[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Ik had weer eens een tros rijpe bananen liggen. Normaal gesproken vries ik deze altijd in maar ik koos er nu voor om er weer eens iets mee te bakken. Het lossen uit de vorm ging niet helemaal zoals het moet maar gelukkig zat er een mooi stuk bij. Dit koffie-bananenbrood met pecannoten is lekker smeuïg en heerlijk met een laagje pindakaas!
Het recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 40 minuten
Totale tijd: 1,5 uur
Wat heb je nodig? (10-12 plakken)
• 3 rijpe bananen
• 225 gram zelfrijzend bakmeel
• 120 ml zonnebloemolie
• 3 eieren
• 100 ml karnemelk
• 100 gram bruine basterdsuiker
• 30 gram havermout
• 3 zakjes oploskoffie (5,4 gram)
• 1,5 handje pecannoten, grof gehakt
• 1 tl baking soda
• mespuntje zout
Benodigdheden:
• tulband of cakevorm
• staafmixer
• beslagkom
• spatel of garde
Zo maak je het!
1. Zet de oven aan op 180 graden convectie stand (alleen boven en onderwarmte). Vet de bakvorm in met zonnebloemolie of boter en bestuif deze dan met bloem.
2. Pureer de bananen en meng deze samen met de eieren, karnemelk, zonnebloemolie en het zout. Roer met een spatel of garde tot dit goed gemengd is.
3. Voeg dan de basterdsuiker, oploskoffie, havermout, baking soda en het zelfrijzende bakmeel toe. Roer dit tot een egaal beslag.
4. Hak de pecannoten grof en roer deze door het beslag. Giet dit vervolgens in de vorm. Bak het koffie-bananenbrood met pecannoten in 40 tot 45 minuten gaar. Laat deze dan afkoelen. Zoals ik al zei, heerlijk met pindakaas erop!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Bananenbrood met appel/dadel vulling
– Platte amandel-yoghurt broodjes met kers
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]