Ik kreeg laatst alle 7 nieuwe pindakaas smaken van Mister Kitchen’s opgestuurd. Ik heb ze nog niet allemaal geprobeerd maar de honing chili was gelijk favoriet! Ik dacht dat dit wel lekker zou kunnen zijn in fudge. Ik probeerde het uit en zie hier: spicy pindakaas fudge met koekbodem. Het is niet super spicy maar je proeft het wel lichtjes er doorheen. Ik vond het lekker, nu jij nog!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 3 uur
Totale tijd: 3,5 uur
Wat heb je nodig? (12-14 puntjes)
• 1 blikje gecondenseerde melk
• 220 gram pure chocolade, in stukjes
• 130 gram pindakaas (ik gebruikte honing chili van Mister Kitchen’s)
• 150 gram digestive koekjes
• 50 gram roomboter
• 1,5 handje ongezouten pinda’s
• 1 mespuntje zout
Benodigdheden:
• springvorm van 18 cm doorsnee
• bakpapier
• steelpan
• spatel
• keukenmachine
Zo maak je het!
1. Bekleed de bodem van de springvorm met een velletje bakpapier.
2. Maal de koekjes fijn samen met het zout. Smelt de boter en roer dit door de gemalen koekjes. Stort dit op de bodem van de springvorm. Druk goed en gelijkmatig aan.
3. Giet de gecondenseerde melk in een steelpan en verwarm deze op laag vuur. Doe ook gelijk de pindakaas erbij. Het geheel hoeft niet te koken maar het moet goed warm zijn. Blijf roeren want het kan snel aanbranden. Voeg dan de chocolade toe en zet het vuur uit. Roer goed tot alle chocolade is gesmolten. Het mengsel wordt steviger.
4. Dit mag je in de vorm gieten en bovenop zo glad mogelijk maken. Verdeel de pinda’s eroverheen en druk deze er een beetje in. Laat de fudge voor een uurtje op het aanrecht staan en zet deze dan 2 uur in de koelkast. Het is machtig dus snijd er kleine puntjes van.
5. Ben je niet zo van de spicy? Gebruik dan een ander soort pindakaas. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog stukjes marshmallow doorheen roeren. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Kruidnoot-karamel fudge
– Caramel macchiato chocolade fugge taart