De herfst en daarmee het soepseizoen is weer van start. Dus de hoogste tijd voor een nieuw recept. Geroosterde bloemkoolsoep met champignons. Ik maakte er simpele spek-broodstengels bij.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Wat heb je nodig? (4-6 personen)
• 1 flinke bloemkool (van ongeveer 1 kilo)
• 800 ml water
• 3 uien
• 2 tenen knoflook
• 2 of 3 groenten bouillonblokjes
• 1,5 el kerrie
• 1 el paprikapoeder
• 3 takjes tijm
• peper
• zout of maggie
• olijfolie
Topping:
• 2 afbak pistoletjes
• 6 langwerpige plakken spek
• champignons (ongeveer 15)
• créme fraîche
• 1 takje tijm
Benodigdheden:
• bakplaat
• bakpapier
• soeppan
• staafmixer
• koekenpan
Zo maak je het!
1. Zet de oven aan op 200 graden. Snij de bloemkool in grove stukken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie overheen gevolgd door de kerrie en het paprikapoeder. Hussel dit door elkaar. Schuif de bloemkool voor 25 minuten de oven in.
2. Snij de uien en knoflook ik grove stukken. Wanneer de bloemkool bijna klaar is zet je de soeppan op laag vuur. Giet hier een scheut olijfolie in bak de knoflook en ui glazig. Bak ook de groene blaadjes van de tijm mee. Doe dan de bloemkool erbij samen met de bouillonblokjes. Giet het water erbij en laat dit voor nog 5 tot 10 minuten koken.
3. In de tussentijd snijd je de champignons in dunne plakjes en bak je deze bruin samen met wat zout en een beetje olijfolie in een koekenpan.
4. Snij de broodjes in 6en en de plakjes spek in 2en. Wikkel 1 smal plakje spek om een stukje brood. Leg deze op de bakplaat. Bak ze voor ongeveer 10 minuten op 200 graden.
5. Pureer de soep met een staafmixer. Vind je soep te dik? Voeg dan wat water toe. Breng de soep verder op smaak met peper en eventueel nog wat zout of maggie.
6. Garneer de soep met de gebakken champignons, créme fraîche en nog wat tijm. Serveer de spek-broodstengels erbij. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Pompoen-preisoep met paprika
– Pittige pindasoep met kokos balletjes