• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Op pad met Eef

Hoe was mijn vakantie in Porto? + Tips!

Eefje
Geen reacties
11 oktober 2017
Hoe was mijn vakantie in Porto? + Tips!

En ik ben alweer thuis! Zo kijk je maandan lang uit naar een vakantie en zo is het alweer voorbij.  En wat heb ik het leuk gehad. Veel gezien, veel gedaan en heel lekker gegeten. De dingen die je volgens mij echt niet mag missen deel ik hieronder met je:

Geel muurtje Porto

Verblijf 
Via airbnb zijn wij bij Anna en Klaus terecht gekomen. Zij is Portugees en hij Duits. Ze wonen grotendeels in Duitsland maar gebruiken hun appartement in Porto als ze er zelf zijn. Lucinda, de moeder van Anna regelt alles op locatie. Zij ontving ons ook na een hele soepele reis. Van tevoren waren we hier niet zo van op de hoogte maar we bleken echt in de hoofdstraat van het oude centrum te zitten. Alles was heel leuk ingericht en de Portugese sfeer kwam gelijk op je af. Het was allemaal ook heel schoon en verzorgd. Beelden? Die kun je vinden aan het het begin van deze VLOG. Anna is ook heel creatief en dit komt terug in zelfgemaakte items die in het appartement staan. Rua Das Flores 45, daar moet je zijn! 

Raam Porto EEFSFOOD

Openbaar vervoer
Je kunt gebruik maken van de metro maar ook van stadsbussen. De metro heb je sowieso nodig om van het vliegveld in de stad te komen. Wij hadden vooraf gedacht dat we dagelijks gebruik zouden maken van het OV. Je kunt 3 daagse kaarten kopen. Deze kun je 72 uur gebruiken na de eerste check in. Wij kochten op het vliegveld al 2 kaarten voor 3 dagen per persoon. Deze zijn €15,- per stuk. Achteraf waren we er goedkoper vanaf gekomen om de reisjes los te betalen. We maakte er veel minder gebruik van omdat we echt zo centraal bleken de ‘wonen’. Het gemak van zo’n kaart is dat je overal maar in kunt stappen zonder met muntjes te klooien. Dat is dan weer wel een voordeel als je het mij vraagt. 

Sao Bento metro Porto

Wat te doen?
– Bezoekje aan het strand. Verwacht van Porto geen strandvakantie maar een dagje (of een halve) strand is wel een leuke toevoeging aan je vakantie. Met de metro vanaf station Trindade kun je er in één keer heen (14 haltes geloof ik). Als je je zwemkleding meeneemt alleen om te zwemmen kan ik je vertellen dat je dat gerust thuis mag laten. De zee, oceaan dus (zelfs in het naseizoen) is KOUD!! Ik ben de moeilijkste niet en spring meestal overal in één keer in. Daar was nu een beetje moed voor nodig. Maar uiteindelijk toch koppie onder geweest natuurlijk.

Strand Porto

– Hop on hop off bus. Ja je leest het goed. 100% Toeristisch maar dat ben je ook gewoon. Volgens mij heb ik weleens gezegd dat ik daar nooit in zou gaan zitten. Maar na al die moeilijke straatjes en mijn geblesseerde voet die lopen nog steeds niet leuk vond was de beslissing snel gemaakt. Dit bleek een goede! Je kunt veel van de stad zien en als je bovenop de bus zit heb je ook nog een lekker zonnetje. Wij maakte gebruik van de Yellow Bus. Deze rijdt 2 lange routes en met een ticket van €15,- mag je daar de hele dag gebruik van maken. Uitstappen en opstappen wanneer je wilt. 

– Een port/wijn tour. Een specifieke tour kan ik jullie helaas niet geven. Wij deden er eentje waar ik nog steeds een beetje mijn twijfels over heb. Ik heb een hele leuke dag gehad maar de wijn/port speelde niet bepaald de hoofdrol. Check hier de VLOG van deze dag! Een prachtig boottochtje over de Douro was een hoogtepunt van deze tour.

Douro boottocht Porto

– Bezoekje aan het São Bento treinstation. Trek hier zeker geen dagdeel voor uit maar loop wel even naar binnen als je in de buurt bent. Het is prachtig!

Sao Bento Porto

Waar te eten?
– Puro 4050. Hier hebben wij de laatste avond gegeten en dit was ZO ZO LEKKER! Tartaar, burrata, gerookte mozzarella met een zoete paprika jam, perfect gebakken vlees met truffelolie en van die lekkere paddenstoeltjes en meer. Dit restaurant werd vaak getipt door jullie en ik snap helemaal waarom! Een sfeervol restaurant met een open keuken. Hier staan ze echt op heel weinig vierkante meter fantastisch eten uit te toveren. Zorg wel even dat je reserveert. Wij hadden keus tussen 20h of 22h. Echt, ga hierheen!

Puro 4050 Porto

– Cantina 32. Ook dit restaurant werd vaak getipt en ook hier is het nodig om te reserveren. Het bleek dat Cantina 32 echt 30 meter schuin tegenover ons appartement zat. Handig! Het is binnen erg donker maar ook super sfeervol. Een soort van fatsoenlijke foto maken zat er echt niet in, dus deed ik tegen al mijn ‘principes’ in maar eens de flits aan. Er lopen hippe obers rond met minstens net zulke hippe schorten. Toen wij gekozen hadden van de kaart werd ons eigenlijk aangeraden iets anders te kiezen. Dat deden we dan ook maar. De inktvis werd aangeraden. Mijn moeder is daar dol op en ik lust het eigenlijk pas sinds een jaar. Dit was echt goddelijke. Het waren gewoon kleine stukjes die rond dreven in een saus die ik nu ga proberen te omschrijven. Het was heel zuur, fris maar ook een beetje pittig. Er zat een hoop mosterd in en nog honderd andere smaken. Elke hap was bijzonder. We hadden ook gevulde portobello met geitengaas en nog allemaal heerlijke toppings. En we sloten af met deze friet (of patat) waar een dikke laag kaas op lag en waar balsamico mayonaise bij zat. De Sangria gaat hier minsten per 2 liter. Proost alvast!

Friet Cantina Porto

– Munchie. Op de eerste dag tijdens onze hop on hop off bus stapte we uit bij het strand. We hadden trek, en daar was Munchie. Kiezen van de kaart was moeilijk want er stonden heel veel lekkere dingen op. Ik zocht het op via Instagram en met de paar miljoen volgers die ze hebben nam ik gelijk aan dat het een grote keten is die over de hele wereld te vinden is. Later bleek het niet zo te zijn want we vroegen het aan de bediening. En ze zei dat er maar 4 of 5 van zijn. Je kunt hier simpele maar toch erg lekkere burgers eten. Deze worden geserveerd in een mandje met vers gebakken chips van aardappels met schil.

Munchie Porto kiezen

Ik ging de eerste keer voor een kipburger met gegrilde ananas. Later in de week zijn we nog een keer geweest en toen ging ik voor een sappige beefburger met bacon. En de sangria is ook heerlijk hier. Lekker koud en met een klein beetje bubbels.

Munchie burger gekozen

– Caldeireiros. Hier stonden we eerst ‘s ochtends voor een dichte deur omdat we een klein navigatie foutje hadden gemaakt en dachten dat hier een ander tentje zat. We hadden nog geen eetplannen die avond en besloten hier te reserveren. Je kunt er terecht voor tapas en het personeel is heel vriendelijk. Dit kwam ook meerdere keren naar voren toen we wat research hadden gedaan. Ik ging niet voor tapas maar voor de peper steak. Misschien ziet het er niet fantastisch uit maar dat was het dus echt wel. Vlees perfect gebakken, lekkere saus, extreem dunne frietjes en de groente bij de rijst waren ook verrassend lekker. 

Peper steak

– Leitaria da Quinta do Paco. Ontbijten of je helemaal vol eten met eclairs? Dan moet je hier zijn! De ontbijtjes zijn hier wel aan de simpele kant. Al hebben ze ook panini achtige dingen. Maar als je een glas verse jus, een lekker yoghurtje, een vers broodje en een kuipje gezouten boter voor mijn neus zet ben ik helemaal blij. Die eclairs komen daarna wel. Ook hier zijn we later in de week nog een keer terug gekomen om alleen eclairs te eten. Ik heb die met karamel, lemoncurd en passievrucht op.

Eclairs Porto

– Padaria Ribeiro. Hoewel je echt overal broodjes, pastel de nata’s en andere to go etenswaren kunt kopen heb ik niet heel veel bakkerijen als deze gezien. Maar dit is er zeker eentje om even naar binnen te gaan. Het zit op een steenworp afstand van Leitaria da Quinta do Paco. Ze hebben brood, koekjes (heel veel koekjes) en andere zoetigheden. De eerste keer kocht ik een pastel de nata voor in mijn test. De laatste dag dat we in Porto waren liet ik een doosje met allemaal lekkers vullen. Dit koste bij elkaar €4,80. Ik vond het niet allemaal even lekker maar het is wel heel leuk om op deze manier van alles te proeven.

Zoetigheden Porto

Overige tips
– Kijkje bij de Douro. Wandel helemaal naar beneden tot aan de rivier. Ik denk dat dit het meest toeristische deel van de stad is. Maar het uitzicht is ook wel echt tof. Dit is wel wat je aan Porto doet denken als je er iets over op tv ziet of in een reisgids. Wij zijn met een bootje overgevaren en hebben een enkel tripje gedaan in het kabelbaantje.

View Douro Porto

– Klein stadspark. Als je je net hebt volgegeten met eclairs kun je gaan uitbuiken in een soort stadspark. Dit ligt hier vlakbij en is te vinden op het dak van een parkeergarage. Het is niet groot maar je bent gevoelsmatig wel even de drukke stad uit. 

Chillen park Porto

Ik hoop dat jullie het een leuke blog vonden om te lezen en dat ik jullie enthousiast heb weten te maken over Porto. Er is vast nog veel meer te zien. Maar zoals je misschien al had verwacht heb ik iets meer interesse in eten dan bijvoorbeeld musea. Ben jij nou ook een keer in Porto geweest en heb je nog andere tips? Laat ze hieronder achter in de reacties, misschien hebben de lezer van deze blog daar ook nog iets aan.

Liefs,
Eef

Porto Vakantieblog
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Geroosterde bloemkoolsoep met champignons

volgend bericht

Simpele limoencake met glazuur

meest gelezen
58.985x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
42.084x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.216x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.706x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord