Ik kocht van de week een nieuwe bakvorm. Deze moest natuurlijk gelijk getest worden! Een standaard cake recept met een paar kleine toevoegingen. Simpele limoencake met glazuur:
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 55-60 minuten
Wachttijd: 1 uur
Totale tijd: 3 uur
Wat heb je nodig? (12 plakjes)
Beslag:
• 250 gram roomboter
• 250 gram kristalsuiker
• 5 middelgrote eieren
• 250 gram zelfrijzend bakmeel
• 1 limoen, rasp en sap
• 50 ml karnemelk
• merg van 1 vanillestokje
• snuf zout
• 1/2 tl baking soda
Frosting:
• 125 gram poedersuiker
• sap van een halve limoen
• 1 el water
• limoenrasp
• sprinkels (optioneel)
Benodigdheden:
• tulbandvorm of cakeblik
• bakpapier of bakspray
• mengkom
• handmixer
• spatel
• afkoel rekje
Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan op 155 graden. Voor cakes gebruik ik het liefst de convectie (boven en onderwarmte) stand. Vet de cake vorm alvast in met boter of bakspray. Als je een gewoon cakeblik gebruikt leg dan ook een stukje bakpapier op de bodem.
2. Zorg allereerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Klop dan de boter los en luchtig. Voeg de suiker, vanille, limoenrasp en het zout toe en mix dit door elkaar.
3. Voeg dan een ei toe en mix op lage stand tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot alle eieren erin zitten.
4. Meng het bakmeel met de baking soda. Voeg dit samen met het limoensap en de karnemelk toe mix dit op lage stand tot een glad beslag. Met de hand spatelen is aan te raden want als je te lang mixt kan dit ten koste gaan van je cake.
5. Giet het beslag in de cake vorm en bak deze in ongeveer 55 minuten gaar. Als de cake dan nog niet helemaal gaar is bak je nog eens 5 of 10 minuten.
6. Los de cake uit te vorm en laat deze afkoelen op een rekje. Meng de poedersuiker met het limoensap en water. Let op dat het niet te dun wordt, 2 druppels water kunnen hier al voor zorgen.
7. Verdeel het glazuur bovenop de cake en maak af met wat limoenrasp en eventueel leuke sprinkels. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Framboos yoghurt cake met granola topping
– Sticky karamel, appel & pecannoten cake