Bakrecepten

Zelf maken: koffie-vanille marshmallows

Dit stond echt al heel lang op mijn lijstje om een keer zelf te maken. Marshmallows doen mij altijd aan goede tijden denken van vroeger waar de hele bbq draaide om het zelf roosteren van je marshmallows. Ik vind het heerlijk, die taaie structuur. Ik was eerst van plan om het met sinaasappel of citroen te proberen. Maar ik denk dat als je er citroenrasp doorheen doet dat niet heel bevorderlijk is voor het kunnen bewaren. Omdat er dan toch een ‘vers’ product inzit. Dat is nog iets om later te proberen. Toen kwam ik op het idee van de oploskoffie en dat pakte heel goed uit. 

Marsh close up EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Wachttijd: 4 uur
Totale tijd: 5 uur

Wat heb je nodig? (ongeveer 36 stuks)
• 375 gram kristalsuiker 
• 115 gram water 
• 115 gram glucosestroop 
• 110 gram eiwit 
• 8 blaadjes gelatine (2 gram per blaadje)
• vanillemerg van 1 boon
• 1,5 zakje oploskoffie (ongeveer 5 gram)
• bruin voedingsmiddelen kleurstof 
• 150 gram poedersuiker
• 150 gram maizena 
• zonnebloemolie 

Benodigdheden:
• standmixer
• steelpan
• thermometer 
• bakvorm van 20 bij 20
• spatel

Zo maak je het!
1. Giet het eiwit in de kom van de standmixer en voeg hier een eetlepel kristalsuiker aan toe. Dit mag je van de afgewogen 375 gram halen. Gebruik de garde en zet de machine op zijn hoogste stand en klop de eiwitten stijf.

2. Doe het water, de suiker en glucosestroop in een steelpan. Breng dit op middelhoog vuur aan de kook. Dit mengsel moet de temperatuur van 121 graden bereiken (hier gaan makkelijk 10 minuten overheen).

3. Zet in de tussentijd de gelatine blaadjes te weken in koud water. 

4. Voorzie de binnenkant van de bakvorm met een dun laagje zonnebloem olie. Meng dan de poedersuiker samen met de maizena en strooi dit royaal in de bakvorm. De bodem en de zijkanten. 

5. Als de siroop om temperatuur is zet je de eiwitten opnieuw op de hoogste stand aan en giet je de siroop er langzaam bij. Laat het geheel dan draaien tot het mengsel niet meer heet is. Aan de warme kant mag nog wel.

6. Verwarm een steelpan op het vuur en los hierin de gelatine op met aanhangend water. Giet ook dit al draaiend bij het schuim. Laat draaien tot het mengsen bijna helemaal is afgekoeld. 

7. Schep de helft van het schuim eruit en doe dit in een andere kom. Roer hier de oploskoffie en een beetje kleurstof doorheen. Roer door het andere deel van het schuim de vanille. Schep dit vervolgens bij elkaar. Spatel heel lichtjes door elkaar zodat je het marmer effect behoudt.

8. Schep het mengsel in het bakblik. Verdeel het zo goed mogelijk en laat dit minstens 4 uur opstijven. Kan gewoon op het aanrecht, hoeft niet in de koelkast. Strooi ruim het poeder op je aanrecht. Stort hierop de marshmallows en snijd er met een groot scherp mes blokjes van. Rol deze ook de het poeder. Ook lekker op de warme chocolademelk! Bewaar in een bak of blik met deksel.

Marsh verti EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Koffie meringues met amandelschaafsel
Koffie-kaneel cheesecake met slagroom

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.