Blog

Update #3 Intermittent fasting, hoe doe je dat op vakantie?

Inmiddels is het alweer 1,5 maand geleden dat ik voor het laatst een update met jullie deelde. Hierin vertelde ik dat ik wel even ging proberen om er nog 5 kilo af te krijgen in de komende maand. Een tikkeltje ambitieus en eigenlijk wist ik dat ook al toen ik het opschreef. Onhaalbaar vond ik het zeker niet! Als ik op een wat strengere manier de maand was doorgekomen zou het gelukt kunnen zijn. Maar dit ging anders. Tijd voor update 3!

Hoeveel is er al af?
In de afgelopen 6 weken ben ik nog eens ruim 3 kilo kwijt geraakt. Dit maakt het totaal nu – 13,2 kilo. En daar ben ik echt super blij mee! Ik voel me echt beter! Dit komt vooral doordat ik echt voel en zie dat dingen dunner zijn geworden. Bijvoorbeeld 7 cm taille en 5 cm bovenbeen, yay! Ik voel me nog niet zozeer fitter of energieker. Tenminste niet zodanig dat het met opvalt. Ik hoop dat dit komt als er nog eens 10 kilo af is en ik echt in de buurt ben van een ‘gezond gewicht’. Ik ga niet meer van die ambitieuze doelen stellen want ik merk dat ik heel tevreden ben met dat er toch gewicht vanaf gaat zonder dat ik het gevoel heb echt aan het lijnen te zijn. Tuurlijk je bent wel met iets bezig maar ik ga dit heel voorlopig zo volhouden. 

Koffieduss taartje EEFSFOOD

Bevalt het nog steeds zo goed?
Ja! Echt heel goed. Misschien val ik een beetje in de herhaling maar naast het afvallen is vooral de rust die het mij brengt echt enorm fijn. De hele dag door dacht ik, wat ga ik straks eten? Wat heb ik voor lekkers in huis voor vanavond? Etc etc. Dit heb ik nu helemaal niet meer. Natuurlijk ben en blijf ik voor altijd een chips lover. En natuurlijk heb ik echt wel eens zin in wat lekkers of een wijntje ’s avonds. Maar op één of andere manier gaat dat me best makkelijk af. Eigenlijk voordat ik überhaupt denk ‘ik zou wel trek hebben in…’. Heb ik al bedacht ‘het is 20h dus je hebt pech’. En hier leggen mijn hersenen zich dan bij neer ofzo? Goed verhaal Eef, lekker kort!

Ik ga op vakantie, wat nu?
Nu ga ik dus aankomend weekend voor een weekje op vakantie. En ik moet eerlijk zeggen dat het me wel even moeite heeft gekost om te bedenken hoe ik dat ga doen. Maar hoe ga ik het doen? Ik ga gewoon ontbijten (voor 12en) en ’s avonds genieten van een wijntje <3. Het is maar een weekje dus zoveel kan er niet mis gaan. Ik hoop dat ik niet weer gelijk doorsla en alleen maar ga eten om het eten. Dat is even het gekste hieraan. Omdat het intermittent fasting nu zo een fijne houvast is. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik bij thuiskomst daar weer gewoon weer mee verder ga. 

Koffieduss hapje EEFSFOOD

Maar wat eet jij dan allemaal?
Nou, best wel veel taart! Ik krijg deze vraag heel vaak, en dat snap ik ook wel. Deze vraag en meer ga ik binnenkort in een aparte blog behandelen. 

Lees ook:
Update #2 Hoe gaat het nu met intermittent fasting?
Intermittent fasting, hoe ging de eerste maand?
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij  

Liefs, 
Eef

6 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.