Ik begin maar gelijk met opbiechten dat ik de burger niet zelf gemaakt heb. Vaak, eigenlijk meestal maak ik van alles zelf. Groenteburgers zijn toch al een paar keer mislukt en daarom koop ik ze weleens. Grootste voordeel? Deze vega burgers staan lekker snel op tafel.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 8 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Wat heb je nodig? (2 burgers)
• 2 witte zachte bolletjes
• 2 spinazie/kaas rondo’s
• 1 tomaat
• 1/2 avocado
• 100 gram feta
Sausje:
• 1,5 el yoghurt
• 1 el mayonaise
• 1/2 teen knoflook
• 1/2 sjalot
• 1/4 tl kerrie
• peper
• zout
Benodigdheden:
• koekenpan
• airfryer
Zo maak je het!
1. De burgers kun je ook bakken in de pan of in de oven maar ik vind de airfryer het snelst en beste resultaat geven. Heb je die niet? Gebruik dan dus een koekenpan of oven. Zet deze als eerst op voorverwarmen.
2. Zet de koekenpan op laag vuur en bak hierin de broodje krokant.
3. Snij de feta in plakjes net al de avocado en maak partjes van de tomaat
4. Maak het sausje door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te roeren.
5. Bak de burgers krokant volgens de verpakking.
6. Beleg het onderste broodje met plakjes feta gevolgd door de tomaat. Leg de crispy spinazie-kaas burger erop. Daarna een flinke schep saus en de avocado plakjes. Draai er een beetje verse peper overheen en smullen maar!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Mexicaanse burger
– Crispy visburger