet gelijk een enorm stuk vlees eet. Ja en groene asperges. Wat moet ik daar nog over zeggen? Die zijn gewoon heel lekker!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30

Wat heb je nodig? (2 personen)
• 600 gram vastkokende aardappels 
• 300 gram groene aspergetips 
• 3 tomaten, in blokjes 
• 1 rode ui, fijngesnipperd 
• 5 plakken Serranoham
• 50 ml slagroom
• 2 el verse groene pesto
• 1 tl paprikapoeder
• olijfolie 
• zout 
• peper
• pecorino kaas

Benodigdheden:
• pan
• koekenpan
• bakpapiertje 
• stamper 
• spatel
• rasp

Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan op 200 graden. Schil de aardappels en breng deze in ruim water aan de kook.

2. Snij de plakken ham in de lengte doormidden. Rol in elke strook 10 aspergetips en leg deze naast elkaar op de bakplaat met een bakpapiertje erop. Sprenkel er wat olijfolie overheen gevolgd door wat versgemalen peper. Doe deze voor 10 minuten in de oven. Time dus zelf even wanneer ze de oven in moeten om tegelijk met de stamppot klaar te zijn. 

3. Zet de koekenpan op laag vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak de uien glazig samen met de paprikapoeder voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomaten blokjes toe en bak deze nog 2 minuten mee. Zet het vuur uit en laat de pan staan.

4. Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn en stamp ze fijn. Voeg dan de slagroom, pesto en het tomatenmengsel toe en roer dit door de puree. Breng nog naar wens op smaak met peper en zout.

5. Schep de stamppot op het bord en leg hierop de asperge pakketjes. Maak af met geraspte pecorino. Eet smakelijk!

Aardappel-tomatenpuree met groene aspergetips

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Knolselderij stamppot
Andijvie stamppot met mozzarella runderworstje

Je winkelmandje is nog leeg.