De rest van het land

Fruits de mer bij The Park in Rotterdam

Dat ik ooit iets over seafood zou gaan schrijven had ik nooit verwacht. Ik ben er niet in thuis en ik dacht altijd dat dit nooit iets voor mij zou zijn. Na deze ervaring met fruits de mer bij The Park in Rotterdam heb ik daar een hele andere kijk op en vertel ik jullie graag hoe mij deze lunch is vergaan als seafood leek. 

UITGENODIGD – Toen ik de uitnodiging binnenkreeg was ik gelijk enorm enthousiast. Ik bedoel je krijg niet dagelijks de vraag of je komt lunchen bij The Park – inspired by Erik van Loo (lees 2 sterrenchef). Dit enthousiasme veranderde al snel in twijfel toen ik in de kleine lettertjes van de uitnodiging nog eens goed las en zag dat het dus om seafood ging. 

seafood plateau TP EEFSFOOD

Even ter toelichting. Garnalen en coquilles vind ik al enige tijd lekker, sinds kort lust ik ook graag mosselen en heb ik 2 keer eerder (zonder succes) een oester gegeten. Tot zover mijn ervaring met beestjes uit de zee, buiten vis om dan. Ik zag het vooral voor me dat ik daar aan tafel zat en vervolgens niks durfde te proeven laat staan het lekker te vinden. En ook de gedachte dat er iemand op mijn plek zou kunnen zitten die helemaal weg is van dit soort eten. Na een paar uur discussie voeren met mezelf besloot ik de knop om te zetten, en ja te zeggen op deze uitnodiging en er gewoon voor te gaan. Het klinkt misschien allemaal een beetje dramatisch maar op een andere manier kan ik het niet echt uitleggen.

Na binnenkomst stond ik al binnen 3 minuten met echt een heerlijk glas Cava in mijn handen. Terwijl ik mijn eerste slok nam viel mijn oog op de enorme tafel die compleet vol lag met oesters, krab, langoustine en octopus. De spanning ging omhoog! Als we echt voornamelijk die enorme berg oesters gaan eten ben ik de klos. Gelukkig bleek dat niet het geval. 

Cava TP EEFSFOOD

De gasten druppelde binnen en het eerste hapje werd op tafel gezet. Het waren deze spiesjes met een mini octopus, tomaat en basilicum. Dit durfde ik wel aan, want al eerder heb ik weleens zo’n mini gegeten en dit smaakt heel vlezig. Erg lekker om mee te beginnen. 

Octopus TP EEFSFOOD

Hierna kregen wij een kreeften flensje met gamba, artisjok en truffel mayonaise, ook erg lekker! Vlak daarna kwamen de eerste schalen met oesters. Ik heb het even overwogen maar ik heb hem toch laten liggen. Al hadden de toevoegingen van grapefruit en passievrucht er wel bijna voor gezorgd dat ik er toch eentje ging proberen.

Pannenkoekje kreeft PT EEFSFOOD

Toen kwamen er nog meer schalen aan met hierop een Sint Jacobs mossel (ook wel coquille). Deze was dun gesneden en er zat een soort schuim met limoen bij. Limoen is fantastisch en dit gerechtje minstens net zo!

St Jacobs TP EEFSFOOD

Eenmaal aan tafel werd er een witte wijn en een rosé ingeschonken. Hierbij een stuk toast met Hollandse garnalen en een glas met bouillabaisse, dat was echt een smaakbom. Smullen!

Hollandse garnaal PT EEFSFOOD

De enorme schalen aan seafood kwamen op tafel. Er werd een praatje gedaan over de producten die wij voor ons neus hadden. Zo realiseer je je niet snel dat een halve kreeft in het formaat dat hij op je bord ligt vaak minimaal 8 jaar oud is. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld de oesters.

Ik zat naast de baas van het hotel en voor ik het wist gaf hij mij een oester aan. Daar zat ik dan.. Met een oester in mijn hand. Oké, we zitten hier nu toch dus laten we het nog maar een keer proberen. Iedereen was al een beetje op de hoogte dat ik het allemaal een vrij spannende bedoeling vond en op een of andere manier had ook iedereen door dat ik met een oester in mijn hand zat. Ineens was het stil en ik voelde ogen branden in mijn rug. Ik had publiek, moest dat uitgerekend nu?! Ik werkte hem naar binnen en 1 van de bazen van Schmidt Zeevis riep “je moet wel hard kauwen anders gaat ie niet dood!’. Nou dat wil je dus echt niet horen haha! Hap hap slik weg, de tranen stonden in mijn ogen. Brrrrr! Bij deze” OESTERS ZIJN NIET MIJN DING. Ik heb het trouwens gefilmd en in een vlog verwerkt. Vanaf 10 minuut 15 kun je mijn belevenis bij The Park zien. 

Oesters tomaat TP EEFSFOOD

Toen ik hiervan was bijgekomen lagen er nog 4 verrassingen op mij te wachten, namelijk: scheermessen, kreeft, vongole en langoustines. Mosselen en garnalen lagen er ook maar daarvan wist ik natuurlijk al dat ik dat lekker zou vinden. Langoustine vond ik van deze voor mij nieuwe dingen het lekkerst. 

De lunch liep op zijn einde maar niet voordat we dit fantastische dessert ophadden. Chocolade, meringue, frambozen en pecannoten waren de de smaken.

Dessert TP EEFSFOOD

Als echte afsluiter kregen wij nog koffie met toepasselijke zoetigheden voor erbij. Fruits de mer in chocoladevorm en madeleines (deze waren echt fantastisch!). 

Van 8 tot en met 17 september (2017) kun je genieten van dit fruits de mer festijn bij The Park! Enorm bedankt voor deze toffe en voor mij vooral leerzame middag. Ik heb echt genoten!

Locatie
Bilderberg Parkhotel
Westersingel 70, Rotterdam

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.