Ik at laatst echt fantastische hartige wafels! Iets met tuna melt en kip met bacon. Gemaakt door de enige echte wafelkoning Desmond van Our Hangry Kitchen. De hoogste tijd om mijn eigen wafelijzer weer eens af te stoffen. Ik gebruikte van alles wat ik nog in huis had. Niet moeilijk te maken en in een handomdraai heb je deze kaas-ui wafels caprese met pijnboompitten voor je neus staan. Smullen maar!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Wat heb je nodig? (2 personen)
Beslag:
• 110 gram patentbloem
• 85 ml karnemelk
• 1 ei
• 1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
• 50 gram geraspte kaas
• 1 tl baking soda
• 1 el olijfolie
• 1 tl Italiaanse kruiden
• mespuntje zout
Topping:
• 2 tomaten
• 1 bol mozzarella
• balsamico stroop
• geroosterde pijnboompitten
• blaadjes basilicum
• schepje verse pesto (optioneel)
• peper
• olijfolie
Benodigdheden:
• wafelijzer
• mengkom
• garde
• koekenpan
Zo maak je het!
1. Kluts het ei samen met de karnemelk en het zout. Voeg dan het bloem, de baking soda en olie toe. Roer dit tot een glad beslag. Voeg dan de kaas, Italiaanse kruiden en fijngesnipperde ui toe en meng dit goed.
2. Zet het wafelijzer aan (op de middelste stand). Bak 6 wafels van dit beslag.
3. In de tussentijd snijd je de tomaat in plakjes en scheur je de mozzarella in stukjes. Rooster ook de pijnboompitten in een droge pan tot ze lichtbruin zijn.
4. Stapel de wafels op en beleg ze met de tomaten en mozzarella. Maak af met pijnboompitten, basilicum, balsamico stroop, peper en een kleine swirl olijfolie. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Citroen-kokoswafels met frambozen
– Zoete appel kaneel wafels met limoenslagroom
– Hartige wentelteefjes met chorizo, tomaat en kaas