• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

Eefje
42 reacties
24 oktober 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken.. Al een tijdje vraag ik mezelf af. Moet ik hier wel of niet een blog over schrijven? De gedachte dat mensen dit misschien als ‘zielig verhaal’ vinden overkomen heeft mij toch een beetje tegengehouden. Het duurde even voor ik dacht: ‘Ja, maar dit is mijn eigen blog, en ik kan delen wat ik wil. Je hoeft het niet te lezen’. En daarbij moet ik me natuurlijk niks aantrekken van de mening van anderen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Even een kleine toevoeging alvast; ik mag en kan door Eefsfood heel toffe dingen doen en meemaken en dat vind ik echt fantastisch. Dat staat helemaal los van de rest van deze blog. 

Plan de campagne

Eind 2016 besloot ik om meer te gaan focussen op mijn blog. Het plan was om in ieder geval  in januari ELKE DAG een nieuw recept of artikel te plaatsen. Ik wist toen natuurlijk al dat dit op langere termijn niet vol te houden zou zijn, maar ik wilde het eerst een maandje testen. Wat het zou doen met het verkeer en de bezoekcijfers op mijn blog. Het hielp! Een record van bijna 7000 unieke bezoekers. Ik was blij! Ik dacht het begin is daar. In februari uploadde ik niet dagelijks. Het resulteerde in 6000 bezoekers, dit vond ik ook wel logisch want ik had immers niet dagelijks gepost. Ik dacht nog steeds dat dit het begin was van ‘definitieve’ groei van mijn blog. Ik wil nog even benadrukken dat 7000 best veel is, maar in de blog wereld stelt het niet zoveel voor volgens mij.

Toen werd Leroy mijn stagiair en maakte we samen een mooi upload schema. Hij schreef 2 hotspots per week voor eefsfood.nl en ik maakte 3 recepten. Voor zo’n 4 maanden lang kwamen er 5 nieuwe dingen per week online. De groei bleef uit, sterker nog het werd minder. Ik baalde ervan. Ik snap dat met groei een hoop geduld komt kijken maar dit was toch wel echt het moment dat er iets moest gebeuren. Ik had nooit eerder zulke steady maanden wat uploaden betreft. Straks is Leroy weg en sta ik er weer alleen voor. Hoe ga ik dan in vredesnaam voor groei zorgen als het nu al niet lukt?

Onverwacht ‘succes’

Ik schreef een blog over het beginnen met Intermittent Fasting. Dit artikel werd voor mijn doen echt verrassend vaak (joepie!) gelezen. Afvallen spreekt natuurlijk heel veel mensen aan, maar dat het zo goed gelezen zou worden had ik nooit gedacht, laat staan verwacht. Was dit eenmalig of niet? Dit bleek van niet. Update 1, 2 & 3 werden ook goed gelezen. De updates heb ik zeker niet geschreven omdat ik wist dat het zou scoren maar echt omdat ik het tof vind deze ervaringen met jullie te delen. 

De zomermaanden waren aangebroken en ik besloot een soort blog vakantie in te lassen. Eigenlijk wilde ik dit niet maar er waren genoeg redenen om dit wel te doen. Ik had er vrede mee en de verbouwing van mijn keuken had ook alle aandacht nodig. De bezoekersaantallen kelderden nog meer, maar hier heeft volgens mij iedere blogger last van in de zomermaanden. Dit ging eigenlijk compleet volgens verwachting dus. 

Eef, hallo joehoee!

Je probeert met toffe recepten en artikelen te komen. Gerechten die makkelijk te maken zijn of recepten die gewoon zo lekker zijn dat iedereen het wil maken en dus ook een kijkje neemt bij het recept. Ik merkte dat ik hier op een gegeven moment teveel mee bezig was. Zou het wel scoren of kan ik beter iets anders bakken? Eef, hallo joehoee! ‘Weet je nog dat je deze blog bent begonnen omdat je het vooral heel leuk vindt om te laten zien wat je allemaal maakt in de keuken’. Ja dat is al 3 jaar geleden, en nu is Eefsfood mijn bedrijf. Waar ik hopelijk ooit van kan leven. Niet zo gek dat ik juist nu graag wil groeien toch?

Na een paar keer gehoord te hebben ‘het bereik op je blog is helaas niet voldoende voor een samenwerking’ ben je dat ook wel zat. Het was en is eigenlijk nog steeds een tweestrijd in mijn hoofd. Gelukkig is de 50/50 inmiddels 80/20 denk ik. Vaker denk ik nu, Eef blijf dit uit plezier doen en pieker niet teveel over die bezoekers. Gelukkig zijn er ook zat bedrijven die niet zo erg gericht zijn op mijn bezoekersaantallen en zien meer de waarde in van mijn Instagram pagina bijvoorbeeld. Zo zijn er al best wat toffe samenwerkingen tot stand gekomen. 

Wat doe ik verkeerd?

Maak ik teveel taalkundige fouten op mijn blog? Is dat wat ik maak oninteressant of gewoon niet leuk? Is mijn site wel goed en handig ingedeeld? Doe ik iets fout, of zelfs niet om het bereik te vergroten? Ondanks dat ik er nu wat beter en misschien objectiever naar kijk schiet de vraag ‘wat doe ik verkeerd?’ toch echt weleens door mijn hoofd. Terwijl ik regelmatig wordt overspoeld door positieve reacties blijft het ‘negatieve’ (wat dus niet lukt in dit geval) vaak meer hangen dan de toffe dingen. Waarom is dat toch zo? Al die toffe reacties zijn toch veel leuker? Richt je daarop! 

Jullie zijn te gek!

Jij, die dit leest, bedankt! Bedankt dat je met enige regelmaat mijn blog bezoekt. Bedankt dat je mij weleens een mailtje of privé berichtje heb gestuurd. Bedankt voor het enthousiasme. Bedankt dat je weleens een recept van mij heb gemaakt en met trots een foto hebt opgestuurd. Dit alles is mij het meeste waard en maakt het bloggen zo tof. Bedankt, echt!

En toch vind ik het fijn deze blog geschreven te hebben en dat ik het voor nu even kwijt ben. Ik weet dat een succesvolle blog je niet zomaar aan komt waaien en dat je er hard voor moet werken. En dat je je ook niks moet aantrekken van al je collega bloggers die als een speer aan het groeien zijn. En ik mijzelf soms betrap op de gedachte ‘waarom zij wel en ik niet’. Ik gun het ze echt allemaal van harte en je hebt er zelf al helemaal niks aan om zo te denken. 

Tips of opbouwende kritiek zijn welkom in de reacties.

Liefs,
Eef

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
42 reacties
  1. Petra

    24 oktober 2017 07:14

    Mooie blog Eefje! Als beginnend blogger ben ik dan weer jaloers op jouw aantal volgers en bezoekersaantallen, en is er bij mij nog veel werk aan de winkel. En zo staan we allemaal ergens anders, op de trap met ‘aantal volgers & succes’. Nu heb ik zelf liever 200 volgers die actief volgen, dan 2000 die niks doen met mijn content. Helaas denken opdrachtgevers hier soms anders over, en dat is balen. Maar keep on the good work, want er zijn genoeg mensen – waaronder ik – die genieten van jouw werk, recepten en blogs!

    Liefs Petra

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 08:24

      Dankjewel Petra! Dat is ook precies waarom ik even getwijfeld heb. Ik wil hier absoluut geen andere mensen mee voor hun hoofdstoten en doen alsof 7000 mensen weinig zijn. Het gaat echt om de struggle dat iets niet lukt. Bedankt voor je lieve reactie. Veel succes met jouw blog ook. Liefs, Eef

      Beantwoord
  2. Ashley

    24 oktober 2017 08:29

    Eef je doet het hartstikke goed!! Maar ik snap je struggles! Ik denk dat iedere bloggers weleens zijn twijfels heeft als de bezoekersaantallen weer even dalen.. Maar gelukkig komen we nu weer in een heeule goede tijd! 🙂

    Maar dat sommige mensen je misschien nog niet weten te vinden wil natuurlijk niet zeggen dat je content niet goed zou zijn.. Het is tegenwoordig zo moeilijk om tussen alle grotere bloggers een beetje gevonden te worden… (zonder daarin ook veel geld te investeren en mega commercieel te worden..)

    Ga lekker door met wat je aan het doen bent Eef want je doet het super leuk! XXX

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 08:34

      Lief! Ik weet ook dat er zoveel dingen bij komen kijken. En dat het echt geen makkie is. Het is ook niet per se dat ik denk dat het slecht is maar als het zo niet lukken ga je het toch ‘zoeken’ in de kleinere dingen en daar kan ik uren in mijn hoofd mee bezig zijn. Jij weet er vast ook van alles van. Bedankt voor je reactie! Ik ga gewoon lekker verder en hoop dat het alsnog gaat komen. Liefs!

      Beantwoord
      1. Ashley

        24 oktober 2017 14:41

        Ik weet zeker dat het goed gaat komen met jouw blog! (het is al heel goed.. haha)

        We moeten is een keer wat afspreken (taart eten..)! Lijkt me leuk!

        Beantwoord
        1. Eefje

          24 oktober 2017 18:27

          Jaaa, dat moeten we echt doen! Lijkt me heel gezellig 🙂

          Beantwoord
  3. Guusje

    24 oktober 2017 09:44

    Eeef jij kan dit. Geduld. Je bent awesome 😉

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 18:24

      Thanks babe! <3

      Beantwoord
  4. Susan

    24 oktober 2017 09:51

    Binnenkort koffie?

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 18:24

      Ja, heel graag!

      Beantwoord
  5. Dorien

    24 oktober 2017 09:55

    Ik kan mij zo plaatsen in hoe je je voelt! De laatste tijd denk ik ook echt van joh waarom zou ik dit recept plaatsen, er zijn al zoveel bekende Bloggers die dit doen en why should I? Maar ik denk dan maar weer van joh ik heb er plezier in en misschien ooit word de blog groter maar voor nu is het prima. Ik haal net als jou die positieve energie uit de leuke en enthousiaste berichtjes en dat maakt het voor mij ook dat ik zekers door ga. Zoals velen al hebben gezegd: ga zo door!!
    Xx

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 18:25

      Precies dat! Er zijn zoveel foodblogs, ik weet het. En jij ook 😉 Bedankt voor je lieve berichtje. Doet me goed. Liefs!

      Beantwoord
  6. Emma

    24 oktober 2017 09:59

    Zo herkenbaar! Ik heb dit ook gedacht, maar besloten dat ik dit voor de lol doe en het dus vooral leuk moet zijn. Makkelijk praten met een baan ernaast, maar ook een enorme bevrijding om niet meer te focussen op bezoekersaantallen! Doe gewoon je ding, authentiek zijn is veel fijner dan jezelf in een mal proppen waar je niet in past!

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 18:26

      Dat is vast een fijn besluit geweest! Ik ga het ook wat meer afstand van doen. Brengt vast een hoop rust. Maar gaat wel even wat tijd overheen voor me dat gelukt is natuurlijk. Bedankt voor je berichtje! Liefs, Eef

      Beantwoord
  7. Anne

    24 oktober 2017 11:13

    Oh, dit is zo herkenbaar Eefje! Ik merk als snel dat alles inzakt als ik even geen energie en aandacht in mijn blog steek. Het is gewoon hard werken om groot te worden en niets komt zomaar aanvliegen. Ga vooral zo door, jij komt er wel!

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 18:26

      Super lief, dankjewel!

      Beantwoord
  8. Natalie Visser

    24 oktober 2017 18:10

    Je bent zo goed op weg. Het gaat misschien niet zo snel als je wilt, maar je gaat er zeker komen. Blijf doorgaan en blijf genieten.

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 18:27

      Genieten doe ik zeker! Bedankt voor je berichtje <3

      Beantwoord
  9. Carmen

    24 oktober 2017 19:02

    Lieve Eef, ik heb je zien groeien tot waar je nu bent. Ik weet dat je heel goed bent in twijfelen maar ik zie zeker dat je eigenlijk goed weet wat je wil. Blijf bij jezelf, probeer negatieve gedachten te negeren en je ideeen en leuke plannen uit te voeren zoals alleen jij dat kan. Ik weet niet of je dan meer bezoekers krijgt maar je kan er dan veel meer van genieten en dat gun ik je enorm! Dikke zoen van Carmen.

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 19:08

      Wat super lief Carmen! Ik heb tijdens mijn vakantie ook wel besloten dit zoveel mogelijk los te laten. Maar tussen besluiten en het ook echt helemaal doen zit even wat tijd. En ja, ik kan eindelijk twijfelen. Ook niet super handig! Ik ga lekker verder want ik vind het zo leuk. Bedankt voor je lieve woorden! Liefs

      Beantwoord
  10. Lynet

    24 oktober 2017 19:03

    Hoi Eefje,
    Ik vind het juist heel krachtig dat je je kwetsbaarheden op tafel legt!
    Ik vind je bakrecepten altijd super en erg vernieuwend, ook je foto’s zijn erg mooi!
    Als tip wil ik je meegeven om je blog misschien nog meer een persoonlijke touch te geven. Bijvoorbeeld een vaste rubriek, een waarvoor lezeressen naar jouw blog komen! Dus bijvoorbeeld bakvideos, proefvideo’s, of bedenk iets geks en vernieuwends… handige baktips bijvoorbeeld of How to video’s (chocolade temperen, hoe doe ik dat?)
    Of wat mij ook leuk lijkt om te zien, zo’n technische opdracht net als bij heel Holland bakt. Dat iemand anders iets moet verzinnen voor jou en jij het dan moet bakken?
    En… denk groots!! Een Eefs food event, waarom niet?! Het lijkt me heel leuk om kennis te maken met andere lezeressen en samen taart te eten (ik roep maar wat)
    Misschien is dit allemaal een beetje van de hak op de tak. Maar wie weet haal je er nog wat uit waar je wat mee wilt en kunt! Liefs Lynet

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 19:12

      Hi Lynet! Bedankt voor je uitgebreide reactie. Een heleboel voorbeelden die je noemt zitten al enige tijd in mijn hoofd. Met het ene ben ik al een soort van begonnen. Het andere wil ik graag uitwerken voordat ik eraan begin. De proef videos wil ik graag uitbreiden, ik vind dat echt mega leuk om te doen! Mijn 1000 ideeën zitten soms ook een beetje in de weg. Prioriteiten stellen kan ik steeds beter (volgens mij haha). Super bedankt voor je aanmoedigende woorden en ook de complimenten. Liefs, Eefje

      Beantwoord
  11. Tessa

    24 oktober 2017 19:40

    Lieve Eef, heel herkenbaar en ik zit ook met hetzelfde. Het is gewoon knoerende hard werken en ja wanneer doe je het goed en wat is goed? Te origineel en mensen zoeken het niet, te gangbaar en je bent een van de zovelen. En die duizenden ideeen, ik vind het lastig om daar ook een focus in te vinden. Dus ik begrijp je volkomen en als je het antwoord weet 😉 . Ik probeer de focus weer wat meer op het plezier te richten en mijn eigen weg vast te houden, doen wat ik leuk vind, waardoor er weer wat lucht komt. Maar de stap naar een echt verdienmodel… ik vind dat ook echt lastig. Misschien helpt koffie en cake een keer.

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 19:47

      Dankjewel Tessa! De 1000 ideeën zijn soms meer een last dan handig. Je bent zo enthousiast en je wilt alles. Prioriteiten zijn dan zoooo moeilijk. En wat je zegt over het origineel en te gangbaar, is helemaal waar! Daarom moet je inderdaad gewoon blijven doen wat je zelf leuk vindt. Ik ben hard bezig om dit lekker los te laten. Dat brengt me vast iets beters! Jij ook succes <3 Liefs

      Beantwoord
  12. Ellen

    24 oktober 2017 19:56

    Hoi!

    Ik wil even zeggen dat ik je blog met heeel veel plezier lees en al verschillende recepten heb uitgeprobeerd..
    Misschien en tip om meer video’s te plaatsen van het bakken van een taart..?
    Het liefst kwam ik bij je op bak les haha

    Xx

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:50

      Ik wil heel graag meer met video doen, maar daar komt best wel veel bij kijken dus is het niet zo’n makkie! Bedankt voor je reactie. Liefs, Eef

      Beantwoord
  13. Mirjam

    24 oktober 2017 20:42

    Goed dat je de blog wel geschreven hebt! Heb helaas geen tips voor je, ik zit wel met deze vragen en twijfels.
    Denk dag het idd belangrijk is om jezelf eraan te blijven herinneren waarom je hier mee begonnen bent en dat je er zelf ook plezier aan blijft beleven.

    Tot slot: je blog en recepten etc zijn heel erg leuk, ik volg je met veel plezier 😊😘

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:51

      Bedankt voor je lieve reactie Mirjam! Heel fijn om te horen . Liefs, Eef

      Beantwoord
  14. Tamara

    24 oktober 2017 20:52

    Eef je bent geweldig! En je recepten ook, je merkt dat er enorm veel passie in zit! Blijf lekker doen wat je leuk vind! Dat is tenslotte het belangrijkste.
    Liefs!

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:51

      Zo lief! Dankjewel Tamara 🙂

      Beantwoord
  15. Erna

    24 oktober 2017 20:55

    Hoi Eef

    Ik ben geen keukenprinses (eigenlijk verre van dat) maar vind het super leuk om je blogs te lezen.Ik herken de eeuwige strijd met / tegen de kilos. Ik waardeer vooral je eerlijkheid en de manier waarop je schrijft. Ga vooral zo door en doe het voor jezelf. Dan zal ik proberen soms een recept te maken!

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:52

      Dankjewel Erna! Doet mij heel goed om te horen 🙂

      Beantwoord
  16. Geertje

    24 oktober 2017 22:21

    Hee Eefje,
    Ik lees dat veel volgers het herkennen omdat ze zelf ook bloggen. Dat heb ik niet. Maar waar ik me wel heel erg in herken ben jij!! En dat is ook waarom ik je zo graag volg.
    En dat blijf ik doen! X

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:53

      Zo lief Geertje! Bedankt voor je reactie. Liefs, Eef

      Beantwoord
  17. Claire

    24 oktober 2017 22:31

    Eef.

    Je bent onmeunig goed bezig. Doorpakken! En wil je best wat tips geven als je met je online (ver)marketing zit, als dat je helpen kan onder een kop koffie! En je voorstellen bij wat bedrijven voor catering klussen in Roffa 🙂

    X Claire

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:54

      Dankjewel <3

      Beantwoord
  18. Tom

    25 oktober 2017 01:07

    Evert! Ik snap je twijfels, maar zoals met alle soorten werk is het het belangrijkste dat je er lol in hebt. Wellicht zou je overigens ook meer promotie kunnen maken via bladen in je favoriete stad 😉 Leids dagblad wil in komkommertijd wellicht wel een leuk artikeltje plaatsen over jou bak en kookkunst of over waar je jouw taarten kunt krijgen. Je kunt misschien ook kaartjes of die papiertjes/folietjes (die weleens onder zo’n taartje zitten) mee laten geven (waar dan dus je website op staat) in de restaurants waar men jou taart serveert. Wij lezen regelmatig mee, en duimen voor je!

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:49

      Dank je Tom! Ik geef sowieso overal mijn kaartjes mee. Ik zo’n blaadje staan lijkt me tof maar kost vaak veel geld. Ik ga het eens bekijken. Xx Eef

      Beantwoord
  19. Lisette

    25 oktober 2017 09:32

    Hi Eef, je weet dat ik je pas sinds kort volg. Ik heb je gevonden via een prachtige foto op Instagram. Laat ik beginnen met te zeggen, dat ik in ieder geval vind dat je héél goed bezig bent. Je site ziet er top uit, vol lekkere recepten, je foto’s zijn prachtig en je bent enthousiast. Bovendien, werken met een stagiair, dat vind ik als hobbyblogger al vrij profi hoor 🙂
    Ik vind het goed van je, dat je deze blog geschreven hebt, want je volgers mogen ook best weten dat je soms twijfelt over en gefrustreerd raakt van het bloggen. Irritant voor je dat je statistieken niet groeien op de gewenste manier. Zeker als je er zo hard voor werkt. Ik weet hoeveel tijd het bedenken/maken/fotograferen/schrijven van blogposts kost. Je zou het liefst eer naar werk krijgen, maar die vlieger gaat helaas niet altijd op. Wat je vertelde over ‘intermittent fasting’ – tja, daar wordt op gezocht. Net als alles met VEGAN in de titel. De belangrijkste vraag is volgens mij- maakt dat jou ook happy? Vind je het leuk om daar over te schrijven? Volgens mij niet echt…Ik ben zelf ook wel eens in die valkuil gevallen hoor. Merkte ik dat de vegetarische recepten op mijn blog veel gelezen werden en ging ik vervolgens daar steeds vaker over schrijven (terwijl ik een mega-carnivoor ben :-)) Als ik je bio lees dan begrijp ik dat je banketbakkersopleiding je blij maakte (lijkt me trouwens ook gaaf zeg, maar dat terzijde). Ik zou zeggen, blijf vooral doen waar je zelf vrolijk van wordt. Als je alleen maar schrijft voor het krijgen van volgers, dan ben je op lange termijn volgens mij niet beter af. Dan doe je namelijk straks iets, waar je hart niet ligt…
    Dus – lekker blijven bakken, probeer niet teveel op anderen te letten (is/blijft lastig) en doe je eigen ding. Daar ligt je kracht en dat maakt jou uniek. Geniet van alle mooie dingen die je maakt. Ik ben fan en gun je al het succes van de wereld. Groetjes uit Frankrijk, Lisette

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:47

      Wauw Lisette, ik ben even stil van je ongelooflijk lieve en vooral uitgebreide reactie! Echt enorm bedankt, doe mij veel goeds! Liefs, Eefje

      Beantwoord
  20. Annelies

    25 oktober 2017 12:55

    dag Eefje, doe gewoon wat je doet want jouw blog is altijd leuk om te lezen en je recepten daar ben ik gewoonweg jaloers van!
    Je bent iemand van de eerste blogs die ik volg en ja ik blijf het fantastisch vinden om hier een bezoekje te brengen. Weet je, je moet bloggen omdat je het graag doet en laat die bezoekers maar achterwege. Diegene die hier echt komen lezen, zijn diegene die zich interesseren in wat jij doet en dat is het leukste toch!
    Liefs

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:45

      Super bedankt voor je lieve reactie Annelies! Liefs, Eef

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Spicy pindakaas fudge met koekbodem

volgend bericht

Kaas-ui wafels caprese met pijnboompitten

meest gelezen
66.848x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.990x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
41.036x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.942x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij
Blog Persoonlijk

Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

4 min leestijd
1 juni 2017
IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!
Blog Persoonlijk

IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!

4 min leestijd
29 april 2018

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂 ⠀⠀⠀ Zoek ji 5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂
⠀⠀⠀
Zoek jij nog iets lekkers om tijdens het paasweekend op tafel te zetten? Scroll niet verder!🐣
⠀⠀⠀
➡️Blauwe bes kruimel cheesecake bites
➡️Mango kwarktaart met passievrucht topping
➡️XXL aardbeienschelp met kokosroom
➡️Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade
➡️Yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen
⠀⠀⠀
Onder deze namen kun je de recepten terugvinden op mijn website✨ Ga naar eefsfood.nl en gebruik dan de zoekbalk🔎
⠀⠀⠀
PAS OP‼️ Ook lekker op niet paasdagen👀
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op? Zo hebben je altijd inspiratie voor lekkers bij de hand✅ Welke van deze 5 lijkt jou het lekkerst?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taartrecepten #aardbeienschelp #yoghurtmousse #frambozen #receptinspiratie #cheesecake #koekkruimels #foodienl #receptpagina #aardbeien #mango #passievrucht
MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒 ⠀⠀⠀ Afgel MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒
⠀⠀⠀
Afgelopen zomer deelde ik al hoe je komkommer makkelijk en snel lekker kunt maken. Dit ‘recept’ is toen meer dan TWAALFDUIZEND (!!) x opgeslagen en ook heel vaak gemaakt😍 Vet leuk!
⠀⠀⠀
Deze komkommer snij ‘trend’ is allang voorbij, maar ik probeerde het laatst met dezelfde lekkere dressing. Ik weet niet wat het is, maar ik vind dit nóg lekkerder🙌🏻 Dagelijks trek in en ik heb het zeker 5x gemaakt afgelopen twee weken. Lekker als snack, maar ook als bijgerecht; icm gyoza’s bijvoorbeeld👌🏻
⠀⠀⠀
Misschien raar om het nog eens te delen, maar dat doe ik graag als het om iets lekkers gaat. Ga jij het ook proberen??
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️10 snack komkommertjes
➡️1 el olijfolie
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 el sojasaus
➡️1 tl kristalsuiker
➡️1/4 tl chili vlokken
➡️1 el geroosterde sesamzaadjes
⠀⠀⠀
👉🏻Voor het snijden heb je twee eetstokjes nodig. Snijd aan de ene kant recht en aan de andere kant schuin in. Roer de dressing er doorheen. Meteen eten kan, maar ik vind het lekker om eerst een half uurtje te laten staan en af en toe even om te schepen. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #komkommer #sojasaus #olijfolie #notenazijn #chiliflakes #snack #cucumber #bijgerecht #foodienl #makingofreel #zoetzuur #suiker #dressing #groente #receptenpagina
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord