Bakrecepten

Koffie-kaneel cheesecake met slagroom

Deze cheesecake flanste ik een keer in elkaar omdat ik een toetje wilde maken toen ik bij mijn moeder ging eten. Hij pakte best goed uit! Ik was alleen niet thuis dus kon er geen fatsoenlijke fotografie op loslaten. Er werd veel om het recept gevraagd en dat was rede genoeg om deze koffie-kaneel cheesecake met slagroom nog een keer te maken. Ik nam het zelfs op als video!

Afgelopen 2 jaar heb ik echt heel vaak cheesecakes gebakken. Vooral op veel verschillende manieren. Eerst dacht ik echt dat cheesecake super makkelijk was. De ene zweert bij het bakken op een hoge temperatuur en de ander juist lang bakken op een lage temperatuur. De eerste methode (bakken op hoge temperatuur) gebruikte ik altijd. Maar de cheesecake kreeg bij mij nooit de gewenste structuur. Toen ben ik aan het experimenteren gegaan, kreeg ik een cheesecake workshop en probeerde ik zelf ook veel uit. Over de workshop schreef ik al een stuk bij het recept van de Lemon meringue cheesecakeSindsdien bak ik cheesecakes niet heter dan 150 graden. Het liefst nog lager, afhankelijk van of je een hete lucht oven hebt of niet. Wat heeft jullie voorkeur?

Cheesecake hapje EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 35-40 minuten
Wachttijd: 2 uur
Totale tijd: 3 uur

Wat heb je nodig? (6 personen)
Bodem:
• 150 gram graan biscuits naar keuze
• 60 gram roomboter 
• 3 tl kaneel
• snufje zout 
Vulling:
• 300 gram roomkaas
• 80 gram (lichtbruine)basterdsuiker 
• 2 grote eieren
• 3,6 gram oplos espresso (2 zakjes 
• 1 vanillestokje, het merg ervan 
Topping:
• 200 ml slagroom
• 2 el suiker 
• kaneel
• extra biscuitjes 

Cheesecake puntje EEFSFOOD

Benodigdheden:
• springvorm 16 of 18 cm
• bakpapier 
• staafmixer
• keukenmachine

Zo maak je het! (zie video)

 

Cheesecake verti EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Stoofpeertjes cheesecake
Chocolate chip cookie dough cheesecake

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.