• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
De rest van het land Horeca tips

Fruits de mer bij The Park in Rotterdam

Eefje
Geen reacties
8 september 2017
Fruits de mer bij The Park in Rotterdam

Dat ik ooit iets over seafood zou gaan schrijven had ik nooit verwacht. Ik ben er niet in thuis en ik dacht altijd dat dit nooit iets voor mij zou zijn. Na deze ervaring met fruits de mer bij The Park in Rotterdam heb ik daar een hele andere kijk op en vertel ik jullie graag hoe mij deze lunch is vergaan als seafood leek. 

UITGENODIGD – Toen ik de uitnodiging binnenkreeg was ik gelijk enorm enthousiast. Ik bedoel je krijg niet dagelijks de vraag of je komt lunchen bij The Park – inspired by Erik van Loo (lees 2 sterrenchef). Dit enthousiasme veranderde al snel in twijfel toen ik in de kleine lettertjes van de uitnodiging nog eens goed las en zag dat het dus om seafood ging. 

seafood plateau TP EEFSFOOD

Even ter toelichting. Garnalen en coquilles vind ik al enige tijd lekker, sinds kort lust ik ook graag mosselen en heb ik 2 keer eerder (zonder succes) een oester gegeten. Tot zover mijn ervaring met beestjes uit de zee, buiten vis om dan. Ik zag het vooral voor me dat ik daar aan tafel zat en vervolgens niks durfde te proeven laat staan het lekker te vinden. En ook de gedachte dat er iemand op mijn plek zou kunnen zitten die helemaal weg is van dit soort eten. Na een paar uur discussie voeren met mezelf besloot ik de knop om te zetten, en ja te zeggen op deze uitnodiging en er gewoon voor te gaan. Het klinkt misschien allemaal een beetje dramatisch maar op een andere manier kan ik het niet echt uitleggen.

Na binnenkomst stond ik al binnen 3 minuten met echt een heerlijk glas Cava in mijn handen. Terwijl ik mijn eerste slok nam viel mijn oog op de enorme tafel die compleet vol lag met oesters, krab, langoustine en octopus. De spanning ging omhoog! Als we echt voornamelijk die enorme berg oesters gaan eten ben ik de klos. Gelukkig bleek dat niet het geval. 

Cava TP EEFSFOOD

De gasten druppelde binnen en het eerste hapje werd op tafel gezet. Het waren deze spiesjes met een mini octopus, tomaat en basilicum. Dit durfde ik wel aan, want al eerder heb ik weleens zo’n mini gegeten en dit smaakt heel vlezig. Erg lekker om mee te beginnen. 

Octopus TP EEFSFOOD

Hierna kregen wij een kreeften flensje met gamba, artisjok en truffel mayonaise, ook erg lekker! Vlak daarna kwamen de eerste schalen met oesters. Ik heb het even overwogen maar ik heb hem toch laten liggen. Al hadden de toevoegingen van grapefruit en passievrucht er wel bijna voor gezorgd dat ik er toch eentje ging proberen.

Pannenkoekje kreeft PT EEFSFOOD

Toen kwamen er nog meer schalen aan met hierop een Sint Jacobs mossel (ook wel coquille). Deze was dun gesneden en er zat een soort schuim met limoen bij. Limoen is fantastisch en dit gerechtje minstens net zo!

St Jacobs TP EEFSFOOD

Eenmaal aan tafel werd er een witte wijn en een rosé ingeschonken. Hierbij een stuk toast met Hollandse garnalen en een glas met bouillabaisse, dat was echt een smaakbom. Smullen!

Hollandse garnaal PT EEFSFOOD

De enorme schalen aan seafood kwamen op tafel. Er werd een praatje gedaan over de producten die wij voor ons neus hadden. Zo realiseer je je niet snel dat een halve kreeft in het formaat dat hij op je bord ligt vaak minimaal 8 jaar oud is. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld de oesters.

Ik zat naast de baas van het hotel en voor ik het wist gaf hij mij een oester aan. Daar zat ik dan.. Met een oester in mijn hand. Oké, we zitten hier nu toch dus laten we het nog maar een keer proberen. Iedereen was al een beetje op de hoogte dat ik het allemaal een vrij spannende bedoeling vond en op een of andere manier had ook iedereen door dat ik met een oester in mijn hand zat. Ineens was het stil en ik voelde ogen branden in mijn rug. Ik had publiek, moest dat uitgerekend nu?! Ik werkte hem naar binnen en 1 van de bazen van Schmidt Zeevis riep “je moet wel hard kauwen anders gaat ie niet dood!’. Nou dat wil je dus echt niet horen haha! Hap hap slik weg, de tranen stonden in mijn ogen. Brrrrr! Bij deze” OESTERS ZIJN NIET MIJN DING. Ik heb het trouwens gefilmd en in een vlog verwerkt. Vanaf 10 minuut 15 kun je mijn belevenis bij The Park zien. 

Oesters tomaat TP EEFSFOOD

Toen ik hiervan was bijgekomen lagen er nog 4 verrassingen op mij te wachten, namelijk: scheermessen, kreeft, vongole en langoustines. Mosselen en garnalen lagen er ook maar daarvan wist ik natuurlijk al dat ik dat lekker zou vinden. Langoustine vond ik van deze voor mij nieuwe dingen het lekkerst. 

De lunch liep op zijn einde maar niet voordat we dit fantastische dessert ophadden. Chocolade, meringue, frambozen en pecannoten waren de de smaken.

Dessert TP EEFSFOOD

Als echte afsluiter kregen wij nog koffie met toepasselijke zoetigheden voor erbij. Fruits de mer in chocoladevorm en madeleines (deze waren echt fantastisch!). 

Van 8 tot en met 17 september (2017) kun je genieten van dit fruits de mer festijn bij The Park! Enorm bedankt voor deze toffe en voor mij vooral leerzame middag. Ik heb echt genoten!

Locatie
Bilderberg Parkhotel
Westersingel 70, Rotterdam

Fruits de mer
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Limoen meringue koekjes

volgend bericht

Frambozen muffins met bastogne-amandel topping

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Mijn favoriete horecazaken in Leiden
Horeca tips In Leiden

Mijn favoriete horecazaken in Leiden

4 min leestijd
30 oktober 2019
Rode bessen cheesecake
Horeca tips

Lunch Le Pain Quotidien (Spuistraat-Nieuwezijds) + winactie!

2 min leestijd
17 februari 2017
De Koekop Leiden
Horeca tips In Leiden

De Koekop – Leiden

4 min leestijd
16 april 2017
Uit eten bij The Bishop
Horeca tips In Leiden

Uit eten bij The Bishop

4 min leestijd
4 juni 2020
Ga voedselverspilling tegen en eet bij Instock
Horeca tips

Ga voedselverspilling tegen en eet bij Instock

3 min leestijd
25 juli 2018
Kopi Soesoe EEFSFOOD
De rest van het land Horeca tips

Kopi Soesoe – Rotterdam

2 min leestijd
5 april 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord