• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

Eefje
42 reacties
24 oktober 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken.. Al een tijdje vraag ik mezelf af. Moet ik hier wel of niet een blog over schrijven? De gedachte dat mensen dit misschien als ‘zielig verhaal’ vinden overkomen heeft mij toch een beetje tegengehouden. Het duurde even voor ik dacht: ‘Ja, maar dit is mijn eigen blog, en ik kan delen wat ik wil. Je hoeft het niet te lezen’. En daarbij moet ik me natuurlijk niks aantrekken van de mening van anderen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Even een kleine toevoeging alvast; ik mag en kan door Eefsfood heel toffe dingen doen en meemaken en dat vind ik echt fantastisch. Dat staat helemaal los van de rest van deze blog. 

Plan de campagne

Eind 2016 besloot ik om meer te gaan focussen op mijn blog. Het plan was om in ieder geval  in januari ELKE DAG een nieuw recept of artikel te plaatsen. Ik wist toen natuurlijk al dat dit op langere termijn niet vol te houden zou zijn, maar ik wilde het eerst een maandje testen. Wat het zou doen met het verkeer en de bezoekcijfers op mijn blog. Het hielp! Een record van bijna 7000 unieke bezoekers. Ik was blij! Ik dacht het begin is daar. In februari uploadde ik niet dagelijks. Het resulteerde in 6000 bezoekers, dit vond ik ook wel logisch want ik had immers niet dagelijks gepost. Ik dacht nog steeds dat dit het begin was van ‘definitieve’ groei van mijn blog. Ik wil nog even benadrukken dat 7000 best veel is, maar in de blog wereld stelt het niet zoveel voor volgens mij.

Toen werd Leroy mijn stagiair en maakte we samen een mooi upload schema. Hij schreef 2 hotspots per week voor eefsfood.nl en ik maakte 3 recepten. Voor zo’n 4 maanden lang kwamen er 5 nieuwe dingen per week online. De groei bleef uit, sterker nog het werd minder. Ik baalde ervan. Ik snap dat met groei een hoop geduld komt kijken maar dit was toch wel echt het moment dat er iets moest gebeuren. Ik had nooit eerder zulke steady maanden wat uploaden betreft. Straks is Leroy weg en sta ik er weer alleen voor. Hoe ga ik dan in vredesnaam voor groei zorgen als het nu al niet lukt?

Onverwacht ‘succes’

Ik schreef een blog over het beginnen met Intermittent Fasting. Dit artikel werd voor mijn doen echt verrassend vaak (joepie!) gelezen. Afvallen spreekt natuurlijk heel veel mensen aan, maar dat het zo goed gelezen zou worden had ik nooit gedacht, laat staan verwacht. Was dit eenmalig of niet? Dit bleek van niet. Update 1, 2 & 3 werden ook goed gelezen. De updates heb ik zeker niet geschreven omdat ik wist dat het zou scoren maar echt omdat ik het tof vind deze ervaringen met jullie te delen. 

De zomermaanden waren aangebroken en ik besloot een soort blog vakantie in te lassen. Eigenlijk wilde ik dit niet maar er waren genoeg redenen om dit wel te doen. Ik had er vrede mee en de verbouwing van mijn keuken had ook alle aandacht nodig. De bezoekersaantallen kelderden nog meer, maar hier heeft volgens mij iedere blogger last van in de zomermaanden. Dit ging eigenlijk compleet volgens verwachting dus. 

Eef, hallo joehoee!

Je probeert met toffe recepten en artikelen te komen. Gerechten die makkelijk te maken zijn of recepten die gewoon zo lekker zijn dat iedereen het wil maken en dus ook een kijkje neemt bij het recept. Ik merkte dat ik hier op een gegeven moment teveel mee bezig was. Zou het wel scoren of kan ik beter iets anders bakken? Eef, hallo joehoee! ‘Weet je nog dat je deze blog bent begonnen omdat je het vooral heel leuk vindt om te laten zien wat je allemaal maakt in de keuken’. Ja dat is al 3 jaar geleden, en nu is Eefsfood mijn bedrijf. Waar ik hopelijk ooit van kan leven. Niet zo gek dat ik juist nu graag wil groeien toch?

Na een paar keer gehoord te hebben ‘het bereik op je blog is helaas niet voldoende voor een samenwerking’ ben je dat ook wel zat. Het was en is eigenlijk nog steeds een tweestrijd in mijn hoofd. Gelukkig is de 50/50 inmiddels 80/20 denk ik. Vaker denk ik nu, Eef blijf dit uit plezier doen en pieker niet teveel over die bezoekers. Gelukkig zijn er ook zat bedrijven die niet zo erg gericht zijn op mijn bezoekersaantallen en zien meer de waarde in van mijn Instagram pagina bijvoorbeeld. Zo zijn er al best wat toffe samenwerkingen tot stand gekomen. 

Wat doe ik verkeerd?

Maak ik teveel taalkundige fouten op mijn blog? Is dat wat ik maak oninteressant of gewoon niet leuk? Is mijn site wel goed en handig ingedeeld? Doe ik iets fout, of zelfs niet om het bereik te vergroten? Ondanks dat ik er nu wat beter en misschien objectiever naar kijk schiet de vraag ‘wat doe ik verkeerd?’ toch echt weleens door mijn hoofd. Terwijl ik regelmatig wordt overspoeld door positieve reacties blijft het ‘negatieve’ (wat dus niet lukt in dit geval) vaak meer hangen dan de toffe dingen. Waarom is dat toch zo? Al die toffe reacties zijn toch veel leuker? Richt je daarop! 

Jullie zijn te gek!

Jij, die dit leest, bedankt! Bedankt dat je met enige regelmaat mijn blog bezoekt. Bedankt dat je mij weleens een mailtje of privé berichtje heb gestuurd. Bedankt voor het enthousiasme. Bedankt dat je weleens een recept van mij heb gemaakt en met trots een foto hebt opgestuurd. Dit alles is mij het meeste waard en maakt het bloggen zo tof. Bedankt, echt!

En toch vind ik het fijn deze blog geschreven te hebben en dat ik het voor nu even kwijt ben. Ik weet dat een succesvolle blog je niet zomaar aan komt waaien en dat je er hard voor moet werken. En dat je je ook niks moet aantrekken van al je collega bloggers die als een speer aan het groeien zijn. En ik mijzelf soms betrap op de gedachte ‘waarom zij wel en ik niet’. Ik gun het ze echt allemaal van harte en je hebt er zelf al helemaal niks aan om zo te denken. 

Tips of opbouwende kritiek zijn welkom in de reacties.

Liefs,
Eef

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
42 reacties
  1. Petra

    24 oktober 2017 07:14

    Mooie blog Eefje! Als beginnend blogger ben ik dan weer jaloers op jouw aantal volgers en bezoekersaantallen, en is er bij mij nog veel werk aan de winkel. En zo staan we allemaal ergens anders, op de trap met ‘aantal volgers & succes’. Nu heb ik zelf liever 200 volgers die actief volgen, dan 2000 die niks doen met mijn content. Helaas denken opdrachtgevers hier soms anders over, en dat is balen. Maar keep on the good work, want er zijn genoeg mensen – waaronder ik – die genieten van jouw werk, recepten en blogs!

    Liefs Petra

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 08:24

      Dankjewel Petra! Dat is ook precies waarom ik even getwijfeld heb. Ik wil hier absoluut geen andere mensen mee voor hun hoofdstoten en doen alsof 7000 mensen weinig zijn. Het gaat echt om de struggle dat iets niet lukt. Bedankt voor je lieve reactie. Veel succes met jouw blog ook. Liefs, Eef

      Beantwoord
  2. Ashley

    24 oktober 2017 08:29

    Eef je doet het hartstikke goed!! Maar ik snap je struggles! Ik denk dat iedere bloggers weleens zijn twijfels heeft als de bezoekersaantallen weer even dalen.. Maar gelukkig komen we nu weer in een heeule goede tijd! 🙂

    Maar dat sommige mensen je misschien nog niet weten te vinden wil natuurlijk niet zeggen dat je content niet goed zou zijn.. Het is tegenwoordig zo moeilijk om tussen alle grotere bloggers een beetje gevonden te worden… (zonder daarin ook veel geld te investeren en mega commercieel te worden..)

    Ga lekker door met wat je aan het doen bent Eef want je doet het super leuk! XXX

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 08:34

      Lief! Ik weet ook dat er zoveel dingen bij komen kijken. En dat het echt geen makkie is. Het is ook niet per se dat ik denk dat het slecht is maar als het zo niet lukken ga je het toch ‘zoeken’ in de kleinere dingen en daar kan ik uren in mijn hoofd mee bezig zijn. Jij weet er vast ook van alles van. Bedankt voor je reactie! Ik ga gewoon lekker verder en hoop dat het alsnog gaat komen. Liefs!

      Beantwoord
      1. Ashley

        24 oktober 2017 14:41

        Ik weet zeker dat het goed gaat komen met jouw blog! (het is al heel goed.. haha)

        We moeten is een keer wat afspreken (taart eten..)! Lijkt me leuk!

        Beantwoord
        1. Eefje

          24 oktober 2017 18:27

          Jaaa, dat moeten we echt doen! Lijkt me heel gezellig 🙂

          Beantwoord
  3. Guusje

    24 oktober 2017 09:44

    Eeef jij kan dit. Geduld. Je bent awesome 😉

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 18:24

      Thanks babe! <3

      Beantwoord
  4. Susan

    24 oktober 2017 09:51

    Binnenkort koffie?

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 18:24

      Ja, heel graag!

      Beantwoord
  5. Dorien

    24 oktober 2017 09:55

    Ik kan mij zo plaatsen in hoe je je voelt! De laatste tijd denk ik ook echt van joh waarom zou ik dit recept plaatsen, er zijn al zoveel bekende Bloggers die dit doen en why should I? Maar ik denk dan maar weer van joh ik heb er plezier in en misschien ooit word de blog groter maar voor nu is het prima. Ik haal net als jou die positieve energie uit de leuke en enthousiaste berichtjes en dat maakt het voor mij ook dat ik zekers door ga. Zoals velen al hebben gezegd: ga zo door!!
    Xx

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 18:25

      Precies dat! Er zijn zoveel foodblogs, ik weet het. En jij ook 😉 Bedankt voor je lieve berichtje. Doet me goed. Liefs!

      Beantwoord
  6. Emma

    24 oktober 2017 09:59

    Zo herkenbaar! Ik heb dit ook gedacht, maar besloten dat ik dit voor de lol doe en het dus vooral leuk moet zijn. Makkelijk praten met een baan ernaast, maar ook een enorme bevrijding om niet meer te focussen op bezoekersaantallen! Doe gewoon je ding, authentiek zijn is veel fijner dan jezelf in een mal proppen waar je niet in past!

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 18:26

      Dat is vast een fijn besluit geweest! Ik ga het ook wat meer afstand van doen. Brengt vast een hoop rust. Maar gaat wel even wat tijd overheen voor me dat gelukt is natuurlijk. Bedankt voor je berichtje! Liefs, Eef

      Beantwoord
  7. Anne

    24 oktober 2017 11:13

    Oh, dit is zo herkenbaar Eefje! Ik merk als snel dat alles inzakt als ik even geen energie en aandacht in mijn blog steek. Het is gewoon hard werken om groot te worden en niets komt zomaar aanvliegen. Ga vooral zo door, jij komt er wel!

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 18:26

      Super lief, dankjewel!

      Beantwoord
  8. Natalie Visser

    24 oktober 2017 18:10

    Je bent zo goed op weg. Het gaat misschien niet zo snel als je wilt, maar je gaat er zeker komen. Blijf doorgaan en blijf genieten.

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 18:27

      Genieten doe ik zeker! Bedankt voor je berichtje <3

      Beantwoord
  9. Carmen

    24 oktober 2017 19:02

    Lieve Eef, ik heb je zien groeien tot waar je nu bent. Ik weet dat je heel goed bent in twijfelen maar ik zie zeker dat je eigenlijk goed weet wat je wil. Blijf bij jezelf, probeer negatieve gedachten te negeren en je ideeen en leuke plannen uit te voeren zoals alleen jij dat kan. Ik weet niet of je dan meer bezoekers krijgt maar je kan er dan veel meer van genieten en dat gun ik je enorm! Dikke zoen van Carmen.

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 19:08

      Wat super lief Carmen! Ik heb tijdens mijn vakantie ook wel besloten dit zoveel mogelijk los te laten. Maar tussen besluiten en het ook echt helemaal doen zit even wat tijd. En ja, ik kan eindelijk twijfelen. Ook niet super handig! Ik ga lekker verder want ik vind het zo leuk. Bedankt voor je lieve woorden! Liefs

      Beantwoord
  10. Lynet

    24 oktober 2017 19:03

    Hoi Eefje,
    Ik vind het juist heel krachtig dat je je kwetsbaarheden op tafel legt!
    Ik vind je bakrecepten altijd super en erg vernieuwend, ook je foto’s zijn erg mooi!
    Als tip wil ik je meegeven om je blog misschien nog meer een persoonlijke touch te geven. Bijvoorbeeld een vaste rubriek, een waarvoor lezeressen naar jouw blog komen! Dus bijvoorbeeld bakvideos, proefvideo’s, of bedenk iets geks en vernieuwends… handige baktips bijvoorbeeld of How to video’s (chocolade temperen, hoe doe ik dat?)
    Of wat mij ook leuk lijkt om te zien, zo’n technische opdracht net als bij heel Holland bakt. Dat iemand anders iets moet verzinnen voor jou en jij het dan moet bakken?
    En… denk groots!! Een Eefs food event, waarom niet?! Het lijkt me heel leuk om kennis te maken met andere lezeressen en samen taart te eten (ik roep maar wat)
    Misschien is dit allemaal een beetje van de hak op de tak. Maar wie weet haal je er nog wat uit waar je wat mee wilt en kunt! Liefs Lynet

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 19:12

      Hi Lynet! Bedankt voor je uitgebreide reactie. Een heleboel voorbeelden die je noemt zitten al enige tijd in mijn hoofd. Met het ene ben ik al een soort van begonnen. Het andere wil ik graag uitwerken voordat ik eraan begin. De proef videos wil ik graag uitbreiden, ik vind dat echt mega leuk om te doen! Mijn 1000 ideeën zitten soms ook een beetje in de weg. Prioriteiten stellen kan ik steeds beter (volgens mij haha). Super bedankt voor je aanmoedigende woorden en ook de complimenten. Liefs, Eefje

      Beantwoord
  11. Tessa

    24 oktober 2017 19:40

    Lieve Eef, heel herkenbaar en ik zit ook met hetzelfde. Het is gewoon knoerende hard werken en ja wanneer doe je het goed en wat is goed? Te origineel en mensen zoeken het niet, te gangbaar en je bent een van de zovelen. En die duizenden ideeen, ik vind het lastig om daar ook een focus in te vinden. Dus ik begrijp je volkomen en als je het antwoord weet 😉 . Ik probeer de focus weer wat meer op het plezier te richten en mijn eigen weg vast te houden, doen wat ik leuk vind, waardoor er weer wat lucht komt. Maar de stap naar een echt verdienmodel… ik vind dat ook echt lastig. Misschien helpt koffie en cake een keer.

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 oktober 2017 19:47

      Dankjewel Tessa! De 1000 ideeën zijn soms meer een last dan handig. Je bent zo enthousiast en je wilt alles. Prioriteiten zijn dan zoooo moeilijk. En wat je zegt over het origineel en te gangbaar, is helemaal waar! Daarom moet je inderdaad gewoon blijven doen wat je zelf leuk vindt. Ik ben hard bezig om dit lekker los te laten. Dat brengt me vast iets beters! Jij ook succes <3 Liefs

      Beantwoord
  12. Ellen

    24 oktober 2017 19:56

    Hoi!

    Ik wil even zeggen dat ik je blog met heeel veel plezier lees en al verschillende recepten heb uitgeprobeerd..
    Misschien en tip om meer video’s te plaatsen van het bakken van een taart..?
    Het liefst kwam ik bij je op bak les haha

    Xx

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:50

      Ik wil heel graag meer met video doen, maar daar komt best wel veel bij kijken dus is het niet zo’n makkie! Bedankt voor je reactie. Liefs, Eef

      Beantwoord
  13. Mirjam

    24 oktober 2017 20:42

    Goed dat je de blog wel geschreven hebt! Heb helaas geen tips voor je, ik zit wel met deze vragen en twijfels.
    Denk dag het idd belangrijk is om jezelf eraan te blijven herinneren waarom je hier mee begonnen bent en dat je er zelf ook plezier aan blijft beleven.

    Tot slot: je blog en recepten etc zijn heel erg leuk, ik volg je met veel plezier 😊😘

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:51

      Bedankt voor je lieve reactie Mirjam! Heel fijn om te horen . Liefs, Eef

      Beantwoord
  14. Tamara

    24 oktober 2017 20:52

    Eef je bent geweldig! En je recepten ook, je merkt dat er enorm veel passie in zit! Blijf lekker doen wat je leuk vind! Dat is tenslotte het belangrijkste.
    Liefs!

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:51

      Zo lief! Dankjewel Tamara 🙂

      Beantwoord
  15. Erna

    24 oktober 2017 20:55

    Hoi Eef

    Ik ben geen keukenprinses (eigenlijk verre van dat) maar vind het super leuk om je blogs te lezen.Ik herken de eeuwige strijd met / tegen de kilos. Ik waardeer vooral je eerlijkheid en de manier waarop je schrijft. Ga vooral zo door en doe het voor jezelf. Dan zal ik proberen soms een recept te maken!

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:52

      Dankjewel Erna! Doet mij heel goed om te horen 🙂

      Beantwoord
  16. Geertje

    24 oktober 2017 22:21

    Hee Eefje,
    Ik lees dat veel volgers het herkennen omdat ze zelf ook bloggen. Dat heb ik niet. Maar waar ik me wel heel erg in herken ben jij!! En dat is ook waarom ik je zo graag volg.
    En dat blijf ik doen! X

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:53

      Zo lief Geertje! Bedankt voor je reactie. Liefs, Eef

      Beantwoord
  17. Claire

    24 oktober 2017 22:31

    Eef.

    Je bent onmeunig goed bezig. Doorpakken! En wil je best wat tips geven als je met je online (ver)marketing zit, als dat je helpen kan onder een kop koffie! En je voorstellen bij wat bedrijven voor catering klussen in Roffa 🙂

    X Claire

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:54

      Dankjewel <3

      Beantwoord
  18. Tom

    25 oktober 2017 01:07

    Evert! Ik snap je twijfels, maar zoals met alle soorten werk is het het belangrijkste dat je er lol in hebt. Wellicht zou je overigens ook meer promotie kunnen maken via bladen in je favoriete stad 😉 Leids dagblad wil in komkommertijd wellicht wel een leuk artikeltje plaatsen over jou bak en kookkunst of over waar je jouw taarten kunt krijgen. Je kunt misschien ook kaartjes of die papiertjes/folietjes (die weleens onder zo’n taartje zitten) mee laten geven (waar dan dus je website op staat) in de restaurants waar men jou taart serveert. Wij lezen regelmatig mee, en duimen voor je!

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:49

      Dank je Tom! Ik geef sowieso overal mijn kaartjes mee. Ik zo’n blaadje staan lijkt me tof maar kost vaak veel geld. Ik ga het eens bekijken. Xx Eef

      Beantwoord
  19. Lisette

    25 oktober 2017 09:32

    Hi Eef, je weet dat ik je pas sinds kort volg. Ik heb je gevonden via een prachtige foto op Instagram. Laat ik beginnen met te zeggen, dat ik in ieder geval vind dat je héél goed bezig bent. Je site ziet er top uit, vol lekkere recepten, je foto’s zijn prachtig en je bent enthousiast. Bovendien, werken met een stagiair, dat vind ik als hobbyblogger al vrij profi hoor 🙂
    Ik vind het goed van je, dat je deze blog geschreven hebt, want je volgers mogen ook best weten dat je soms twijfelt over en gefrustreerd raakt van het bloggen. Irritant voor je dat je statistieken niet groeien op de gewenste manier. Zeker als je er zo hard voor werkt. Ik weet hoeveel tijd het bedenken/maken/fotograferen/schrijven van blogposts kost. Je zou het liefst eer naar werk krijgen, maar die vlieger gaat helaas niet altijd op. Wat je vertelde over ‘intermittent fasting’ – tja, daar wordt op gezocht. Net als alles met VEGAN in de titel. De belangrijkste vraag is volgens mij- maakt dat jou ook happy? Vind je het leuk om daar over te schrijven? Volgens mij niet echt…Ik ben zelf ook wel eens in die valkuil gevallen hoor. Merkte ik dat de vegetarische recepten op mijn blog veel gelezen werden en ging ik vervolgens daar steeds vaker over schrijven (terwijl ik een mega-carnivoor ben :-)) Als ik je bio lees dan begrijp ik dat je banketbakkersopleiding je blij maakte (lijkt me trouwens ook gaaf zeg, maar dat terzijde). Ik zou zeggen, blijf vooral doen waar je zelf vrolijk van wordt. Als je alleen maar schrijft voor het krijgen van volgers, dan ben je op lange termijn volgens mij niet beter af. Dan doe je namelijk straks iets, waar je hart niet ligt…
    Dus – lekker blijven bakken, probeer niet teveel op anderen te letten (is/blijft lastig) en doe je eigen ding. Daar ligt je kracht en dat maakt jou uniek. Geniet van alle mooie dingen die je maakt. Ik ben fan en gun je al het succes van de wereld. Groetjes uit Frankrijk, Lisette

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:47

      Wauw Lisette, ik ben even stil van je ongelooflijk lieve en vooral uitgebreide reactie! Echt enorm bedankt, doe mij veel goeds! Liefs, Eefje

      Beantwoord
  20. Annelies

    25 oktober 2017 12:55

    dag Eefje, doe gewoon wat je doet want jouw blog is altijd leuk om te lezen en je recepten daar ben ik gewoonweg jaloers van!
    Je bent iemand van de eerste blogs die ik volg en ja ik blijf het fantastisch vinden om hier een bezoekje te brengen. Weet je, je moet bloggen omdat je het graag doet en laat die bezoekers maar achterwege. Diegene die hier echt komen lezen, zijn diegene die zich interesseren in wat jij doet en dat is het leukste toch!
    Liefs

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2017 10:45

      Super bedankt voor je lieve reactie Annelies! Liefs, Eef

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Spicy pindakaas fudge met koekbodem

volgend bericht

Kaas-ui wafels caprese met pijnboompitten

meest gelezen
39.950x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
25.386x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
14.649x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
11.997x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij
Blog Persoonlijk

Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

4 min leestijd
1 juni 2017
IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!
Blog Persoonlijk

IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!

4 min leestijd
29 april 2018

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
EEN DROOM DIE UITKOMT❤️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ EEN DROOM DIE UITKOMT❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
IK. HEB. EEN. BOOT. 😍. Eentje waarin je kunt slapen en koken, dus eigenlijk is het net een tweede huis🏠 Dat ik ooit een boot zou willen wist ik allang, maar een paar jaar geleden begon ik er serieuzer over te denken💭 En nu is het gewoon zover🙌🏻 Ik ben zó exited en iedere keer als ik zeg ‘dit is mijn boot’ voelt het nog méga onwerkelijk..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook al ben ik helemaal geen klusser, heb ik al plannen om om het keukentje een dikke upgrade te geven⚒️ Van de winter krijgt ie een andere kleur! Ik heb al wat op het oog, maar dit kan nog veranderen🌈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het ultieme doel is het toch wel om een keer de trossen los te gooien voor minimaal een maand en lekker door Nederland heen te touren📍 Op taart bakken na kan er ook gewoon op gewerkt worden📷 Het lijkt me heerlijk om in een dorpje de haven uit te lopen en daar een koffie tentje op te zoeken bijvoorbeeld☕️ Dat zijn nu weer dromen voor later😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En ja, ik vind het ook knetter spannend!😱 Zoveel zin in dit🙌🏻 #eefsbootleef
BOTERKOEK MET ABRIKOOS EN ROZEMARIJN🍑 ⠀⠀⠀ BOTERKOEK MET ABRIKOOS EN ROZEMARIJN🍑
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze boterkoek is mijn standaard succesnummer! De mensen die het proeven zijn áltijd aangenaam verrast en vragen naar het recept😍 Een dikke tip als je iets lekkers wilt meenemen dus! Je hebt er geen moeilijke dingen voor nodig. Een groot scherp koksmes is wel aan te raden. Zo kun je de abrikozen en rozemarijn makkelijk snijden en hakken🔪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik denk aan goede messen, dan denk ik aan Wüsthof. Serieus waar! Een aantal jaar geleden werkte ik in een kookwinkel en daar verkochten we ook dit prachtige merk. Ik stond altijd glunderend naar messenkast te kijken met de gedachte “als ik later groot ben ga ik hier een set van kopen”💭 Dat is er tot op heden nog niet van gekomen en nu mag ik gewoon met ze samenwerken?! Dat zijn goals hoor!❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wüsthof is een Duits merk en bestaat al sinds 1814. Deze messen komen uit de Classic Ikon lijn. Het is echt een geweldig kado voor een kookgrage vriend, familielid of jezelf. Check wusthof.com voor meer informatie. Er is zelfs een lijn waarmee je je mes zelf kunt samenstellen🙌🏻 Het is echt een keukenvriend voor het leven want ze gaan héél lang mee!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil jij de boterkoek ook maken? Dit heb je er voor nodig:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️300 gram patentbloem
➡️250 gram roomboter
➡️100 gram kristalsuiker
➡️80 gram witte basterdsuiker
➡️1 zakje vanillesuiker
➡️flinke snuf zout
➡️75 gram gedroogde abrikozen, in kleine blokjes
➡️15 groene blaadjes rozemarijn, fijngehakt (1/2 el ongeveer)
➡️2 eetlepel melk of geklutst ei
➡️1 handje amandelstiften
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bereidingswijze kun je nu vinden op de homepage van eefsfood.nl ✨ Veel bakplezier!👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In samenwerking met @wusthof 🔪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #WUSTHOF #MyWUSTHOF #boterkoek #recept #receptenpagina #succesnummer #bakrecept #messen #vlijmscherp #koksmes #abrikoos #rozemarijn #roomboter #foodienl #instarecept #foodblog #koek
BIJNA WEEKEND🥂 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Jaren gele BIJNA WEEKEND🥂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jaren geleden ging ik een keer uit eten en kreeg ik dit lekkere drankje om de avond mee te beginnen🍋 Het is me altijd bijgebleven en ik heb het al eens vaag in mijn stories gedeeld. Je hebt 5 ingrediënten nodig, meer niet! Één daarvan is verrassend, namelijk witte Port👌🏻 Het zijn 3 gelijke delen. Voor een lekker gevuld wijnglas neem je:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 ml witte Port
➡️50 ml tonic, ik nam Fever Tree citrus & fresh
➡️50 ml bruiswater met citroen, ik nam Charlie’s
➡️3-4 ijsblokjes
➡️2 schijfjes bio citroen
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Doe alles bij elkaar in een mooi glas en het proosten kan beginnen🥂 Mocht je geen fan zijn van tonic en het ook iets zoeter willen kun je het ook met bitter lemon proberen🍸 Perfect om vrienden of familie mee te verrassen die bij je komen eten🍴
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lijkt je dit lekker? Sla de video dan op om het makkelijk terug te kunnen vinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fijne vrijdag en PRRRRROOST☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #zomers #nix18 #tonic #witteport #bruiswater #citroen #ijsblokjes #biocitroen #aperitief #weekenddrankje #verfrissend #foodblog #receptenpagina #ijsklontjes
PIÑA COLADA SLOF🍍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Say wh PIÑA COLADA SLOF🍍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Say whuut? Ja echt! Ineens viel het kwartje en leek me dit een briljant idee. Ik ben het gelijk uit gaan voeren en hierbij het resultaat🎉 Hij is echt heeeeeel lekker😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wist jij dat o.a. verse ananas de werking van gelatine weet te kraken?! Een bepaald stofje uit deze vrucht zorgt ervoor dat gelatine niet doet wat het zou moeten doen. Toch wilde ik per se verse ananas gebruiken en heb ik een manier geprobeerd om toch een mooie en vooral lekkere toplaag te maken. Dat is gelukt💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De slof heb ik gevuld met een smeuïge spijs die voor een groot deel uit verse kokos bestaat🥥 De tussenlaag is gemaakt van kokosyoghurt. Een beetje fluffy gemaakt met xanthaangom, geinig spul is dat (niet noodzakelijk overigens)👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook maken? Wat ik érg kan aanraden. Het recept staat nú voor je klaar op eefsfood.nl✨ Durf jij het aan? Sla de post op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Of tag de grootste piña colada lover die je kent👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nix18 #sloffentaart #pinacolada #ananas #kokos #rum #foodblog #bakrecept #cocktailtaart #fruit #koek #spijs #foodfotografie #pineapple #heelhollandbakt #coconut #yoghurt #slof #versekokos #kokosyoghurt #zomertaart
FAVORIETE SUSHIBOWL🍤 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Soms FAVORIETE SUSHIBOWL🍤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Soms heb ik ineens zóveel zin in sushi, dat ik daar dan echt iets mee moet doen😍 Als ik het dan thuis wil maken kies ik altijd voor een bowl. Veel sneller klaar en eigenlijk net zo lekker!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben weinig experimenteel want ik maak ze bijna altijd hetzelfde. Op deze manier vind ik het gewoon het lekkerst🤤 Voornamelijk groene groentes, een licht pittige mayo, gebakken uitjes en wat tonijn, zalm of garnalen🐟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn ingrediënten voor deze bowl heb ik bij @flinknederland besteld🚴🏻‍♀️💨 Binnen minuten staan ze voor de deur en dan kun je gelijk de keuken in👩🏻‍🍳 Tijdbesparing en ultiem gemak als je het mij vraagt🙌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil je Flink ook proberen?! Met de code EEFSFOOD ontvang je €15,- korting op een bestelling van minimaal €30,-. Deze code doet het alleen voor nieuwe gebruikers en is geldig tot en met 17 augustus✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Kook de rijst volgens de verpakking (ongeveer 75 gram pp) en breng daarna op smaak met wat sushi azijn.
➡️Snijd ongeveer 8 garnalen doormidden en marineer deze in wat olie, knoflook en chili poeder. Bak op hoog vuur in korte tijd gaar.
➡️Maak de mayo aan met wat chilipoeder.
➡️Schaaf de komkommer tot linten, snij een bosui in ringetjes en de avocado in blokjes.
➡️Doe de afgekoelde rijst in een kom, doe hier de edamame boontjes, bosui, avocado, komkommer & garnalen bovenop. Maak af met de mayo, sojasaus, sesamzaadjes, gebakken uitjes en wat nori kruimels.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Schenk een lekker drankje in en het feest kan beginnen! Eet smakelijk🥂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In samenwerking met Flink💞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #flinknederland #sushibowl #instarecept #garnalen #nori #sushirijst #komkommer #bosui #avocado #sojasaus #chilimayo #sesamzaadjes #comfortfood #gebakkenuitjes #foodienl #foodblog #receptenpagina
LEKKER LUXE LUNCHBROODJE🥖 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ LEKKER LUXE LUNCHBROODJE🥖
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vorige week maakte ik zoiets als lunch met pita’s die op moesten. Het was verrassend lekker dus ik fabriceerde er vandaag opnieuw wat heerlijks van😍 Dit was zó lekker dat ik het graag met je deel, puur ter inspiratie👌🏻 Dit heb je nodig👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️je favoriete verse broodje
➡️pikante hummus
➡️gegrilde paprika
➡️handje spinazie
➡️plakjes gebakken halloumi
➡️plakjes avocado
➡️tomaat (gepoft nóg lekkerder)
➡️zure room
➡️za’atar
➡️peper
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️hoeveelheden kun je zelf bepalen, maar wees niet te zuinig zou ik zeggen. Pak uit, geniet en zit vol😋 Enjoy! Wat heb jij vandaag geluncht?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook maken? Sla op voor later✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #desembroodje #halloumi #hummus #lunchtip #spinazie #paprika #za’atar #lunch #brood #foodienl#lunchinspiratie #veggies #kaas #zureroom #foodblog #receptenpagina #smaakvol #sourcream #roastedbellpepper
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
4 augustus 2022

Piña colada sloffentaart

Piña colada sloffentaart
3 augustus 2022

Boterkoek met rozemarijn en abrikoos

Boterkoek met rozemarijn en abrikoos
30 juli 2022

Romige speculoos ijsjes

Romige speculoos ijsjes
27 juli 2022

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges
11 juli 2022

Sinaasappel-kardemom cake met glazuur

Sinaasappel-kardemom cake met glazuur
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord