Bakrecepten

Basisrecept voor meringue kookschuim

Meringue schuim vind ik echt één van de lekkerste dingen op aarde! Zeker kookschuim, dat is lekker taai. Ik dacht altijd dat het een enorm gedoe was om dit zelf te maken. Dit bleek niet het geval. Het enige dat je nodig hebt wat misschien niet iedereen in zijn of haar keukenla heeft liggen is een thermometer die tot een graad of 150 kan meten. Meringue schuim is op heel veel manieren te maken. Ik deel nu het basisrecept voor meringue kookschuim die ik altijd gebruik. Ik  hoop dat deze manier je goed bevalt.

Meringue rood EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: 20 minuten
Totale tijd: 25-30 minuten

Wat heb je nodig? 
• 210 gram kristalsuiker 
• 130 ml eiwit (4 grote eieren ongeveer)
• 56 gram water
• 30 gram poedersuiker 
• kleurstof (optioneel)
• smaakstof zoals vanille (optioneel)

Benodigdheden:
• steelpan 
• thermometer 
• standmixer 
• spatel

Zo maak je het!
1. Check de video om te zien hoe je het meringue schuim moet maken. In de video gebruik ik de helft van het recept dat hierboven staat.

Extra informatie:
– In dit recept gebruik is gepasteuriseerd eiwit wat je gewoon kunt kopen bij de supermarkt. Hier zijn alle bacteriën al uit omdat dit tot een bepaalde temperatuur is verhit. Je kunt ook gewonen eiwitten gebruiken uit een ei. Er wordt heet suikerstroop bij gedaan en dit verhit het eiwit ook zodanig goed dat alle bacteriën die je niet wil hebben ‘vernietigd’ worden.
– Eiwitten kun je ook zonder suiker heel goed opkloppen. De reden waarom ik er een beetje poedersuiker bij doe wanneer ik het opklop is dat het dan al een steviger schuim wordt. De suiker lost namelijk op en vormt als het ware een heel erg dun jasje om elk luchtbelletje. 
– Wanneer het dit basisrecept voor meringue kookschuim maakt lijkt het eventjes te mislukken als je de suikerstroop erbij giet. Geen paniek, dit hoort en het komt allemaal goed! 

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Koffie meringues met amandelschaafsel
Lemon meringue cheesecake

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.